Конфискуваха незаконен улов от над 5 тона миди

Черните морски миди са върнати обратно във водата
27 авг 2021 17:07, Ния Христова
7
Конфискуваха незаконен улов от над 5 тона миди
Снимка: Pixabay
Инспектори на ИАРА във Варна са иззели над 5 тона черни морски миди, които са били открити в два риболовни кораба. Уловът е върнат обратно във водата, съобщават от риболовната инспекция, предаде в. Монитор.
 
Проверката е извършена след подаден сигнал от служители на "Гранична полиция". Инспекторите на "Рибарство и контрол" във Варна са изчакали единия кораб да акостира на пристана до "Родопа" под Аспарухов мост и извършили инспекция.
 
На борда му са установени 3 тона миди, които са били уловени с биймтрал и разпределени в каси. Според данните от електронния дневник, капитанът не е декларирал приблизително 2,8 тона от улова.
 
При извършена проверка на друг риболовен кораб в същия ден са били открити още 2220 кг черни морски миди в 110 чувала, които също не са били декларирани според изискванията. На капитаните са съставени и актове за нарушаване разпоредбите на ИАРА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
14
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Браво на глупаците.... Ама грам акъл няма в тия власти органи или както им е името.Всеки бургазлия или всеки, който е ловил поне попче ще ви каже, че черната мида се захваща за скалата. В момента, в който я отскубнеш оттам е въпрос на време да умре. Дори и да я върнеш в морето тя няма как "да се закачи за скалата". Само са ги хвърлили за нищо. По-добре да ги бяха продали.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изсипете ги пред парламента!!!
2
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..може и да съм "прос"..Но в случая просто цитирам ФАКТ..Но ТИ,като не си "прос", а си много "сложен",кой те спира да похапваш миди?
1
12
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обаче тия,които ядат миди са големишарани!!!..Та мидите ФИЛТРИРАТ морската вода и задържат всички микробоклуци в нея..Но "модата" си е мода...Гутен апетитен!