В Харманли недоволстват срещу бежанския център

В граничното село Генералово се наблюдава засилена охрана
16 авг 2021 08:21, Елка Василева
27
В Харманли недоволстват срещу бежанския център
Снимка: архив, БГНЕС

Данни на МВР сочат, че  17 621 мигранти са опитали да преминат на територията на България от началото на годината до края на месец юли. 16 900 души са били върнати към вътрешността на съседни държави .

В свиленградското гранично село Генералово хората твърдят, че нямат усещането за миграционен натиск, но наблюдават засилена охрана и проверки. Жителите на Харманли недоволстват срещу най-големия бежански център в страната и настояват той да бъде закрит, предаде БНР.

Още по темата

Жителите на граничното село Генералово не се притесняват от мигрантската вълна и твърдят, че не са виждали да преминават нелегални чужденци.

"Всичко е спокойно. Не съм видял. Казаха, че имало, минавали, но аз не съм видял", каза мъж.

"От бежанската вълна не се притеснявам. Притеснявам се от Гранична полиция! Спират всяка кола, която излезе", каза друг.

Хората  от Харманли говорят за нарастване на броя на бежанците в приемателния регистрационен център. Те не искат бежанският лагер в града, защото: "Тук, покрай реката, са го превърнали в тоалетни и в сметище. Всичко е хаос. Не можеш спокойно да отидеш на разходка", обобщи жителка на Харманли.

"Повечето са мароканци! По-добре да бъде оставено, както беше обещано - като семеен център, а тези, които са на възраст 19-20 години да бъдат някъде другаде", обобщи друг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да идват като Европа ги чакат пари и жени на корем
17
8
 
2
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Гласувайте отново за фигурант Радев, за пияния живковски милиционер Бойко Чашков, криещия се по дърво и камък Чалгопитек с аутокюто, изправените и леко надигнали се улични мутри, хулигани и стари муцуни и ще имате бежански център във всеки град, градче и село до нова година, когато ще дойдат 2 млн. диви афганци, но нито един полицай няма да посмее да употреби сила за да ги спре под страх от съд и уволнение! Президентът пилот пусна държавата на автопилот! Приятно падане наивници!
16
1
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Ами да се оправя сега хасковския пъпеш. Нали много искаше той да управлява.
15
0
 
7
 
! Отговори
????? преди 2 години
Мароко с кой воюва,че има нав,леци от там?
14
10
 
1
 
! Отговори
Да идват преди 2 години
И те са хора като нас, Земята е на всички!
13
3
 
2
 
! Отговори
фейкнюзче преди 2 години
До Анонимен 11 Да ,махнахме го,но золумите,дето ги сътвориха той и тия като него,десетилетия няма да се оправят.Ако ВЪОБЩЕ се оправят.А Рашков,нека да остане 2 години,не повече,пък тогава да си говорим.
12
0
 
7
 
! Отговори
Deutschland преди 2 години
Тези искат да стигна до Германия. Меркел обеща, че ще се справи. Там знам от първа ръка, че се хвърлят милиони евра в обучения на такива, като в крайна сметка те рядко се съгласяват или са способни да вършат работата и са по-склонни да останат на помощи, които са 200 евро по-малко, ако бачкат. Тези хора не са тръгнали за България. Та защо немците не пращат направо самолети, с които да си ги прибират. Все пак, нека покажат солидарността си докрай, веднъж поканили ги.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мароко братче, няма война няма нищо ама искат и те по лесния начин - да лежат и Меркел да ги замерва с пачки евро. И какво стана сега, Меркел е няма а ние си оставаме с глутница черни маймунии дето *** навсякъде. Честито ви ЕС, искате ли още? Сега като ви вкарат и еврото ще станем не най-бедните на Европа а на ниво Сомалия.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега с новото настъпление в Афганистан и тия страхливци на власт, смятайте какво ни чака.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какво - Къде е великия министър-бияч-що не прати магаретата да укротят незнайно отде пристигналите МАРОКАНЦИ? - __________ - Нали го махнахте! Сега трябва да се уповаваш на Рашков, той да ги укротява. Тъкмо ще пита какво е казала някоя жена по въпроса.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въртете бизнес бе! тия са фрашкани с евра, ръсят яко! дойте ги бе! като гърците.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига вече с тия - Да си ги връщат лъжебежанците-мюсюлмани обратно... - ______ - по всичко личи, че с тази работа ще трябва да се заемеш сам!
6
0
 
13
 
! Отговори
Ган ювци преди 2 години
Не се притеснявали от мигрантите, а от гранична полиция?! Тези смелчаци-*** ювци могат единствено да благодарят на Турция, че не пуска *** да се насочват свободно насам. Ако на турците им писне ще плачат за гранична полиция, но тя няма да им помогне особено много.
5
1
 
16
 
! Отговори
Какво преди 2 години
правят МАРОКАНЦИ в България?Нерде Мароко-нерде Харманли!КАК са дошли до тук?Къде е великия министър-бияч-що не прати магаретата да укротят незнайно отде пристигналите МАРОКАНЦИ?Или те могат да бият само децата?
4
1
 
6
 
! Отговори
а лилиииии преди 2 години
щООО,КОГАТО ГО СТРОИХА СИ ТРАЯХА И ВИКАХА УРЪ ДЪ ЖИВЕЙ БАЦКАТА,да не се оплакват от себе си!или са очаквали да дойдат ХОРА,а не ***?
3
1
 
2
 
! Отговори
За лилавите преди 2 години
Нerpи имат IQ 70
2
1
 
19
 
! Отговори
Трябват преди 2 години
Трябват ограда и картечни гнезда по границата
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както каза Рашков - скоро и на други места. Ще обогатяваме генотипа.