Бизнесът се събира на Национален протест срещу новите мерки

Браншът се събира в София, МЗ каза обаче, че мерките остават
Обновена: 8 сеп 2021 10:23 | 8 сеп 2021 10:17, Петя Славова
46

България се намира в четвъртата вълна на коронавируса. Случаите на новозаразени и починали се увеличава, а от МЗ оповестиха новите противоепидемични мерки. Те обаче не бяха одобрени от туристическия бранш и много заведения решиха да не спазват вечерния час и да затворят заведенията до 23.00 часа.

Очаква се да се проведе днес в София национален протест. Очаква се в демонстрацията под мотото "Свобода за бизнеса" да се включат представители на редица сдружения и асоциации от хотелиерския, ресторантьорския, туристическия и транспортния бранш, увеселителни и детски центрове в България, фитнеси и частни школи за изкуства, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Собственици и заети в тези сектори ще протестират срещу новите ограничителни мерки, въведени срещу разпространението на COVID-19 у нас, които водят до спиране и намаляване капацитета на работа на редица обекти. Собственици на заведения твърдят, че оцеляването им е поставено на карта с въвеждането на новите мерки срещу COVID-19 и липсата на компенсации за ударените сектори.

Днес се очаква двете най-големи обединения в туризма - Алиансът на туристическата индустрия в България и Конфедерацията на българския туристически бизнес, да подпишат меморандум за сътрудничество и общи действия, както и да създадат Национален кризисен щаб за спасение на туризма в България в условията на глобална пандемия.

На този фон от Министерството на здравеопазването коментираха, че протести няма да спрат разпространението на вируса, както и че засегнатите от мерките физически и юридически лица трябва да бъдат обезщетени и компенсирани за наложените им ограничения. Допълват също, че е било дадено необходимото време за подготовка за новите условия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви са тия протести по време на епидемична обстановка? Къде им са маските? Къде им е дистанцията? И после защо случаите от 1000 , станали 2000 , станали 4000. Супер мерки ""демонстрират"" тия организатори на платежници тъй де протестаджии т.е. безделници
13
1
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Вече около две седмици процентът заразени се движи около 7%, най-вероятно сме придобили някакъв имунитет, от малкото ваксиниринаи и многоото прекарали Ковид !!!
12
16
 
9
 
! Отговори
КФК преди 2 години
Глоби да им пукат ушите! Това Държава ли е?! Има заповед и това е всичко друго алабала.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Султана (Борисов) падна от власт и прати башибозуците си (Айдебеговци) да безчинстват в страната. Видяхте ли вчера колко "случайно" всички "протестъджии" бяха посрещани от гербаджии които по сценарий и режисура от Банкя трябваше да повторят на глас исканията на Айдебеговците.
10
10
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Протестите започват, Рундю е пътник.
9
6
 
10
 
! Отговори
Вероятно преди 2 години
Бойко е пуснал хора с плакати на Севда, за да хвалят ваксините. Типично за един роб, който тласка населението към експеримент. Алибегов също се занимава с тази пропаганда, но народът е избягал далече от такива лъжци, които искат да го отровят за ПАРИ.
8
3
 
30
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 2 години
Чували не носим. Миналата година Минеков, който в момента е във властта, гореше маски на клада. Крещеше от мегафона че Борисов и щаба убиват бизнеса. Събираха се по няколко хиляди всяка вечер без да спазват социална дистанция и т.н. Нямаше камари от трупове, нали? Защо сега Минеков дума не обелва за мерките, налагани от колегата му Кацаров, който преди да се облажи от бонусите на фарма корпорациите също минаваше пред хората за антиваксър?
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия мушенгии не обелваха и дума когато Крадецът ги беше затворил почти година да не работят,ама сега голям го вадят!
6
7
 
16
 
! Отговори
всъщност преди 2 години
Бизнесът иска - премахване на всички данъци и ДДС налози, да получават 100% обезщетения всеки месец, да не плащат осигуровки, наеми и кредити. Ей това искат """бизнесмените"""".
5
12
 
12
 
! Отговори
Отврат преди 2 години
Вчера имаше отвратителни плакати на внедрени хора с надписи като: "Искаме агитация за ваксинация! Не искаме затваряне", "Стимулирайте ваксинирането" и т.н. Тръгнали да протестират срещу затваряне, пък са пуснали рекламатори на ваксините. Отврат!!! Никога няма да се ваксинираме!
4
4
 
23
 
! Отговори
дцноесф преди 2 години
Протестите няма да спрат вируса, но мерките също няма да го спрат. Мерките и "ваксините" са безполезни.
3
16
 
10
 
! Отговори
Убиец алебегов преди 2 години
И черни чували носете, да погребват в тях тези които заразихте в вашите заведения.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искат помощи понеже се осигуряват на минимална работна заплата и останалото ( над хиляда лева отгоре) го получават на ръка. Това е публична тайна. Не е секретно. Ясно е като бял ден.
1
6
 
16
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Здравейте съграждани! Очаквам ви на жълтите павета довечера! Аз ще бъда там! Нека лакеите на фармамафията в България да видят, че повече няма да търпим своеволията им! Времето за разплата неумолимо наближава! Долу ненужните мерките, фалшивите ваксини и парцалитe за криене на лице!