Къмпингуване пред блок в столицата: Проверете случая и вземете мерки!

В Helpbook постъпи сигнал за състоянието на пътищата в Габрово
31 авг 2021 19:00, Анисия Иванова
25

Снимка: Helpbook

Отново редовен наш потребител се обърна към нас чрез платформата на Helpbook.info относно нарушаване на обществения ред.

Ето какво пише в писмото: "Отново съм принуден да Ви пиша за разположена каравана пред блок 463 в квартал "Младост" 4, между първи и втори вход, като Ви моля този път да се отзовете в най-кратък срок на сигнала. За мен къмпингуването извън обозначените за това места е забранено. Също така при този дефицит на паркоместа, въпросният човек е заел 3 такива. Моля да проверите случая и да вземете необходимите мерки“.

На изпратените снимки се вижда масивна каравана, паркирана пред жилищен вход и разположени самоделни маси и столове на тротоара, разпръснати боклуци и унищожена тревна площ.

Изпратиха ни и сигнал с красноречиви снимки от Габрово, придружени от подробно описание на проблемите в града: „Искам да попитам кой е отговорен за изкопаните дупки, които стоят насипани с чакъл от 2 месеца, а на много места вече са без чакъл, а са направо дълбоки дупки? Очевидна е настилката на спирка ВИК, където превозните средства трябва да навлязат в насрещното движение, защото за никой уважаващ себе си и автомобила шофьор меко казано не е приятно да минава през този посипан трап.

За жалост обаче тези дупки не могат да бъдат избегнати по задната част на бул. "Трети март", където тесният път е осеян с изрязани квадрати асфалт вече без чакъл, по който на ден минаваме десетки коли, играят страшно много деца и т.н. Също да попитам в този район подходящото място на контейнерите за отпадъци на тротоарите ли е? Как ще мине майка с детска количка, някой замисля ли се“?

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея в този квартал, близко до въпросния блок. За всички с хипотетичното мислене той е тук за малко, ще ви кажа не е за малко седи по 6 месеца минимум. Колкото до останалите с това ли е най-важния проблем , ами не е, но е проблем, вие също може да дадете гласност на важни за вас теми, всички имате по минимум 500 приятеля във FB, може да организирате и събития, ако искате. С тези коментари не сте по-малко "мрънкачи", подавани са сигнали и до общината без резултат.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това, тая каравана няма как да заема 3 места - вижте снимка 2, малко по-дълга е от мерцедеса, а е широка колкото него. Или ощипания визира и колите на собственика, което е нормално - едно семейство има вече по 2 коли. Та така ли смята местата стария комунистически доносник?
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Отново съм принуден да Ви пиша за разположена каравана пред блок 463 в квартал "Младост" 4"_ Туй ще да е караваната на някой комшия, дето му имат зъб за нещо. Щом е отново, значи не седи там постоянно. Човека се е прибрал, ще я изчисти и ще я закара другаде. Отделно - масово пред блоковете поставят самоделни маси, столове и детски уреди - Защото общините не поддържат тези пространства. И още нещо - ако караваната е там за дълго време - значи е можел да викне кат или полицията и да го разкарат.
16
1
 
0
 
! Отговори
глас от тъдява преди 2 години
Колегата го каза - "Не нарушават закона", живея в едно мини-кварталче извън града и пред всеки блок има знак че е забранено паркирането на всичко което не е автомобил и един бус като паркира 2 вечери и на третата сутрин се събуди с глоба под чистачката. Също така по закон имаш максимален срок в който един автомобил може да стои паркиран на едно и също място
15
4
 
11
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Какво чуждо място те гони, бе, градски? Това да не ти е бащиния двор! Ще пишеш доноси само ако имаш нотариален акт, защото .....
14
1
 
3
 
! Отговори
,,, преди 2 години
Кой го интересува габрово
13
3
 
8
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Общо взето, не са негови, но при платени данъци може да си пребивава колкото си иска. И на мен не ми се иска софийски бусове да ми паркират в междублоковото пространство, но не нарушават закона, това е положението.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и по-тежки случаи, направо кемпер който се кара 2 пъти в годината, но пък и тоя нервак какво се е напушил, тези паркоместа да не са негови, да си купи като иска да има за него винаги.
11
3
 
15
 
! Отговори
ceneto преди 2 години
Чл. 49. (Изм. - Решение 301 по Протокол 14 от 12.06.2008 г., Решение 148 по Протокол 12 от 22.03.2012 г., отм., нов - Решение 521 по Протокол 48 от 26.09.2013 г.) Забранява се паркирането на автомобили с допустима максимална маса над 4 тона, автомобили с ремарке с допустима максимална маса над 2 тона, самостоятелно паркирани ремаркета и каравани, независимо от допустимата максимална маса и на автобуси с над 22 пътнически места по улиците, площадите, паркингите и други площи за общест
10
8
 
20
 
! Отговори
Унтер Пришибеев преди 2 години
Да бе занимавайте ни с простотии. А това че заради полет на американски транспорт с бежанци затриха поминъка на един куп земеделци в пловдивско нито дума. Такива ли са нарежданията
9
4
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
А пред нашия 18 етажен блок всички селяци купиха по един стар бус Форд Транзит за 2 бона и го ползват за склад. Като дойде време за принудително преместване буса се мести от паркинга зад блока на паркинга пред блока и така вече 10 години. От бусовете се носи невероятна воня, заемат паркоместа, а под тях се въдят котки и плъхове.
8
3
 
4
 
! Отговори
ceneto преди 2 години
До Анонимендо 5 прочети наредбата на СО това е се едно да паркираш камион на паркигнаводи се превозно средство над 3.5т и не му е там мястото
7
6
 
12
 
! Отговори
Амииии преди 2 години
Ако са платени данъците на караваната и не се установи, че замърсява околните площи не могат да го бутнат и с топ! Може да си живее с години там.
6
10
 
14
 
! Отговори
Тъй кът гледам преди 2 години
Тоя нагляр с караваната много гуми ще има да помпи. Що не иде да "къмпингува" на платен паркинг. Селски тарикатлъци. На тоя ако му спреш пред неговата колиба ще вдигне вой до небесата, ама пред чуждо място може да стои.Що да се прецаква за паркинг
5
4
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Щом не се изхожда човека в градинките няма проблеми
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия габровци да им имам проблема , нищо нередно не се видя само да бяха сложили знак за отеснен учатък от пътя ама и така се вижда как колата не навлиз в насрещното. На тия къмпингари кво ви пречат не е забранено да си спира караванат ако ще и на шест места да е. Много мрънкащ народ .
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накпй да каже на другаря, че къмпонгуването НЕ е забранено и докато този човек не направи нещо престъпно, няма кой да му каже нищо по никой параграф.
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да се радва, че още не са почнали да си варят лютеницата хората или да колят прасе. Щото и такива неща се случват в междублоковите пространства из София.
1
2
 
25
 
! Отговори
Подготовка преди 2 години
На лагер за афганистанци. Ние бяхме 20 години там, сега ни връщат визитата.