Мика Зайкова: Мораториумът за тока само отлага проблема

Според нея депутатите трябва първо да реформират съдебната система
20 дек 2021 12:28, Петя Славова
22
Мика Зайкова: Мораториумът за тока само отлага проблема
Снимка: БГНЕС

Мораториум за цената на тока нажежи напрежението между експерти и депутати. Според финансовия експерт и бивш депутат от "Има такъв народ" Мика зайкова, това решение само отлага проблема, а не го решава. По думите й вероятността решението да доведе до натрупване на проблеми е голяма.

"До 31 март ще бъдат направени анализи, ще се използва целия потенциал от енергетици и икономисти. Вярвам, че ще се намери начин да се тушират високите цени. Няма причина за такива цени в българската икономика и енергетика", обясни пред Нова тв Зайкова и добави, че правителството донякъде е оправдано в решението си, тъй като тогава то беше само на един ден.

Още по темата

Финансовият експерт е на мнение, че свръхпечалбите от свободния пазар трябва да се пренасочат, както и да се търси сключването на дългосрочни договори.

По отношение компенсациите за бизнеса Мика Зайкова коментира, че те не трябва да са еднакви за всички.

"Трябва да се разпределят според това кой получава субсидии и кой не. Зависи и от това колко мегавата електроенергия ползват. Ако не говорим само за цените на тока, трябва да има енергийни помощи не само за бизнеса, но и за населението. Мярката 60 на 40 не е достатъчна", допълни още тя.

Според Мика Зайкова младите депутати се справят изключително добре в парламента. Първите задачи, с които новите управляващи трябва да се заемат, според нея са реформа в съдебната система и приемане на бюджета за догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ЕДНА ОБИКНОВЕННА : " П...А МАЙНА " НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И КОМИСИОНЕРИТЕ МУ И ЗАКРИВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА БОРСА - ЩЕ НИ ПОЗВОЛИ ДА ОТЦЕЛЕЕМ И ДА СЕ РАЗВИЕМ ИНДУСТРИАЛНО !!!!!!!!!! АКО НИ ГЛОБАТ --ЗАТВАРЯМЕ ГРАНИЦИТЕ ЗА ТЕЗИ ,КОИТО СА УЧАСТВАЛИ В ГЛОБАТА !!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Банките като правят свръх печалби и то всяка година защо не се вземат мерки да им се отнеме една голяма сума от тази спекула.
14
0
 
3
 
! Отговори
Зайко миков преди 2 години
Алооууууу, бабе, кадя си тръгнала....
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам за ИТН и Слави! Голям страх ги налази и отказаха да правят правителство, а и Радев ги преметна. Дадоха спечелени избори на харвардските лъжци.
12
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Хм!..Интересантно !..В първия момент и аз ПО ИНЕРЦИЯ "погледнах накриво" изказването й..После прочетох два пъти статията и трябва да ви кажа,че не видях нищо смущаващо в думите й..
11
1
 
1
 
! Отговори
Офффффф аман преди 2 години
Тоя път поне снимката ни спестихте.Откакто се появява по телевизиите ме е гнус да я гледам.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази изтрещяла баба не се спря да повтаря едно и също няколко пъти
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тая женица взе да й харесва да тормози медийно народа, вместо да му помага! Срам и резил за таквиз!
8
0
 
9
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТОВА Е НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ- ОТЛАГАШ КРАДЕШ И БЯГАШ !!!!!!!!!!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Тая бабушкера няма ли да си загледа старините най-накрая. Носи знамето два пъти на чалгарята в парламента. Ужким авангарда на промяната. Някои хора не знаят кога да се спрат.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да мълчи тази дъртофелница, която каза, че е несправедливо да се индексира стажа на работилите по категория! Специалист по всичко! За това сме на такова дередже, защото няма синдикати.Синдикатите не грухтят на софрата на властта, Мико!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега никога не сме търсили печалби от Полиция, Пожарна, Образование или Армия нали? Всички ги финансираме за общото благо нали? Ами айде да спрем да търсим печалба в Енергетиката и да я финансираме на държавно ниво както финансираме Полцията. Ако покрием нуждите на хората на 0% печалба. Произвеждаме колкото ток ни е необходим срещу цената на суровината, която е необходима. БЕЗ печалба, точно колкото да покрие разходите. Електричеството не е лукс а необходимост. Да го национализираме.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мики Маус и Мика Зайкус
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на Баба Зайка. Няма нещо от което да не разбира. даже и в енергетиката е експерт.
2
1
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой я напрай тая баба финансов експерт .... цял живот е дремала у КНСБ :)))
1
4
 
5
 
! Отговори
И Радев знае преди 2 години
В България се изпълнява смъртна присъда! ДАНС, МВР и мутри убиват по поръчка!