След градушката Пловдивско земеделци на протест

Градоносният облак не е бил разбит с ракети
46
След градушката Пловдивско земеделци на протест
Снимка: Pixabay

Градушка се изсипа над Пловдивско. Леденият дъжд нанесе материални щети на къщи и стопански постройки в поне седем села. Унищожи напълно земеделската продукция в Ръжево Конаре, а местните производители излизат на протест.

Според местните хора са унищожени между 5000 и 6000 декара продукция. Много от производителите не знаят как ще изкарат зимата.

До този погром се стигна, след като градоносният облак не е бил разбит с ракети. За изстрелването им е имало забрана от Центъра за координация и използване на въздушното пространство.

Забрани е имало, вероятно пак ще има, но такава е организацията на дейността“, коментира директорът на местния полигон Георги Михайлов пред bTV.

Производителите настояват за 100% обезщетение от държавата, тъй като именно държавата е забранила изстрелването на противоградовите ракети.

Очаква се земеделският министър и пловдивският областен управител да посетят пострадалите.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
7
 
! Отговори
Нали сте преди 2 години
застраховани? Какво протестирате тогава?!
10
9
 
14
 
! Отговори
Яблена преди 2 години
А за мрежи против градушки чували ли сте? Или вие искате с минимално инвестиции, максимални печалби.
9
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Радев не се е качил на самолет да "разбие" градоносните облаци с юмрук??? Сега да им плати щетите на хорицата. Ако беше Баце през прозорчето на джипката по педесеттачки щеше да им мята!
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ е летял до Пловдив! Заради този полет ИЗГУБИХА реколтата 15 СЕЛА
7
12
 
12
 
! Отговори
Ужас ! преди 2 години
Заради разходката на Фигуранта с хеликоптер и кацането му на летището в Пловдив са спрели обстрела на градушката !!!! Такъв наглец , такъв *** , такъв *** , такъв никаквец е тоя Фигурант ! Сега от неговите заплати да платят на пострадалите фермери !!! Да плати всичката унищожена прдукция !!!!!!!!!!!!!!! Докато не плати със свои пари тези 30 - 40 милиона щети, никакви избори, никакви бюджети, никакви разходки !!!!!!! ПЛАЩАЙ , Фигуранте !!! Ако не - всички с колове и камъни пред Прези
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е виновен...
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това ли ще покрият! Както смъртта на пилотите! Както докараният до самоубийство военен !Всичко заради НЕКАДЪРНИЦИ НАЗНАЧЕНИ от НЕКАДЪРНИК!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мдааа Баце е поръчал градушката, напук на Радев, брейййй
3
4
 
11
 
! Отговори
знаещ преди 2 години
Замислете че в база Граф Игнатиево има на щат950 *** / за общо 2 МИГ а/със заплати ,които ние плащаме .С раздути от шкембе войвода разходи , привилегии и т.н. Тия там са някъде дълбоко в комунизма. И от тия 950 *** мислите ли ,че някой ще поеме отговорност...
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът да плаща! МОЖЕ ДА отиде с кола до Пловдив! БЕЗСРАМИЕ! ЗА УДОБСТВО НА ЕДИН БЕЗДЕЛНИК ПОСТРАДАХА ХОРАТА КОИТО СЕ ТРУДЯТ!
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има застрахователи, ама по лесно е предизборно от държата да цоцаме. Как ще се минем да застраховаме продукцията.