В критична ситуация: Корабът "Vera Su" се пълни с вода

Екипажът обаче не дава съгласие да бъде евакуиран
Обновена: 2 окт 2021 22:53 | 2 окт 2021 17:55, Веселина Йорданова
227

Корабът "Vera Su" потъва, стана ясно от думите на министъра на транспорта Христо Алексиев.

Състоянието на кораба е критично, пълни се с вода.

Още по темата
Наш приоритет е запазването на човешкия живот, изградили сме съоръжение за екипажа, но те не дават съгласие да бъдат евакуирани, каза той пред журналисти.

Ситуацията е много сложна, не можем да вкараме тежка техника, защото това е защитена зона, допълни Алексиев, цитиран от БТА.

Времето е лошо, а и в последните дни вълнението на морето е 4 бала. Анализирахме варианта по въздух, но поради силния вятър и близостта със скалите, също е рисковано, каза министърът.

Корабът е заседнал в местността Яйлата край Камен бряг вече повече от 10 дни.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 121Дааа, ама единствено те се отнасят с уважение към нас, иначе го имам напредвид това отзаде.....хахахаха :)))
87
2
 
15
 
! Отговори
Слух преди 2 години
Последното което чух знаете ли какво е? Екипажа не бил пиян, а са правели контрабанда. Разтоварвали са били наркотици. От Турция за ЕС. За това били дошли толкова близко до брега. Много от Морска Администрация били в кюпа и за това не искали да се качат командоси на кораба. Същто не могат да намерят кой е собственик. А служебното правителство замазва отгоре.
86
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗЕЛЕНИТЕ СА под ЮМРУКА НА РАДЕВ! КАК да СКАЧАТ срещу президента! НАЛИ го подкрепят за втори мандат! ДАЖЕ КОКОРЧОВЦИ ще вземат 30% и ще ни управляват ДЪРЖАВАТА!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 107 Не бих казал, щото те са единствените от Балканите, дето ни харесват, дори аз не разбирам защо......хахахахаха :)))
84
0
 
15
 
! Отговори
Въпроса е друг преди 2 години
Защо спряха достъпа на хората до местността, защото при положение че не може да се разтовари от сушата, точно как ще пречат хората! Какво ги е страх да не видят!
83
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Тия на "Вера Су" да не мъкнат наркотици м/у амониевата селитра?
82
6
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕСТЪПНОТО РАДЕВО УПРАВЛЕНИЕ ВИНАГИ ЩЕ ВИ ИЗЛЪЖЕ КАКЪВ ТОЧНО Е ТОВАРА! РАДЕВ Е ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ И ИЗМАМНИК И ТОВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГО ЗНАЕ! ВСИЧКИ ПОМНИМ КАК РАДЕВ ПОКРИ ПРЕСТЪПНИКА КИРО МЕНТАТА И ТО СВРЪХ НАГЛО! РАДЕВ Е АБСОЛЮТЕН ИЗМАМНИК ЛЪЖЕЦ И ПРЕСТЪПНИК И НЕ ГО И КРИЕ!
81
1
 
15
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 2 години
ДА ОБЯВЯТ ОФИЦИАЛНО ВЛАСТИТЕ КАКВО Е ПРАВИЛ КОРАБА ДО БРЕГА УКРАИНСКИ ЦИГАРИ ЛИ СА РАЗТОВАРВАНИ ДАЛИ Е ТОВАРЕНА СИНТЕТИКА ЗА ТУРЦИЯ ......
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако български кораб направи същото на турския бряг веднага ще дойдат командоси и ще арестуват екипажа.
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 105Ако ще да е писал във Фейса "Аверчето", като нема техника какво да направи, мейби с голи ръце да ги вади.....хахахахахаха :)))
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поразяващата уста с зелените чорапи да се обади на шефа си.Или комай нарочно се забавиха, да прогонят непослушните на шефа .
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и една снимка на кораба малко преди да се озове в скалите не знам как са я направили с дрон може би на vesselfinder сайта е.
76
0
 
4
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Аварията е станала към 0400. Точно когато се сменят вахтите и е изтърван един поворот след който е 10-тина минути до брега. Ами аверчеро си е писало дневника и старпома заспал още и ей къде ти белята.
75
1
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Питам/ ЗАЩОТО НЯМА ЗЕЛЕНИ! ИМА САМО ТАРИКАТИ КОИТО ПРИБИРАТ ГЛАСОВЕТЕ НА БУДАЛИТЕ МИСЛЕЩИ СЕ ЗА ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА
74
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АМОНИЕВАТА СИЛИТРА И УРЕЯ КАРБОМИД СА С ЕДНАКЪВ ВЪНШЕН ВИД КАТО КАРБОМИДА Е ПОЧТИ БЕЗВРЕДЕН ,НО АМОНИЕВАТА СИЛИТРА МАЙ НЕ Е! ПИША ТОЗИ КОМЕНТАР , ЗАЩОТО НЯКОЙ Е ЗА ПРОКУРОР! ИМА СТАТИИ КОИТО ПИШАТ, ЧЕ ПРЕКАРВА АМОНИЕВА СИЛИТРА А ДРУГИ , ЧЕ ПРЕКАРВА УРЕЯ КАРБОМИД И ДВЕТЕ СА АЗОТНИ ТОРОВЕ НО СА НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ!
73
1
 
11
 
! Отговори
Въпроска ? преди 2 години
А защо не ни помогнат нашите братя от Европейския съюз и Херо Мустафа ? И защо ли собственика на кораба не разрешава на екипажа да напусне кораба ?
72
0
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До 90 До Р Радев/ ПРАВ СИ ЛЪЖАТ РАДЕВИСТИТЕ!!! НА ЕДНИ МЕСТА ПИШЕ, ЧЕ ПРЕКАРВА АМОНИЕВА СИЛИТРА, А НА ПРИБЛИЖЕНИ ДО ВЛАСТТА , ЧЕ ПРЕКАРВА УРЕЯ КАРБОМИД! НЕ МОЖЕ ДА ПРЕКАРВА И ДВЕТЕ КОИТО СА НАПЪЛНО РАЗЛИЧНИ СЪЕДИНЕНИЯ!
71
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Зелените хюмове и другите хюмове от ДБ копче не казаха за този потъващ кораб който трови морето?Иначе за разни дюни,къщички за птици на Алепу,гущерчета,тревички и разни изчезващи видове не можеш да им затвориш устите.А за въздуха в София всеки ден реваха.Но това е само преди,когато управляваше ГЕРБ.Нещастници.
70
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за амониевата селитра днес го пусна Мутрата при поредното си посещение в любимото си помашко село Биркова. И вече има клъвнали шарани. Става дума за азотен тор, известен повече като карбамид. Освен, че нямаме техника, най-вече нямаме институции, които да работят. Това ни е наследството точно от Мутрата. Поне 10 г. ще трябват за да се заличат погромите, които той направи в България.
69
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПИШЕ , ЧЕ ТОВАРА Е ОТ УРЕЯ КАРБОМИД АЗОТЕН ТОР А НЕ ОТ АМОНИЕВА СЕЛИТРА! АКО НЕ ЛЪЖАТ