Да си купиш хляб с бийткойни? Може в бакалия във Велико Търново

Кварталното магазинче чака първия си клиент, който ще плати с криптовалута
82
Да си купиш хляб с бийткойни? Може в бакалия във Велико Търново
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Квартално магазинче във Велико Търново работи с бийткойни.

Основни продукти от потребителската кошница вече може да се купят с криптовалута.

“Идеята тръгна от сина ми. Аз я приех съвсем нормално, защото искахме да направим нещо ново в магазина. Колективът ни е все от млади момичета, които се справят”, разказа Росица, собственичка на бакалията, пред Нова телевизия.

“Още не сме имали клиенти, които да заплатят с виртуалната криптовалута, но постоянно ни питат, така че чакаме първия си клиент”, каза една от работничките в магазина, която се интересува от криптовалути.

“Да, за момента биткойнът е по-нисък, но това са виртуални пари, те се трупат във виртуалния портфейл. Съответно, когато курсът се вдигне, ние няма да сме на този минус, който е бил преди няколко дни, например”, обясни още момичето.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
0
 
! Отговори
До батКоен ........ преди 2 години
Бат ли си,Чичо ли си,не те знам,ама нещо Разсъждението не ти силна страна!
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За две бийбитки ше ми дадът ли ляб?
73
3
 
2
 
! Отговори
батКоен Нострадамуса преди 2 години
До Анонимен ... за другите съм бат,ама за теб съм чичо,поради възрастовата разлика като ти чета инфантилните разсъждения.Нека ти обясня детенце.Казах че плащнията с биткойн НЕ СА подходящи за бакалийката . И с детската си наивност се чудиш защо точно НАП . Ами защото тази бакалийка е фирма, купуваща стоката си за продаване от друга фирма ит.н. . ВСИЧКИ фирми се отчитат в НАП а биткоин няма как да бъде отчетен защото както дори и децата знаят криптовалутата не е официално разплащателно средство.
72
0
 
1
 
! Отговори
До батКоен Нострадам преди 2 години
За съжаление мисля, че си прав. В България, ако искаш да ползваш Биткойн за разплащане и да си на светло, наистина няма смисъл за подобни малки трансакции.
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До батКоен Нострадамуса - Ти що мислиш че ще отчитат пред НАП продажбите направени с биткойн? Нали точно това е смисъла на биткойн - да не отчиташ нищо на никой. Много ме забавлявате, като почнете с това как да "регулирате" биткойн. Ми той нали точно против това е създаден - да не може да се регулира, конфискува, обалага с данъци, да не може да се докаже кой му е собственик? Ако му махнеш това на биткойна, то от него няма смисъл. Па ти - как ще отчетат пред НАП... Никак.
70
4
 
6
 
! Отговори
батКоен Нострадамуса преди 2 години
Да имат най много една или две продажби заплатени с биткойн до края на годината и като видят как трябва да отчетат продажбите в НАП и сами ще се откажат. Криптовалутата не е подходяща за пазаруване в кварталната бакалия. Със същия успех могат да обявят и че ще извършват продажби срещу заплащане с акции на Епъл или Тесла. Възможно, но неефективно. С тия грандомански напъни най много да попаднат в новините. Веднъж.
69
0
 
0
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Да де,ама един Биткойн има Сто милиона Сатошита-Факт.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2000 Сатошита един Хляб по моментен курс!
67
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да хейтите, вземете си направете по един крипто портфей (безплатно е) и превъртете 3-4лв. в койни през него, да видите как работи (не хапе), че след година-две ще сте като бушмени пред цветен телевизор. Ще се чудите да му се молите ли, или да го пронижете с копието този биткойн. Един хляб няма да можете да си купите от магазина и ще се молите на коймшийското хлапе.
66
0
 
1
 
! Отговори
До шишо преди 2 години
Ами все нещо трябва да си купят с тези биткойни, кое му е чудното? Какъв е смисълът само да ги трупат, без да им се порадват? Искаш да стискат по 1000 биткойна пък да живеят колиба, така ли?
65
5
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
66770,37лв. Ще купиш цялата хлебарница!
64
1
 
2
 
! Отговори
Истински пари преди 2 години
До всички, които предпочитата "истинските пари" като лев, долар, евро - ползвайте си ги. Просто не се чудете после защо всичко е 10%+ нагоре като цени последната година. ФЕД, ЕЦБ и другите централни банки се погрижиха ...
63
1
 
1
 
! Отговори
Това е нищо преди 2 години
Московската синагога създаде NFT-tokens с изображения от храма и от паметни монети. Праведните юдеи могат да си ги купят като благотворителност. Както винаги през хилядолетията богоизбраните са пред всички в странните форми на захлебване от поредната пирамида. А вие тук се дърляхте за някакъв си хляб. Гойска ви работа, хъ-хъ.
62
0
 
2
 
! Отговори
Българин007 преди 2 години
До 61, изобщо не разбирам брат, ама нямам си никаква идея, не търгувам на финансовите пазари от 10 години, и съм много неук.
61
1
 
6
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 2 години
Наскоро четох статия за това, че криптотърговците били най-големите китове на имотния пазар с САЩ в момента. Не ви ли се струва някак странно, хора които ви обясняват, че в криптовалутите е бъдещето бързат да продават когато курса на биткойна стигне поредния си връх и влагат в парите в имоти? Имотите (с някои изключения) могат да ви донесат главно разходи.
60
3
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Хора ме се учудвайте. Биткойна действа като всяка друга пирамида. Захлебилите печалба (върха на пирамидата) зарибяват нови участници, за да печелят още. Затова през ден четем платени статии за криптовалутите.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пейпал оперира с биткойни но на Гaниo простата кpaтyна е пълна още с кисело зеле.
58
2
 
2
 
! Отговори
до Българин007 преди 2 години
Човек стига си се излагал нямаш никаква идея за какво става въпрос.
57
2
 
7
 
! Отговори
до 58 преди 2 години
Обяснявам пак. Както при акциите така и при крипто валутата не е нужно да купуваш ЕДНА акция или ЕДИН биткоин примерно. Можеш да купиш ФРАКЦИЯ от него. Примерно ако една акция на Амазон е $3000 ти можеш да купиш 0.030 от нея. Същото е при криптовалутата.
56
0
 
2
 
! Отговори
интересно преди 2 години
А колко ток консумира една машинка? А когато са няколко? Е, можеш и да се топлиш, ако е в стаята, където живееш.