Как ще спазват мерките децата от предучилищните групи?

Има предложение и децата в тези групи да носят маски
30 авг 2021 16:22, Ния Христова
39
Как ще спазват мерките децата от предучилищните групи?
Снимка: БГНЕС
Новата наредба на Министерството на здравеопазването гласи, че няма да се изисква носенето на предпазни маски в двора на училището и в часовете по физическо възпитание в отворени помещения. 
 
Започна да се говори и децата в предучилищните групи в детските градини да носят маски. 
 
Миглена Касабова, главен учител в бургаска детска градина "Вълшебство", смята, че ще бъде трудномалките деца да издържат дълго време с маски.
Още по темата
 
"Престоят на децата в детската градина е между 8 и 9 часа, понякога и 10 в зависимост от работното време на родителите. Прекарваме обаче по 4-5 часа навън на двора", каза Касабова. 
 
"Ако бъде приета наредбата, ще направим всичко възможно този процес да бъде възможно най-безболезев", допълни още Касабова. 
 
Някои родители казват, че не е невъзможно децата да са с маски, но ще е трудно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
8
 
! Отговори
Хората преди 2 години
най-накрая ще разберат ли, че искат да ги умъртвят по един или друг начин....... Всички продажници и техните поддръжници, да се махат от България...Никой не е задължен да им играе ИГРАТА....Те са най-обикновени кукли на конци и слуги..
33
5
 
0
 
! Отговори
До Честен преди 2 години
Събирайте се ако искате на 7-ми, ако искате на 37-ми. Днес се събрахте 100 човека, от които 12 бяха оратори, а половината снимаха другата половина и им се смееха.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложете и на бебетата маски. И от утре всяко улично куче да се разхожда с маска.Няма да ми ръси зарази я. :))
31
1
 
7
 
! Отговори
Честен преди 2 години
За 7 септември да се съберем всички!
30
0
 
15
 
! Отговори
Родител с визия преди 2 години
Не е ли по-добре да си останат вкъщи? Аз един час да изкарам с маска (толкова максимум ми се налага) и ме заболява главата. Тези маски ще се въргалят по земята, ще се замерят с тях, ще ги топят в тоалетните, ще носят пясък с тях и въобще всичко, което на едни деца може да им хрумне. И после ще си ги сложат и ще дишат през тях. Някои и ще ги ***. Горе-долу ако от това не се тръшнат болни значи са безсмъртни
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи... не знам дали иде четвърта вълна на ковида, ама иде първа вълна на хорско недоволство и масови побоища над всички които агитират за некви мерки и ваксини насочени към децата. Ей с това (ако не се вразумят тия продажници) направо правят масови безредици и големи бели. Казвам ви, не посягайте на децата, 99% от родителите, в огъня влизат за детето си :) Тъй че не е във ваша полза да си играете с това :)
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не посягайте на децата бе ей. Нали изнудихте хората да се ваксинират, щото ако не са ваксинирани родителите - детето няма да бъде прието в детска градина. Сега на децата маски ще слагат.... не посягайте на децата, u3poдu такива..........
27
1
 
13
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Ще се спазват както учителите по принцип спазват мерките. Никак!
26
0
 
15
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
"Има предложение И децата в тези групи да носят маски" Все едно, че за по големите децата сте постигнали успех и ние родителите ще ги пуснем по цял ден маскирани, че се кахърите и имитирате мислене, какво щяли да правят в предучилищната? Тези номера няма да минат дори при умствено изостанали, които са израстнали на самотен остров.
25
0
 
19
 
! Отговори
Честен преди 2 години
Да насрочим един протест за тези неща?Гласувайте.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха сте посгнали на Българските деца ха сте изяли тоягите!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе то е ясно, че ще го направим по нашенски - те ще обявят едни мерки, ние ще се правим, че ги спазваме, ако нещо сбъркат да правят проверки и питат тия деца що са без маски, ще получат подобаващ отговор според случая "аа, те току-що ядоха/спаха/тренираха, иначе носят маски през цялото време!" ..Все пак в крайна сметка хората просто искат да усвоят едни пари с тези мерки, няма да си пречим взаимно.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част родителите били съгласни....Нямам думи.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4Важното е родителите им да ги възпитат добре.Ако родителите им ги възпитат да са роби, то децата ще носят маски.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6Грета би трябвало да е против маските все пак маските водят до разруха в природата
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До посегнаха и на тяхИдеята е да обедят децата че носенето на маска е нормално.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези маски ги вземете и си ги навреме в ...
17
0
 
16
 
! Отговори
до №14 преди 2 години
В Китай или Япония децата не са на градина от 7 сутринта до 19 часа вечерта. 12 часа общо.Не спят с пижамки в детската градина. Не обядват както българските деца. Те си носят в кутийка нещо малко.Докато в България знаете ли по колко пъти се хранят децата? Е, ще ви кажа.Сутрни закуска от 8.30 до 9ч. В 10 ч плод подкрепителна закуска.В 12.30 обяд до 13 часа. В 15.30 до 16 часа следобедна закуска. Вие пресметнете колко време се хранят на ден и дали като носят маски през другото време ще има ефект?
16
8
 
5
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Като се страхуват от леличките, затваряйте ги тези градини, има лесно. А училищата имат опит и всичко нужно за да учат дистанционно. Така ще е най-спокойно и за деца и родители. То не бяха ваксини, тестове, маски, протести, разделиха и изпокараха родители, учители, всеки иска различни неща, а делта вируса е навсякъде около нас и никак не е безобиден. Хайде вече да се спре с тази масова психоза, побъркаха и деца и родители!!!
15
0
 
24
 
! Отговори
До Г-н Кацаров преди 2 години
За какво будалкате хората, като децата докато спят няма да имат маски? Това е от 13 до 15.30 часа. Докато се хранят също няма да имат маски. Освен ако служебното и Кацаров не сте измислили маски за хранене.Няма как да опазите с маските децата.Тези деца имат и физическа култура. Не може по време на физическа култура да накарате децата да скачат или тичат с маска. Маската ще се изпоти и ще стане по- опасна. Няма как да пеят децата с маски. Децата от ПГ групите имат музика. Идея си нямате от деца..