Започват посещения на незаписаните деца в училище

През септември и октомври трябва да бъдат посетени над 20 хил. деца
16 сеп 2021 21:15, Ния Христова
8
Започват посещения на незаписаните деца в училище
Снимка: БГНЕС
Обиколките по домовете на незаписаните или неявилите се ученици стартират от днес.. За целта са сформирани 1335 екипа от близо 20 000  преподаватели, социални работници, полицаи и други държавни служители, предаде БНР.
 
Екипите ще убеждават родителите за ползата от образованието, също така ще им предлагат и подкрепа за намиране на работа и социално подпомагане.Над 20 хиляди деца трябва да бъдат посетени през септември и октомври.
 
За последните три години по механизма за обхват на децата в образователната система обратно в нея са върнати над 61 хиляди деца, а от тях 2 655 са отпаднали отново. Други 25 300 са новоотпаднали и необхванати от 2017 година насам.
 
Анализ на Министерството на образованието сочи, че близо една четвърт от децата, записани в предучилищно или училищно образование, са в риск от отпадане.
 
Този дял се е увеличил заради дългите периоди на дистанционно обучение през последните две учебни години.
 
Най-големи са рисковите групи в Пловдив, Сливен, Стара Загора, София-град и област, Бургас и Пазарджик.
 

8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Какви обиколки, преди 1 месец
какви кандарми, бе?Санкции на родителите, така е по закон!Айде стига реверанси и "интеграция".А половината от незаписаните сигурно вече са женени - още една санкция за родителите им, присъди също може!Спиране на всякакъв вид помощи - заслужават го, но няма как да стане!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще обикалят екипи, съставени от преподаватели! После тези същите отиват в училището и преподават на децата ни, а само един Господ знае какво са прихванали в онези къщи и махали, в които не се спазват никакви противоепидемични мерки! И всичко това, за какво? За да се направи поредната демонстрация на опит за интегриране на онези, които не щат да се интегрират. Опит, предварително обречен на неуспех!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В период на пандемия ще обикалят точно тези рискови райони, в които противоепидемичните мерки демонстративно не се спазват?!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето от тях са вече невести или младоженци. Защо са се амбицирали тези екипи от преподаватели чрез посещения да пречат на младите семейства да си консумират семейния живот и да творят бан комат чета?
3
2
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРКА от АВСТРИЯ преди 1 месец
АКО ДЕТЕТО БЕЗ ПРИЧИНА НЕ Е НА УЧИЛИЩЕ, РОДИТЕЛИТЕ ГИ АРЕСТУВАТ
2
1
 
12
 
! Отговори
СПРЕТЕ ДЕТСКИТЕ преди 1 месец
НА ТЕЗИ 20 000 "САМОТНИ МНОГО-ДЕТНИ МАЙКИ" КОИТО НЕ ПУСКАТ ДЕЦАТА СИ НА УЧИЛИЩЕ > КАКВО ЧАКАТЕ ?!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ако не отворя? Глоба имали? А като съм необразован и без работа и доходи как ще ме глобят?