Осмокласник е в болница с комоцио след побой от по-голям ученик

Случаят е станал пред очите на десетки други ученици в Пловдив
30 сеп 2021 08:54, Ния Христова
70
Осмокласник е в болница с комоцио след побой от по-голям ученик
Снимка: Pixabay
Пореден случай на агресия в училище, този път от Пловдив. Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника е бил пребит от по-голям ученик от същото училище. Нападението е станало в двора на гимназията. Пострадалото момче е прието в университетската болница „Св.Георги” в Пловдив с комоцио, съобщи Нова тв.
 
Побоят става в сряда по обяд в близост до училището. Момчето е било пребито пред очите на десетки ученици, които в този момент са били в междучасие.
 
"Предлагали са му учебници, но той вече си беше купил. Когато им отказал, те го попитали защо говори с глас на обратен. Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата. След това персоналът вика Бърза помощ. Синът ми все още е в реанимация, едното му око е почти затворено, не се знае дали ще може да вижда с него. Има и хематоми в главата. Нападателят не го познава", разказа бащата на пострадалото момче Красимир Наков.
 
Учители се обаждат на тел. 112, след което пристигат екипи на Спешна помощ и на полицията. 
 
"Състоянието на детето все още е сериозно. След като детето беше откарано в болница, веднага започнахме да търсим кои са виновниците за проявата на тази агресия. Имаме леко съмнение, но на 99% сме сигурни кой е виновен. Става въпрос за ученик от по-горен клас, за който няма индикация да е проблемен ученик", обясни директорката на училището Гергана Георгиева.       
 
Най-тежкото наказание, което законът предвижда, е преместване в самостоятелна форма на обучение или в друго училище. Родителите на пострадалия осмокласник са категорични, че ще съдят ученика, нанесъл побой на детето им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аз 62 - Да, а псоле всичките от там станаха брутални мутри, дето убиха десетки, дори стотии хора.
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антивакърски деца изродени от антиваксърски родители.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днешните деца са говорещи животни
55
3
 
7
 
! Отговори
аз преди 2 години
Едно време тия ги пращаха на психолог в ДПС (Детска Педагогическа Стая). От там излизаха много спокойни. По някога бяха леко напикани но винаги спокойни! Обикновенно след едно посещение не се налагаше да ходят пак.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре че си изметох децата в чужбина, щяха да станат гаменчета и половина...
53
0
 
6
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Вместо да получават заплати безполезните психолози, по-добре да върнат училищните лекари, които могат да спестят времето на родителите да водят децата до личните лекари
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56 - Don't blame me, blame society!Аюа да! Кат си *** ше та мразат шот дранзиш и оречиш. Као беле пруятел с всички, немаше да е зор. Заслъжаваш ги га си мизврник!
51
0
 
7
 
! Отговори
така беше преди 2 години
До даааСлед 1година в ТВУ-трудовото възпитателното училище в Бойчиновци,такива ставаха примерни за цял живот
50
0
 
16
 
! Отговори
дааа преди 2 години
По време на "гадния" соц,за такива прояви имаше Детска Педагогическа Стая,и изправителни домове за малолетни.Хулиганчетата не смееха да гъкнат.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От нечленоразделната писмена реч на 53 и 54 разбрах, че:1. Най-вероятно е написана от ученик.2. Хвала на образователната система.3. Ако публикуваш нещо неприятно някому в социална мрежа - трябва да бъдеш пребит с риск да ослепееш с едното око.4. Ако "цялото даскало те мрази" - заслужаваш да бъдеш пребит с риск да ослепееш с едното око.5. "Сега" се пише "Ся".Честито на България. Бъдещето ѝ е повече от блестящо, очевидно.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето в нашата гимназия имаше един даскал по физика - Тодор Гюров, бивш офицер, говореха че е утрепал младши сержант и са го уволнили. Спасил се от затвора и станал даскал в нашата гимназия. Малеее какво ни правеше. Не минаваше час да не ни шамари. Обърнеш се да питаш нещо твое другарче - хвърля ти дневника, ключовете, става хващате и те хвърля в радиатора, особено нас момчетата. Момичетата ги беше по-леко. Направо треперехме при него. И как да помислиш за сбиване?!
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53 - Ся рязбра ли?
46
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53. Ми не, ама го беше псувал в публикувал некви фадни снимки в и стар аи беше псувла оруятелката му, а после го заплаши. Ки да го оравиш такива? А! Па и цялото даскало го мрази!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 - И каква е цялата история - разкажи като толкова много си наясно с нещата. Може би пострадалото момче е носило торбичка на Лидъл, а хулиганчето предпочита Била?
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какви са тия хулигани!? Защо по наше време ги нямаше тия работи, или пък ако ги имаше - бяха изключително редки случаи?! Имаше стегнация, взаимно уважение! А сега - учат ги да се избиват, завиждат си за дрехи, аксесоари! А ние с униформи като ходехме - на какво да си завиждаме!?
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 43 - Те са баят баднучка, батка. И чичо му е човек на Златко Баретата
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знайте цялата история!!!!!
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не напразно едно време е имало показалки-дълги дървени пръчки, заострени в края. Та хем да показват с показалката на дъската, хем още от първи клас, който не слуша и нарушава дисциплината-пошляпване или бой до синьо, в зависимост от провинението и е имало ред, страх и респект. А сега, ако има агресия, учителите вечно-ни чули, ни видяли, директора замита всичко. Чак нормалните деца ги наричат различни.
40
0
 
4
 
! Отговори
хеха преди 2 години
С такива *** и аз бих бил Талибан.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случаят е ***. Съдят родителите на побойника за една кофа кинти щот е непълнолетел, а те му съдират дирника от целувки, на келешшът спокойно могат да го осъдят условно и ако направи издънка, с навършване на пълнолетие, с бодра крачка заминава при бай Стави да го люби бащински.