Над 190 спортисти са без ток на Белмекен

Как се тренира в такава обстановка, пита Румяна Нейкова
13 яну 2022 13:20, Красимир Ангелов
33
Над 190 спортисти са без ток на Белмекен
Снимка: БГНЕС

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова алармира чрез Дарик радио, че от понеделник на вископланинската база в Белмекен, където се коват спортните успехи на България, няма ток.

Над 190 спортисти се отопляват и тренират благодарение на генератор, но няма топла вода. Подготовка в момента там водят освен гребци, боксьори, джудисти и доста чуждестранни спортисти.

"В момента се намираме на Белмекен, на истински натурална среда - без ток, без топло, без вода. Всъщност сме с топло, защото шефът на базата е осигурил парно, но за да имаме парно и храна, няма как да имаме топла вода. Нали се сещате как се тренира в такава обстановка. Ние сме много хора - 190 човека от различни държави, различни спортове. Лично аз се притеснявам, че се излагаме пред чужденците“, заяви олимпийската ни шампионка от Пекин 2008.

"Проблемът е от понеделник и тези, които доставят тока не взимат никакви мерки. Вече спряха да вдигат телефона. Явно за тях това е нещо нормално. Ние живеем в 21 век. Това е стряскащо, недопустимо", заяви още Нейкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
13
 
! Отговори
Данколов преди 2 години
Така се каляват и постигат успехи спортистите !!
8
1
 
19
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Ай ся да ви видя как ше плащате с биткойни!
7
3
 
26
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Спортистите да са 20-30 макс. другите са авантаджии да карат ски за сметка на данъкоплатците.
6
12
 
8
 
! Отговори
О. медалист преди 2 години
Гарантирано от Радев и правителството.Иначе с обещанията си нямат стигане.Пълен хаос.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какви тренировки?Във всяка нормална държава ще затворят хотелчето и тия вътре ще откъртят 14 дни карантина само по интернет.Сигурно всички са вече болни.Сега ще разнасят болестите из всички съседни населени места.
4
1
 
13
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Да сезират протопрезвитер Кусан Хадавян или протойерей Храч Мурадян - разстоянието до София и Пловдив не е много различно. Може и архиепископ Датев Акобян, но Негово Високопреосвещенство отговаря и за България и за Румъния съответно е претоварен и се чака дълго за разглеждане.
3
13
 
13
 
! Отговори
Ааа кой преди 2 години
Кой ги е карал посред зима да се покатерят там? Е така като закъса някой и после ругае защо едва ли не цялата нация не се ангажира с неговата драма, ми е най-интересно!
2
13
 
11
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Радефф да дойде и да оправи бъркотията дето е надробил
1
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
промяната на радеф е факт