Сербезова нареди проверка по случая с починалата жена във Враца

Ще проверяват Спешния център, така и МБАЛ "Христо Ботев" в града
Обновена: 1 фев 2022 18:01 | 1 фев 2022 15:55, Веселина Йорданова
178
Сербезова нареди проверка по случая с починалата жена във Враца
Снимка: БГНЕС

Здравният министър проф. Асена Сербезова възложи проверка по случая с починалата жена в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца.

Още по темата
Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ ще проверява както Центъра за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град.

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия, съобщиха от ведомството.

Регионалната здравна инспекция също започва проверка по случая, съобщи директорът на здравната инспекция д-р Орлин Димитров.

Тя ще започне утре, когато ще бъдат готови резултатите от аутопсията на жената и заключенията на патоанатомите.
Директорът на РЗИ-Враца каза, че сигнал за случилото се тази нощ в болницата е подаден от изпълнителния директор на МБАЛ-Враца д-р Петър Керемидчиев. В болницата, по негово разпореждане, вече е започнала незабавна вътрешна проверка.

В социалните мрежи се разпространява видеоклип, на който се вижда, че младата жена изпада в безпомощно състояние в приемната на спешното отделение на болницата. Там я закарват близките й, защото не дошла линейка.

Още за трагичния инцидент вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
Паднала от Марс преди 2 години
Сърбежова уж пруфесурка, министърка, пък нищо не знае за здравеопазването - освен, че то е за здравите, както личи от названието.
137
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Случилото се безспорно е гадно, но има един проблем, който аз дори в София тука го забелязах - не достигат хора в спешните помощи. Малко хора се съгласяват да работят 12 часови смени за има няма 1 000 лв. заплати. А дори и да вдигнат заплатите, натоварването е голямо. В София вече се усеща недостиг на кадри, а в провинцията проблемът е по-остър. Много хора - квалифицирани - избягаха в чужбина. И все повече ще усещаме проблема с липсващи квалифицирани специалисти.
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е истината. След такъв инцидент всички в едно заведение ще пострадат. И за нашата прогнила здравна система, за да се излекува тя, трябва законова промяна веднага - всички здравни заведения в България да не са търговски дружества, а лечебни заведения , нямащи нищо общо с Търговскияь закон. Освен това , моралът на работещите в болниците трябвна да е друг. Животът на хората е най-ценното нещо. Който работи там само за пари- не е за тази професия и трябва да е извън нея.
135
0
 
7
 
! Отговори
Дрът Пърч преди 2 години
Болниците са търговски дружества пълни с чиновници. Целтта им е да правят пари, не да лекуват. Затова е така и така ще бъде докато не се изгонят търговците от храма. Имам познати лекари в Германия. Казват - да в Германия лекарите взимат много пари, но за най малката грешка се лежи в затвора - за такъв случай там цялата смяна ще ходи в раирани дрехи. А тук май само мошениците взимат много пари, истинските лекари оцеляват, а работа не се върши.
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потърсете в ютюб интервюто с мъжа. По нашенските жълтини - бтв нова, нищо няма да видите.
133
3
 
1
 
! Отговори
До Бог да я прости преди 2 години
Уж не "обвиняваш" и не "оправдаваш", а защо употребяваш квалификации, като "спали" и "дремали", след като очевидно не си запознат със случая?
132
1
 
3
 
! Отговори
До Бог да я прости преди 2 години
Ами изгледай видеото и записа с разказа на мъжа. Той обяснява как вечерта е била добре и едва преди обеда получила задух. Повикали линейка. Не дошла. Тръгнали за спешна помощ. Човекът обяснява. Прав си - не можеш да обвиняваш и оправдаваш, без да знаеш подробностите.
131
4
 
3
 
! Отговори
Бог да я прости преди 2 години
жената!Съболезнования на близките и!Нито ще обвинявам,нито ще оправдавам!Само ще споделя един случай от преди години.Със съпругата ми отидохме на село при едни наши роднини.И там,точно така, те стояха,оглеждаха,ослушваха и чакаха тяхната дъщеря,съпруга и майка да умре,че действително и видимо беше много зле!След нашата активна намеса и настояване тя беше откарана по-спешност в болницата,където беше спасена!И питам аз,защо близките на тази жена са спали,дремали и чакали до край да се случи това?
130
1
 
