Три са жертвите при пожара в апартамент в Благоевград

Собственикът на жилището също е сред жертвите на огъня
11 дек 2021 09:32, Красимир Ангелов
17
Три са жертвите при пожара в апартамент в Благоевград
Снимка: БГНЕС

Общо три са жертвите на пожара, избухнал в 18.40 ч. в петък в жк. "Струмско" в Благоевград, съобщава БГНЕС. Огънят пламна в апартамент на седмия етаж в осем етажен блок.

Загинали са собственикът на апартамента, от който е тръгнал огъня, както и двама негови съседи, които са се задушили от пушека.

Един от тях е 40-годишен мъж, който е припаднал на стълбището и въпреки реанимационните действия от екип на ЦСМП-Благоевград той е починал.

Още по темата
На стълбището е открита мъртва и около 63-годишна жена, загинала също от задушаване.

Огнеборците са се опитали да достигнат до горящия апартамент през стълбищната площадка, но желязната врата на горящия апартамент била заключена. Много време им е отнело, за да я разбият, за да почнат реалното гасене на огъня.

При разбиването й се получил ефекта на комин през стълбището и пожара се разгорял с пълна сила. Вътре е открит трупа на 78-годишния собственик на горящия апартамент.

Автостълбата бе използвана за спасяване на блокираните в съседните на горящия апартамент. С нея първо бяха свалени мъж и дете. Спасени са и две бебета-близнаци на близо 40 дни, заедно с тяхната майка.

Няколко души са откарани за преглед в болница заради обгазяване. По първоначална информация тяхното състояние не е сериозно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
8
 
! Отговори
Общински проверяващ: преди 2 години
"Всичко е възможно в България." Да, всичко лошо е възможно и става в Бг.
12
0
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
А защо е така?
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австрия редовно минават представители на пожарната и проверяват стълбищс,асансьори .Никой няма право да оставя дори цвете по тези места.Проверяват пожарогасителите.На всеки етаж има такъв.Трябва превантивно да се вземат мерки,защото после става страшно
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да пази възрастните хора,но мисля че обществото е небрежно към тях.Този човек е живеел сам.Не знаем какво е било здравословното му състояние ,но става опасен.поради неспособността да се грижи сам за себе си.
9
18
 
10
 
! Отговори
Гробарчето Таласъм преди 2 години
Подобна серия от пламъци, започнали след кървавото хоро в Славяново са сигурно свидетелство, че овладяването на Изпълнителната власт от РадевУЗунов ще ни донесе само Беди!
8
3
 
24
 
! Отговори
Бачи Кико преди 2 години
Забрелязвате ли,че такива трагедии стават все по празници като Коледа и Великден,и това не е случайно.Отвърнахме глава от Бог,станахме агресивни,вулгарни,злобни и устремени към материалното.Нека се смирим,да потърсим добрата част от себе си и ако не можем да направим добро,то поне да не правим лошо.Светла им памет на загиналите,Бог да дава сили на близките им и поклон пред пожарникарите,които спасиха тези български дечица,щото трагедията можеше да е още по голяма.
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова голяма територия на толкова малко хора (преброяването?) и да се набием да живеем като мишоци във вертикални гета сред алкохолици,наркомани и бaбичkи нямащи 2лв за чистачка.Никога не знаеш,кога бабата над вас ще те наводни или бабата под вас ще те запали.Не знаеш кога ще попаднеш на съседчето наркоман, който ще те наръга в асансьора защото някой му е прошепнал,че си демон или телефонът ти му се е превидял на двудневна доза.И за целия този лукс безумците плащат по 1500-2000евро на квадрат.
6
0
 
20
 
! Отговори
Петрич преди 2 години
До Северен Македон. Внимавай с коментарите, че догодина когато пак започнете да хленчите и да се молите за помощ, може и никой да не дойде.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всяка панелка, ЕПК и стара тухла има поне 2-*** самотно живеещи изкукали старци превърнали жилището си на сметище, събиращи картони, кашони и какви ли не отпaдаци. Когато доиде и деменцията или алкохолизма и става страшно.
4
25
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 2 години
Kako be taka... pak gori Bolgarija..... abe site vie ste Piromani ste bile..
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже голяма трагедия. Мир на душите им.
2
15
 
2
 
! Отговори
тьрчи преди 2 години
льжи
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трагедия. Да почиват в мир.