Високи сметки и цени на лекарства: Болницата в Ардино е на ръба

Директорът на лечебното заведение очаква големи затруднения
27 яну 2022 13:25, Красимир Ангелов
8

Болници в област Кърджали получиха над три пъти по-високи сметки за ток. Наред с това непрекъснато се повишават цените на лекарства и хранителни продукти, а месечната издръжка на болничните заведения става непоносима. Сред тях е и болницата в Ардино.

"Последната сметка е за 11 хил. лв. За същия месец минали години не сме получавали повече от 3 хил. лв. сметка за ток. Ако това нещо продължи, няма как да направим избор, когато лекуваме - дали да осигурим температурен комфорт или да осигурим нужните лекарства. Не знам как ще се справим. Ще изпитваме затруднения и за осигуряване на заплащане на самия персонал", сподели директорът на болницата д-р Гюнер Осман в "България сутрин".

Общината е написала писмо за субсидиране на болниците в отдалечените райони. Болницата получава субсидия от Министерството на здравеопазването всяка година, но от 2022 г. има нова методика и притесненията на д-р Осман са, че ще получат по-малко средства.

"Цената на клиничните пътеки не е увеличена, а разходите са увеличени в пъти. Очакваме увеличение на минималната работна заплата, с което ще се увеличи средната, така че всички разходи ще бъдат увеличени", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Директорът на болницата в Ардино не смята, че тя ще прекрати своята дейност, но очаква много големи затруднения.

Гледайте целия разговор във видеото.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Х Х преди 3 месеца
Стига с тая политика ! Не можем всички да Сме политици !? Първо СМЕ ХОРА и след това еди какви си .Искаме лечение когато Ни се наложи . За какво плащаме здравни осигуровки ? Държавата трябва да поддържа малките болници !.
6
0
 
5
 
! Отговори
До 2ри преди 3 месеца
Ха ха...прав си за Кирчо. Ще се ухили до ушите и с накривена уста ще запелтечи : "Вече всичко е наред. Ние сме конструктивни и мислим диалогично" ...и бабите дето го гледат със изплезен език ще се опикат от кеф !
5
0
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 месеца
До лятото май пак ще ходим да гласуваме. При служебното правителство беше по-добре.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойко Ви направи всичко това,но ще се осети те късно.Той Ви пусна ИТН в коалиция за саботаж,както и Нинова.Ако ИТН искаха можеха да управляват като лидери,но не го направиха .Те даже ни искаха толкова много избиратели да гласуват за тях.България е под натиск на мафията.Трябва максимално бързо да се вземат решения.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирчо ще им прати Провиотик и ще се оправят.
2
1
 
9
 
! Отговори
Даа преди 3 месеца
Искахме промяна, имаме промяна. Нищо, Киро Канадеца довечера ще каже по телевизията, че нещата са ОК. И всичко ще бъде точно!
1
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
нали гласувате за дпс хаиде сега да ви дадат от субсидията и да си платите тока илекарствата