Задава се слънчева събота, градусите до 29°

В неделя облачността ще се увеличи
1
Задава се слънчева събота, градусите до 29°
Снимка: Pixabay

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Утре ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб югоизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 24° и 29°, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред БТА.
 
Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 22°-25°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 11°.

В неделя облачността ще се увеличава и след обяд и в понеделник ще е по-често значителна; на места в Южна България, а през първия ден и по Черноморието ще има и превалявания. Вятърът ще се обърне от изток и североизток и с него ще започне понижение на температурите, по-съществено през втория ден, когато максималните ще бъдат между 20° и 25°. Ветровито ще е в Източна България - с умерен, в югоизточните райони временно до силен изток-североизточен вятър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: неделясъботавремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари