Летният сезон по Южното Черноморие е по-успешен от миналата година

Със 125% са се увеличили туристите
5 авг 2021 07:23, Нели Христова
32
Летният сезон по Южното Черноморие е по-успешен от миналата година
Снимка: БГНЕС

По-успешен летен туристически сезон в сравнение с миналата година отчитат по Южното Черноморие.

125% е увеличението на туристите през юли в сравнение със същия период на миналата година. Според Туристическата камара в Бургас, най-много са българските, румънските и украинските туристи. В същото време  чартърните полети са намалели с 62% в сравнение с годината преди пандемията.

"С чартърни полети идват туристи от Австрия, Белгия, Дания, Чехия, Германия, Ирландия, Нидерландия, отчасти и Полша", уточни председателят на регионалната Туристическа камара в Бургас Иван Иванов, цитиран от БНР.

Тъй като масовият туризъм е заменен от семейни почивки, повечето туристи пристигат с автомобили. Това подчерта недостига на паркинги.

"Всички местенца, частни и държавни, улици, алеи, градинки, всичко е запълнено с коли, което е малко нелицеприятно", каза Веселин Налбантов, хотелиер от Слънчев бряг.

Очакванията са за ръст на туристите и през август.

 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Прочетох статията, прочетох и коментарите и се появиха доста въпросителни.Коментар #5 Бил ли си на почивка в чужбина по това време, за да казваш как са цените? Аз съм бил. Знам как вървят цените за отделните месеци и в чужбина никога не е по-евтино.Много интересен казус: до тук се говори за три локдауна, фалити на заведения и бизнеси. Много хора без доходи и обедняване на народа. Всеки говори за криза.Сега изведнъж всички имат пари за коли, за хотели, за заведения, за почивки.Как става това?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Помня Мизерията е сега.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А по северното,както винаги е супер!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не прочетох само, че въпреки всичко сезона е слаб...и че държавата трябва да помогне на хотелиерите.
27
0
 
8
 
! Отговори
АМА преди 1 месец
то сега как хотелиерите, ресторантьорите и оня с мазната коса ще *** за помощи от държавата?
26
1
 
10
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
Що е хотелиер - РЕНТИЕР.....Тръгнал да плаче, че държавата е длъжна да се грижи за имота му.....Това е кастова система със СИВА ИКОНОМИКА.. Лъжат като за световно
25
2
 
6
 
! Отговори
Като бели хора искат преди 1 месец
А пък скачаха за...банани...
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Било му нелицеприятно! Като вземаш парите ти е лицеприятно! Догодина туристи да нямаш!!!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спрете им тогава веднага субсидиите. Концесионерите на плажа трябва да си плащат като преди пандемията!
22
3
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 месец
Заровядайте НА НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ ВАШИТЕ АКИТА СА ВЕЧЕ ТУК
21
3
 
5
 
! Отговори
За качеството ли ?! преди 1 месец
Мутрите заложиха на количеството - качеството падна, разбира се.Платежоспособния турист е отдавна изгонен.Няма да се върне в близките години.Нали скачахте за богат живот?!Как ще дойде без високи цени??
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те и цените са със скок 20-50% спрямо предходни години. Въпроса е качеството кога ще го подобрят?
19
2
 
13
 
! Отговори
алибегОФ преди 1 месец
ааааааа, не е верно , туристите са много малко , в ресторантите да са заети по 2-3 маси . едвам оцеляваме , на ръба сме пред фалит . пак ше плащаме много малък данък печалба .
18
0
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Бонго Бонго 14 Попаднал си на хитряга.Така се прави икономия.Живков казваше: Икономия! Икономия ! Смитайте ъглите.Смитайте ъглите.
17
2
 
10
 
! Отговори
Помня преди 1 месец
Гледам снимка и си мисля какво мизерия беше по плажовете едно време , ама беше безплатно .
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми нека си е успешен, аз почивам в Гърция успешно!
15
0
 
4
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
До Бонго Бонго>В Равда селяните са макета с дебели македонски глави.Но пък хитро отказват Равда да е град, защото тогава данъците на имотите им ще скочат.Кмета се опитва да балансира м/у всякакви интереси...колкото успее.
14
3
 
16
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
В тия къщи, някои монтирали душа към стената слушалка и пуснах водата без никакъв наклон и водата по отсрещната стена. Питах собственика Абе защо нямат наклон душовете, неможе да се изкъпем нормално.Каза ми: Ами пускай леко водата, какво си я пуснал силно)))))) ей това са дивите селяни собственици. Няма да стъпя в тая къща повече в Равда.
13
1
 
4
 
! Отговори
Панелни таласъми! 2 преди 1 месец
Поучете се от практичните немци.Обикалят дълго, преценят най-изгодното, по-възрастните си записват адреса и местоположението, а чак след това купват и консумират.Аз държа ниски цени, щото не плащам висок наем.Печеля от нискии разумни цени - така разбирам бизнеса.А защо не е висок наема, помислете и разберете.А това за отпадането на алчните е относително, за съжаление.Винаги се намират бaлъци да плащат нереални цени.Успех шoпapи!!
12
1
 
17
 
! Отговори
тТт преди 1 месец
N5, дай ми оферта за Турция, Гърция или пък особено Испания за под 2000 лв (1000EUR) за 2 възрастни и 2 деца на 9 години, all inclusive? Без PCR-и за 350 лв. За периода 15-21.08.2021 , за 6 нощувки. Топ сезона, викаш, под 2000 лв???Така си пишете наизуст, че чак си вярвате самички!!!