Курортите ни препълнени, търговци недоволни - само бедни почиващи

Хотелиери и търговци по Южното Черноморие са недоволни и от този сезон
9 авг 2021 23:15, Ния Христова
292
Курортите ни препълнени, търговци недоволни - само бедни почиващи
Снимка: БГНЕС

В най-големия курортен комплекс по Българското Черноморие - "Слънчев бряг", хотелите са пълни на 100%.
 
По 15-20 хиляди автомобила с туристи влизат на ден в курорта, а пред павилионите за бързо хранене се извиват опашки. Плажните барове и ресторантите също са пълни.
 
Търговците обаче са недоволни от сезона:

Още по темата
"Много е зле, специално за моя магазин. Аз съм доставил обувки специално за руските туристи, но такива липсват, на тяхно място дойдоха румънци, които нищо не купуват, преобладават младежи, които пък въобще не пазаруват, те ходят само по заведенията, и то нощните."
 
"Туристи има, но много бедни, как ще си платим наемите. И мерките не се спазват от туристите", споделиха пред БНР  търговци по Южното ни Черноморие.
 
Те са недоволни, че това лято идват бедни туристи, роми, които работят зад граница, украинци и поляци, които не пазаруват.
 
"Няма изобщо западни туристи, а ромите вечер крадат от туристите", заявиха още търговци и хотелиери.
 
А пък от своя страна има и недоволни хора, че курортите са претъпкани, шумно е и също натоварващо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знам какви некачествени китайски стоки и на какви безумни цени се предлагат по курортите ни, изобщо не се учудвам че не пазаруват хората.Бях на Обзор миналите две лета, цяла улица магазини има, които предлагат по-долнокачествена стока от едновремешните битаци в първите години на т.нар.демокрация.
149
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не пазарувам, когато съм тръгнала на почивка.
148
7
 
13
 
! Отговори
Хахйа преди 2 години
Продайте сега кожено яке или някой сувенир, кой луд купува тези ***, вместо да пие една ракия на плажа с баничка сутринта. После ще пусне фики, ще напсува жената, ще гласува за гроб, итн или там някоя др измислена партия и така.
147
2
 
9
 
! Отговори
Вики преди 2 години
Ние бяхме на ол инклузив в Приморско ммц. Супер доволна. Забравяш портофейли, телефони и тн. Чадъри и шезлонзи са от хотела
146
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са бедни, просто при Руснаците - няма или са с надути цени, в Европата Има и никой не го е еня за магазините. Точно богатите туристи идват на почивка, а бедните на пазар. И на почивка купуват дрехи, обувки и др. - само ако нещо се скапе/скъса.
145
0
 
25
 
! Отговори
Пффф преди 2 години
Бедни търговци се оплакват от... бедни почиващи.
144
0
 
23
 
! Отговори
Лъжат преди 2 години
за да не плащат данъци и да реват за субсидии
143
1
 
24
 
! Отговори
богат българин преди 2 години
Бе как ще сме бедни бе! Всяка сутрин ходя с кола на плажа, купихме си чадъри и надуваеми дюшеци! Купуваме си банички за закуска и си пазаруваме от хипермаркетите.А чадърите и без това са пълни, няма места!
142
3
 
7
 
! Отговори
Ами те преди 2 години
Украинци и поляци са кръстоска между евреи и татари. Като добавиш и етническия елемент, на който пълним джобовете със помощи, че вече им пускат фондове и от меркел
141
0
 
39
 
! Отговори
Алеко преди 2 години
Не почиващите са бедни, а търговците алчни. Намираме се в условия на икономическа криза. Я пуснете шопската на 3лв, пържолата на 4 и бирата на 2лв, да видим дали ще са бедни. Ама това е, алчният *** тази годиба иска да избие не само текущата воден от максимата ден година храни, ами и миналата. Е, не става драги ми смехурко.
140
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не може само да доите! Вдигате си цените и някой е длъжен да купува. Туристите не са бедни. Просто не са балами! В Созопол колата 4 лева. В Лидъл същата кола 2 лева. Е кой е луд да пазарува от другите супермаркети?
139
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резултат от 15 години европейско развитие на България.
138
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите туризъм не могат да правят. То това прокажено племе какво ли може...
137
0
 
32
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Приказки от соца, на пишман търговеца все му е беден българина. А той най-вероятно не се сеща, че продава такива ***, които никой не би купил. Заслужават съвсем да спрем да ходим по бг курортите за съжаление. В България има и богати туристи, но няма да стъпим на такива "търговци"
136
1
 
1
 
! Отговори
Обувки наистина не преди 2 години
купуват, но трябва да купят плавници+спасителни пояси.Затова се давят.
135
0
 
1
 
! Отговори
Наема няма изплащане преди 2 години
Залагат се покрай главен път/магистрала и заработват!Успех!
134
2
 
12
 
! Отговори
чети внимателно преди 2 години
Най-големите тарикати си купиха магазин(и).Сега могат да продават на по-ниски цени, защото нямат наем за изплащане.И ресторант да наемеш = все тая.Не може Сульo и Пульо да са търговци.Има и добра страна на нещата - местните си работят сами обектите.Персонал обаче не може да се намери приличен.Даже и ромите бягат от мутренската експлоатация нечовешка!!Доброто Старо Време със следки печалби мина и замина.Няма да се върне, както и планежоспособния изгонен турист избяга.
133
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Бедни душици сте вие!!!
132
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова пък цените са надути а храната ниско качество замразена затова голяма част предпочитат Гърция и други дестинации -Същи цени но качествено обслужване и прясна храна
131
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е отишъл да купува обувки на морето бре. Сбъркани хора.