Проф. Петров: Усложненията след COVID-19 са повече от онези след ваксиниране

Около 20% имат сърдечно-съдови усложнения, обясни кардиологът
4 сеп 2021 13:01, Петя Славова
67
Проф. Петров: Усложненията след COVID-19 са повече от онези след ваксиниране
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Намираме се в четвъртата вълна от коронавируса в страната. "Надявам се, че е първата от затихващите вълни. Не бих казал, че песимистичните очаквания би трябвало да доминират. Няма стръмно покачване на случаите. Всички ние виждаме, че има дни с по-малко заболели. Надявам се това да доведе до по-малко пациенти в здравните заведения". Това заяви пред Нова тв кардиологът проф. Иво Петров.

"Честотата на миокардити, миокардни инфаркти, белодробни емболии - нещата, от които много често хората с COVID-19 страдат като усложнения, е в пъти по-малка при ваксинираните спрямо тези, които не са ваксинирани. Големите притеснения, че ваксините могат да предизвикват усложнения, не се оправдаха", каза още кардиологът.

Още по темата

По думите му 17-20 процента от COVID болните имат сърдечно-съдови усложнения. "В една немалка част от случаите именно тези усложнения са причина за смърт", посочи кардиологът.

"Бих посъветвал хората, които след коронавирус имат още задух или умора, да си направят лабораторни изследвания. Тези, които се чувстват добре 20-30 дни след преболедуване, не бих казал, че трябва да имат огромно медицинско внимание", каза той.

"Надявам се, че това е първата от затихващите вълни на COVID-19. Не бих казал, че песимистичните очаквания би трябвало да предоминират. Няма такова стръмно покачване на случаите. Има дни в които има по-малко заболели и такива, в които има повече. Надявам се, че това ще доведе до по-малък натиск върху здравната система в сравнение с предишната вълна", коментира Петров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
6
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 2 години
След като се ваксинирах имах болки в подмишниците и сърцето ми взе да работи на турбо режим.Мисля че прибързах с ваксината.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 15/16 "Живеем в интересни времена, в които коремен хирург и математик се изживяват като вирусолози ръководейки НОЩ," Личи си ерудицията на интернет-професора: не си разбрал, че нито коремния хирург, нито математиците, се "изживяват като вирусолози". Те имаха/имат други функции в НОЩ и други подобни структури. Явно главата ти служи само за да си окачаш на нея шапката въпреки призивите ти да се "мисли".
19
3
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Неуважаеми дОХторе, само в приятелското ми обкръжение имам вече два трупа след цитокинен щорм. И двамата след фазера.Та толкова за вятъра, който правиш с твойте словесни лак ърдии тип "престъпника Фаучи".
18
4
 
15
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Ако наистина се документираха последиците от,, ваксинацията", цифрите от Европа щяха да покажат един започващ нов Холокост( този път, предизвикан от политици и фарма-мафията!, а не от Фашистите)Да пазим децата ни! Бог с ВАС
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, възникват усложнения след ваксиниране! Не подминавай единичните случаи, защото стават десетки, ще станат и стотици! И тогава друго ще говориш, ако не си се скрил някъде! Всичко излиза наяве!
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в този сайт единственото което си струва четенето са коментарите
15
1
 
13
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Живеем в интересни времена, в които коремен хирург и математик се изживяват като вирусолози ръководейки НОЩ, а теб те притеснява това, че настоявам въпросният професор да подкрепи информацията си със солидни данни?
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 12/13 "....Никой не ти дава съвети тука, умнико." Напротив. Буквално написа какво трябвало и какво не трябвало да говори националния консултант по Кардиология за кардиологични проблеми предизвикани от Ковид. Съветите ти не са към мен, към проф Христов са, макар че е ясно, че и към него не са, а са просто начин да се показваш какъв си "умник", докато се опитваш да вкараш някой наивник в заблуждение.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иво Петров е платен пропагандатор на ваксините. Той преди няколко месеца врещеше: Ваксинирайте се! Делта иде! Никой не му вярва на данните, а и всички знаят, че истината за големия брой увредени от ваксини ще се крие.
12
5
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
"Така е, трябва да разчитаме на съветите на интернет-професорите, а не на националния консултант по Кардиология.".......................Никой не ти дава съвети тука, умнико. Когато информацията изнесена от въпросните експерти си противоречи, тогава съвсем нормално хората са скептични. Започни да си използваш мозъка най-накрая вместо да се правиш на интересен по форумите.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 7/11 Така е, трябва да разчитаме на съветите на интернет-професорите, а не на националния консултант по Кардиология. Това е добра стратегия ... ако искаш да си останеш *** и беден. Между другото, никой не те спира да си бъдеш и двете. Не пречиш на никого.
10
2
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
След като първо лъснаха лъжите за "напълно безопасната" ваксина, преминавайки през "страничните ефекти нямат връзка с ваксината" до "имат връзка, но ползите надвишават рисковете" и стигнем до признанието за "техническата грешка" на националния информационен портал, след която броят на ваксинираните набъбна с 200 000 души, мисля, че тези мантри за достоверността на изнесената от "експертите" информация отдавна отече в канала.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дооооообре
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Амдромеда 8 Мхм. Една жена на ПазарЯ ми го каза.
7
3
 
18
 
! Отговори
Амдромеда преди 2 години
Трима от нашият малък град починаха след ваксина!От това по-големи странични ефекти едва ли има, професорче
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 "Това ще го твърдиш с такава увереност само ако сте изследвали абсолютно всички случаи." Ехааа, намери се и днес иинтернет-професор да дава акъл на националния консултант по Кардиология какво да тврди за кардиологичните проблеми при Ковид! :))))) Няма такава държава, защото има такъв народ!!!
5
2
 
6
 
! Отговори
11 преди 2 години
Мдааа, прав е тоя - при ваксиниране усложненията не са "след", а идват веднага.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Проф. Петров: Усложненията след COVID-19 са повече от онези след ваксиниране"................Това ще го твърдиш с такава увереност само ако сте изследвали абсолютно всички случаи. От Астра Зенека твърдяха, че ваксината им е напълно безопасна за възрастни над 60, на базата на експеримент с по-малко от 100 души в тази категория.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този за какви усложнения след ваксиниране говори нали ваксините бяха напълно безвредни и няма начин да увредят някой.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По думите му 17-20 процента от COVID болните имат сърдечно-съдови усложнения. "В една немалка част от случаите именно тези усложнения са причина за смърт", посочи кардиологът." Четете ли, анти-ваксърите?