МОН пенсионира 25 служители от администрацията

Те ще получат обезщетения
16 дек 2021 14:03, Петя Славова
60
МОН пенсионира 25 служители от администрацията
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката (МОН) прекратява договорите на 25 служители в централната администрация. Това са всички служители по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към края на ноември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но към момента продължават да работят.

Правителството реши при пенсионирането си служителите да получат обезщетения в зависимост от натрупания стаж в МОН. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МОН за 2021 г. в размер на 617 069 лв. Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет за 2021 г.,

В МОН предстоят и следващи действия по оптимизиране на структурата и състава на администрацията. Една от целите на промените е да се предостави възможност за кариерно развитие и по-добра мотивация на държавните служители, които остават в министерството. Очакванията са това да повиши ефективността и качеството на работата.

Министерският съвет отпусна също 14 072 722 лв. по Национална програма "Оптимизиране на вътрешната структура на персонала" за 2021 година. Средствата са за обезщетения в общинските образователни институции за месеците септември-октомври 2021 г. Те се изплащат след промяна в структурата и състава на дадена институция, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание. Обезщетенията се изплащат и след закриване или преобразуване на образователни институции.

Финансирането ще е за сметка на предвидените разходи за национални програми за развитие на образованието за 2021 г. и на намаление на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, Соня Мелоян сега работи при Душкова в Паисито. Двете си въртят далаверите
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В у-ще Вазов Плевен работеше до миналата година учителка на 67г. Камелия Добрева -по френски и английски.И още няколко пенсионерки по 3-5 год.след пенсия. Синдикалната им е на 66 и то синдикална, ама пенсионерка.Подигравки!
48
4
 
7
 
! Отговори
Gost преди 2 години
Денков не ли и той пенсионер !?
47
4
 
11
 
! Отговори
Божко преди 2 години
Та той и Ппрезидента е пенсионер и депутати и министри и кметове ...щом за едни то нека важи и за всички!
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
617 хилки компенсация за 25 човека? Това е по 25 хиляди средно. Какви са тези компенсации, и след като са работещи пенсионери, да не се онаже, че вече са плащани такива суми при преназначаване? За да се излезе в пенсия се премратява за 1 ден трудов договор и се оуска от следващия.
45
2
 
6
 
! Отговори
Борисчо преди 2 години
Остават само още 250 000. Само не разбрах как така правителството е решило да получат обезщетения??? Та те им се полагат по закон. Това Харвардско правителство е над закона ли?
44
0
 
2
 
! Отговори
Правете проверки преди 2 години
Проверете как университетите спазват споразумението между ректорите, синдикатите и МОН! Дали са изпълнили поетите ангажименти? Проверете как са изразходвани преведените им средства за увеличаване на заплатите на преподавателите по това споразумение. Например, във Варна проверете! В един от университетите няма нито лев увеличение!
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началникът на РУО в Ловеч Еленко Начев е роден на 01. 12.1955 г., което значи, че е пенсионер, но още работи. Защо?!
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да направят пенсиите заслужени така е родителите ми са работили над 38 години и взимат мин пенсия баща ми е и доцент уж научен работник същата мизерия Е това трябва да се изкорени у нас тез дето не са работили да вземат колкото тези които са работили по 30-40 години
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да ги пенсионират и назначат млади иновативни хора Одобрявам
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Соня Мелоян още ли е в МОН и на колко години е. Тя и Лазар Додев прикриваха нарочно престъпления на учители.
39
9
 
4
 
! Отговори
Ди преди 2 години
Масово работят пенсионери, нормално е при тези смешни пенсии, които отпускат!! Първо да направят пенсиите в размер, който позволяванирмален живот и тогава да съкращават!!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лазар Додев от МОН не е ли пенсионер вече?
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янка Такева получаваше 5 заплати.Като директор на ОУ "Христо Ботев" в с. Глава, област Плевен работи 68-годишната пенсионерка Мариана Грънчарова. Докога? Незаконно и недопустимо е.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега шефката на синдиката на учителите Тамплиер Янка Такева ще ги върне.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривай училищата! Няма полза от тях, то и така излизат неграмотници.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоооо, МОН, проверете и в Благоевград работещите пенсионери в сферата на образованието.
33
1
 
11
 
! Отговори
Една от системата преди 2 години
Алооооо, МОН, проверете и в Перник работещите пенсионери в сферата на образованието.
32
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Значи са уволнили 25 служители,които да вършили 1/3 от работата и ще назначат на тяхно място 250 човека, млади, за да се развиват. Проблемът е, че вече няма кой да ги научи да работят.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бря ..май отбиваш номера