Ротвайлер нахапа жестоко жена в Перник, тя е с опасност за живота

Пострадалата е в изкуствена кома, има нужда от кръвопреливане
25 яну 2022 20:35, Красимир Ангелов
85

Жена от Перник е с опасност за живота, след като беше нахапана жестоко от куче. Тя е в интензивно отделение и се нуждае от кръвопреливане.

В събота ротвайлер се нахвърлил и нахапал почти до смърт 45-годишната Силвана Иванова. Нападението се случило в двора на къщата, където живее кучето. Жената била поканена от стопанина на животното, но инцидентът е станал в негово отсъствие. Всичко се е разиграло за секунди.

"След като жената е клекнала да погали кучето, то я е захапало за лицето", сподели Анжелика Макараджийска, близка на пострадалата жена.

След нападението пострадалата е настанена във ВМА с опасност за живота. Близките ѝ отправят апел хората да дарят кръв, за да оцелее.

"Интубирана е, поставена е в изкуствена кома. Половината ѝ лице е отхапано. Има и поражения на носоглътката. В момента се надяваме органите да продължат да работят. Тя има инфекция от ухапването, защото самото куче не е ваксинирано, няма паспорт. Не може да се докаже от какво е инфекцията. Има и увреждане на челюстта, липсват ѝ два зъба", обясни дъщерята на пострадала пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Стопанинът на кучето отказа да застане пред камерата на Новините ON AIR. Само обясни, че жертвата сама е отишла при домашния му любимец, въпреки че виждала кучето за първи път. По неговите думи то стои вързано на синджир от 3 години. Така било и по време на инцидента.

От Национален клуб Ротвайлер анализират основните причини за възникналата ситуация - проблемът не е в породата, а във факта, че кучето се отглежда вързано.

"Когато е на синджир, то е ограничено да се защитава, а всъщност тялото му е открито за атаки. Това го прави още по-подозрително. Много бързо кучето преминава от предупреждение към нападение. Не е агресия, когато кучето си защитава двора. То не напада, а прогонва натрапник", обясни Димитър Трифонов.

И съветва да следваме две основни правила, когато ни напада куче.

"Може да му подадем първо яке, чанта, за да захапе първо тях. И най-важното е да не бягаме с гръб, а да се отдръпваме с лице към кучето", посъветва Трифонов.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Мая преди 3 месеца
Много е трудно да се забрави -Селото!
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затуи ли всички кучета вързахте та да се озлобят а
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако беше болонка нямаше да стане така, но не бил проблемът в породата... Хайде, моля, до тук. Породите големи и бойни кучета да бъдат забранени за отглеждане!
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До магистрат Кво предумишено убийство бе? Ако ти дойде някой у вас, вземе един нож и се заколи, ти ли ще си го убил? Аре не прекалявайте! Трагично е това, което се е случило, но няма нужда да го използвате за повод да си изливате злобата!
44
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ротвайлерите са забранени в Германия за отглеждане в домакинствата !
43
1
 
10
 
! Отговори
Никол преди 3 месеца
Защо на снимката към новината е използван лабрадор?
42
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като няма акъл си е намерила съдбата.
41
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кучкаря в затвора за убийство.
40
11
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
НИКОЙ РАЗУМЕН ЧОВЕК НЯМА ДА ПОГАЛИ ВЪРЗАНО КУЧЕ В НЕЧИЙ ДВОР ,КОЕТО НЕ ПОЗНАВА ДОБРЕ! БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СОБСТВЕНИКА МУ Е ТАМ ИЛИ НЕ Е ,ВИНАТА Е ИЗЦЯЛО НЕЙНА СИ! А ИНАЧЕ НЯКОИ ПОРОДИ КУЧЕТА КОГАТО СЕ ИЗВЕЖДАТ НАВЪН ТРЯБВА ДА СА САМО С НАМОРДНИК
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Утре ще си пусна ток по оградата. Ще поканя всички наоколо и ще изляза.И който пипне да хвърля топа. Ще обясня че синджира и времето са причината.
38
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Собственика ги е поканил. И после излязъл. Мбого добре е знаел какво му е кучето. Присъди и отнемане на песа. Законови промени и забраняване на тези породи.
37
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що за *** трябва да си, че да клекнеш и да си завреш муцуната на куче-пазач, което не те познава. И дори да те познава. Представям си сценката докато смело налазва 40 килограмовия пес дето я гледа те злобно: "О, кучи! Какво сладко кучи! Кучи, Кучи!" - храс, минус половината лице. Но като цяло одобрявам естествения подбор.
36
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А как ще живее жената като оцелее с отхапано лице? Пластична операция ли ще си прави? Кучкаря да бъде съден до дупка, тези мутрафони не се учат.
35
9
 
15
 
! Отговори
Bond преди 3 месеца
Само не хвърляйте бомбички и пиратки че се плашат животинките
34
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
АКО КУЧЕТО Е БИЛО ОТВЪРЗАНО ЩЕШЕ ДА Я УБИЕ! ТАЗИ ПОРОДА ИЗГЛЕЖДА ЗАПЛАШИТЕЛНО ПОНЕ НА СНИМКА! БИЛО Е ВЪРЗАНО, НО ЩО ЗА ЛУДОСТ Е ТОВА ДА ОТИДЕШ ПРИ КУЧЕ В ТОЯ СТУД! И НА НЕГО МУ Е ГАДНО ОТ СТУДА И НИЩО ЧУДНО ДА Е ОЩЕ ПО-ОЗЛОБЕНО В СТУДА!
33
0
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 3 месеца
Само кучкарите подхождат към непознати животни без предпазливост, мислейки че животното е длъжно да им отвърне с "любов".Дано оцелее жената и си научи урока.
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бас държа че не е първия случай на песа. Никой обаче не ги докладва. Сега този да ходи в затвора, прокуратурата да се самосезира. Пострадалите са му познати, утре ще е с непознати.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И да е вързано, и да не е вързано, няма значение - това е много свободолюбива порода и определено не е за свободна продажба!
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В много страни са забранени. Тук всеки прави каквото си иска. Населението слуша Цеца, а Аркан гледаше даже тигри. Самоковеца и подобни мутрагени също. Селските бекове им подражават.
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 30 "Няма нормално куче което да ти захапе лицето" Е ако си е завряла лицето в муцуната му къде искаш да я захапе? Айде да не си съчиняваме сега! Действала е непредпазливо за съжаление. Но ти прекаляваш с интерпретациите!