9
 
! Отговори
Бебо преди 2 години
До *** Министърката сигурно играе кючек с мъжа си доктора на столове и маси и нямаше време веднага да реагира. Тя от колко време е в системата. Нима не знае за цялата простотия....Бог да прости жената. Пълно безхаберие. Само печелбарство. Дано детето да има късмет. Мръсни сте.
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е човека близък до жената напускаща физическото си тяло. Смърт няма. Човек не умира умира тялото то е тленно материя. Невежеството и духовното неразвитие на човека е най големият вирус.Човек може да умре физически и от настинка стига с тая измислена и наслоявана умишлено лъжа от сатаните управляващи света че еди кой си умрял от коронавирус.Ама смърт няма.Животът продължава на по високо ниво душата е щастлива и свободна вижда и чува. Всеки напуска земния живот когато си е избрала душата.
128
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената умряла те проверка ще правят! Само могат да крадат и лъжат по цял ден! А народа не може да си плати тока и храната. Оставка!
127
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах защо просто кирчо вече не е издал указ за задължителна ваксинация на всички лекари и сестри по болниците,джи пи та? Те работят на първа линия и са в опасност,задължително трябва да се ваксинират,след като прибират кинти за първа линия,за ваксинирани пациенти и т.н.
126
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 131Тест за ковид при спешен случай? Теста за ковида можеше да почака,а и видяхме вече какви ментета са въпросните тестове.
125
0
 
4
 
! Отговори
Да не бърза, току-що преди 2 години
се обади Секретарка на св. Петър: Не я приема, липсвало й Кръщелното свидетелство, мислел да я връща, но не във Враца, дето Гарга не каца, мейби в Кнежа, или в Попово
124
3
 
3
 
! Отговори
НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА! преди 2 години
КАЛПАВИ ЗАКОНИ ...КАЛПАВИ ПРАВИЛА ...И ЗАТОВА , НИКОЙ НЕ ГИ СПАЗВА!--ВИЕ СИ РАБОТИТЕ , КАТО ПО "ТАТОВО ВРЕМЕ".....ЗАТОВА И РЕЗУЛТАТИТЕ СА ВИ ТАКИВА И ТОЧНО ЗА ТОВА И ДОКТОРИТЕ ВИ БЕГАТ У ЧУЖБИНА....!
123
3
 
2
 
! Отговори
Ами , така ще е ... преди 2 години
ТАКИВА ЗАКОНИ И ПРАВИЛА , СЪЗДАВАТЕ У ТОВА НС-----КВО ШЕ ПРОВЕРЯВАТЕ И КАКВО ТОЛКОВА СЕ ЧУДИТЕ И НЕДОВОЛСТВАТЕ-----ЦЯЛАТА ТАЯ БЮРОКРАЦИЯ , Я СЪЗДАДОХА ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА БКП/БСП И СДС , И ПРЕВЪРНАХА ЗДРАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА!--СЕГА ПРОСТО СЪРБАТЕ , КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПОПАРА НА БСП--ДА ВИ Е СЛАДКО.....
122
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клипът е 53 секунди.Регистраторката е изкарала седяща количка,вкарала е болната и е направила тест за КОВИД.А кога се е рзболяла жената,откога има задух ние не знаем.Затова нека да не коментираме.Истината може и да е друга!
121
0
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Леле, цялата съдебна, изпълнителна, финансова, административна и политическа машини нанесоха съкрушителен удар върху една администраторка от регистрацията в болница.
120
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва със закон да се забрани на всички доктори които работят в държавни болници да работят в частни кабинети!Щом са много кадърни да си стоят в частните кабинети,,всички сме свидетели как някои доктори взимат скоро гледах по 80000лв.заплати,а сградния фонд -0,храната не става и за прасета а я дават на болните.............кожодери....
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички знаем как ще завърши проверката!Ще принудят тази служителка която е била на рецепсията да напусне и сигурно вече се е махнала,а знаем че някой и е наредил.Съболезнования на семейството и каквото и да е няма да върнем тази млада жена.Всички закони са правени богатите да могат да излизат винаги прави.Това не е здравеопазване,а търговци на пари докторите търгуват с нашето здраве