Артисти също на протест срещу мерките: Без препитание трудно се живее

Таксиметровите шофьори също се включиха в демонстрациите
7 сеп 2021 20:30, Петя Славова
51

От днес влязоха в сила новите противоепидемични мерки заради четвъртата вълна от коронавируса. В страната започнаха протести.Недоволството си изразиха ресторантьори и хотелиеи от няколко града в страната. В София на протест излязоха и представители на театрални, танцови и музикални школи, съобщава Bulgaria ON AIR.

Заведенията трябва да работят с вечерен час до 23.00 часа, което спъва работата и на таксиметровите шофьори. Нощните клубове затвориха напълно. А от бранша се готвят да бойкотират мерките.

Още по темата

Хотелиери и ресторантьори казват, че имат огромни загуби от предходните затваряния. За това днес протестираха срещу поредното затягане на мерките в Русе, Добрич, Ямбол и Хасково.

"Протестираме, защото не искаме да бъдем затваряни, или в крайна сметка, ако реши държавата да ни затвори, по-добре да има един локдаун от 2 седмици, ако смята, че това е вариантът да се намали заболеваемостта, но след това да продължим да си работим нормално", каза хотелиерът Мая Русанова.

Собствениците на нощни клубове призовават всички, които ги е страх от заразяване, да си останат вкъщи. Петър Йорданов казва, че 100% от персонала в дискотеката му е ваксиниран.

"Най-странното за мен е, след като определени хора не искат да се ваксинират – какво парим? Докога да чакаме? Да получим стадиен имунитет след 10 години ли? Или да убием бизнеса със социалната активност, което е абсурдно", попита собственикът на нощен клуб Петър Йорданов.

Таксиметрови шофьори и музиканти също се включиха в протеста. За кратко бе блокиран централен булевард в Русе.

"Сега на практика, това, което се случва с тези неадекватни мерки, със затварянето отново след 22 часа, ние оставаме без работа", подчерта таксиметровият шофьор Филип Хайвазян.

В Ямбол над 200 души собственици на заведения и персонал излязоха на протест. В знак на протест от 16:00 до 18:00 часа заведенията в центъра на Ямбол не обслужваха клиенти.

"Вече нямам препитание, нямам средства. Предния път бях 8 месеца без работа. В България е много трудно да се живее без препитание", категоричен е музикантът Румен Бошнаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силните общества винаги са оцелялали с дисциплина, иначе агонията е безкрайна. - "Няма вирус, няма проблеми, карайте през просото". Има световна конспирация и какви ли не глупости ще чуете от комунопитеците. Още по-страшното е когато много от инвидивите в едно общество са подвластни на всевъзможни слухове.
40
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намерете си друга работа бе комплексари. Сакън да не направите нещо от полза за тоя свят. На никой не му трябва нескопосаното ви изкуство!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СпокоенГрупа "Те" - Ясен, само че му откраднаха багера през 2018 г.
38
3
 
5
 
! Отговори
hahahahahaha преди 2 години
има един с големи загуби със снимки от малдивите. защо не затвориха пътя към Гърция?
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кефи как някои българи се "сещат", че народа ни е абсурден, обаче само когато ги настъпят по мазола. В останалото време всички са "алтернативни", а следователно и "готини".
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да отговорим на мерките с камъни и дърве. За перничани да се разбира винкеле. Да сложим край на тази измишльотина.
35
3
 
7
 
! Отговори
Тези Артисти преди 2 години
Не им се работи. Работа има. Обаче са свикнали на социализъм и комунизъм. Нормално е при необходимост човек да работи и друго работа. Никой в днешно време не разчита, че ще работи едно и също нещо / професия докато умре или доживее до пенсия. НЕ Е НОРМАЛНО да протестират за КАКВО? ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОТЪРСЯТ И ДРУГА РАБОТА.
34
1
 
12
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Не сещам за кой музикант ставаше дума, от популярна българска група, но човека си беше купил багер и когато не записваха албум или нямаха турне, човека си работеше като частен багерист. И впрочем беше доволен от доходите си. Рокаджии бяха някакви.
33
7
 
12
 
! Отговори
Мотика и Лопата преди 2 години
КАК НЕ ГИ Е СРАМ тези АРТИСТИ има РАБОТА да работят на село да копат полето, да гледат животните, да произвеждат храна. В градовете могат да работят строително ремонтна работа и чистене на улиците. Толкова много неща има за работа извън рамките на увеселителният бизнес.
32
2
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА 1 преди 2 години
Всички Държавни чиновници( данъчни, полицаи) , Банкови чиновници, адвокати, и лекари да се МАХАТ от Правителството...Тия мошеници НИКОГА не търсят клиенти и не ги интересува, дали ще имат клиенти.Клиентите( хорат) ходят при тия САМО ако са в голяма НУЖДА.... все едно да са ти се СКЪСАЛИ обувките или дрехите и да НЯМАШ какво друго да облечеш... Ако тия ни УПРАВЛЯВАТ БЪлгария ще ФАЛИРА и българите ще станат ПРОСЯЦИ..Тия мошеници да вземат да направят МАГАЗИН и да видят как се търсят КЛИЕНТИ..
31
3
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА 2 преди 2 години
Преди 20 години, в центровете на градовете, имаше тениски за по 50 лева на брой.. А сега, на мястото на тия магазини, има магазинчета за 1 ( един) лев...Заради такива мошеници- Държавни и банкови чиновници, адвокати, българите ФАЛИРАТ и стоят ГЛАДНИ.Преди 20 години, хората ОБИКАЛЯХА магазините и ако си харесат нещо го купуваха. Сега, заради МАСКИТЕ, никой не купува НИЩО.. Купуват САМО арабски маски..ОСТАВКА на министрите !! Трябват ни министри, които да МАХНАТ маските като влизаш в МАГАЗИН
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали щеше да има избори а не протести. Сега вече стана две в едно .Хем избори хем протести . А на тез що не им дадоха по едно въже ? Нали на всички е ясно че няма да ги бъде . Що ги мъчат тогава ? Убий ги да не се мъчат :)))
29
4
 
6
 
! Отговори
akudд1 преди 2 години
със задействането на протестите, ГЕРБ и БОРИСОВ си правят лоша услуга !!!...
28
7
 
9
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Само се чудя,тези опашки за Халкидики и по морето все от бедняци ли са или от безработни стругари?То са тапи,то са задръствания много беден народ брей!
27
7
 
7
 
! Отговори
Е артисти, преди 2 години
Нали искахте промяна, е- на ви промяна - протестирайте сега да ви дойде акъла в главата !!!
26
5
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Ами и аз като дойде тоя вирус спрях да работя , но си намерих друга работа , а не да мрънкам наляво и надясно как световните сили искат да намалят населението на земята и 5G ме контролира съзнанието. Живота продължава , трябва да се призпособяваме.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25Това са хора които не са получавали заплати в продължение на месеци.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки почнал само да мрънка и да се оплаква. То не бяха чипирвания , диктатори , "бедност" , държавите на запад вземат да се съвземат , а тука затъваме още. Докато не си променим мирогледа и да не мрънкаме и оплакваме , никога няма да се оправим.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20При протестите няма правила. Едно време ако се спазваха правила ръмънците никога нямаше да свалят Чаушеско. На света му омръзна от ковид мерките. Нека всеки се пази така както прецени за добре и да не натяква свая начин на другите.
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не съм доволен от заплатата си, но не протестирам...................да се хващат да работят друго или да се преквалифицират...........то най-лесно да се мрънка !!!