Сербезова нареди проверка по случая с починалата жена във Враца

Ще проверяват Спешния център, така и МБАЛ "Христо Ботев" в града
Обновена: 1 фев 2022 18:01 | 1 фев 2022 15:55, Веселина Йорданова
178
Сербезова нареди проверка по случая с починалата жена във Враца
Снимка: БГНЕС

Здравният министър проф. Асена Сербезова възложи проверка по случая с починалата жена в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца.

Още по темата
Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ ще проверява както Центъра за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град.

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия, съобщиха от ведомството.

Регионалната здравна инспекция също започва проверка по случая, съобщи директорът на здравната инспекция д-р Орлин Димитров.

Тя ще започне утре, когато ще бъдат готови резултатите от аутопсията на жената и заключенията на патоанатомите.
Директорът на РЗИ-Враца каза, че сигнал за случилото се тази нощ в болницата е подаден от изпълнителния директор на МБАЛ-Враца д-р Петър Керемидчиев. В болницата, по негово разпореждане, вече е започнала незабавна вътрешна проверка.

В социалните мрежи се разпространява видеоклип, на който се вижда, че младата жена изпада в безпомощно състояние в приемната на спешното отделение на болницата. Там я закарват близките й, защото не дошла линейка.

Още за трагичния инцидент вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетох много от мненята на хората писали по долу.И всички от различни градове описват едно и също-първо чакат на регистратурата и после ги преглеждат.Значи навсякъде е едно и също.И сега какво-този който е разпоредил да бъде така,ще уволнява и наказва,че заповедите му се изпълняват.Досетете се,че тези заповеди са разписани от някой предишен министър!Ако не беше така хората не биха описали еднакво как са чакали.
97
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяхме под карантина и личната лекарка,ваксинирана с 3 дози отказа да прегледа болното ни двегодишно дете,защото щяло да я зарази с ковид.Тестът му в последствие беше отрицателен.Колко хора останаха без лекарска помощ,всичко е ковид,лекарите не искат да лекуват
96
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сина ми получи сериозна сърдечна криза. Не линейката дойде до адреса, а ние отидохме при линейките. Както бяхме на ръба на живота ни разкараха от Пирогов, т.е. загубени ценни 10мин. В другата болница чакахме 2ч да ни приемат. Също ни заявиха че няма да приемат пациента без лична карта, нищо че бере душа в момента и е малолетен. Единствено ни се размина най-лошото заради адекватния д-р Йосифов от линейката. Всички други бяха бездушни психопати. Много хора убиват с безразличието си.
95
1
 
20
 
! Отговори
Мирбезова преди 2 години
Само с проверка работата не върви, трябват,дела, проверка, наказание, отговорност и работа.ми ти само от стола Командваш,скоро ще си в небитието.
94
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори не го изгледах клипчето ,това е наглост ,безотговорност,мисля ,че едно животно няма да постъпи така!
93
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите отговорихте ли си сега на въпроса,защо смъртността в България е висока?
92
1
 
21
 
! Отговори
До 95 преди 2 години
Всичко е човещина! Жената от регистратурата случайно работи в Спешна помощ, а не в хотел.
91
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам до каква степен на дебилизъм трябва да си стигнал за да искаш от умиращ човек документи и да го гледаш как умира пред детето си без да вземеш мерки. Не тази сестра на гишето не е от тази земя или ако е от тази земя то е от обора в края на селото
90
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е виновна жената на регистратурата,като заповедите към нея са такива.Отговорност трябва да поеме директорът на болницата.Не да се прави на ангел.
89
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да нареди тая - жената е починала! И то при тях, в институцията наречена "болница"! Защото нашето здравеопазване се превърна в регистриране, чекирине, писане, тестване за ковид, чакане и всичко друго, но не и адекватна спешна помощ! Мъжът е звънял на Бърза помощ, те са отказали, той им я кара на крак и те го мотаят са тая бума щина регистриране.... Абсурдно е.
88
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето ви нагледен пример защо в България смъртността от ковид е много висока...Пациенти над 70 години, пациенти с много придружаващи заболявания, изобщо не полагат усилия лекарите...а медицинските сестри си разбъркват кафето, докато някой се бори за глътка въздух...Жалко за младата жена.
87
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо Кацаров се кълнеше, че повече няма да умират хора по стълбите. Е, жената е починала пред регистратурата, не на стълбите. Същото е.
86
2
 
12
 
! Отговори
До 90 преди 2 години
Гледай видеото още един път и пак напиши същата простотия. Жената е била самотна майка.
85
15
 
3
 
! Отговори
До 85 преди 2 години
Кои ще те карантинира,нали и аз и семейството бяхме болни сам живея и точКа.Няма нужда от драм,че не са цвете за мирис не са ама,доктора е да ти помогне докато си жив,не да те възкреси.Лежи в къщи 10 дни болен после умирали.Ми умират..
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво очаквате от жена, сложена да попълва данни, тва си може, тва си прави..
83
2
 
25
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Докато не започнат яките глоби и затвор за такива хора, които с некадърността и непрофесионализма си са виновни за загубата на нечии живот, никога няма да се оправят нещата. Поне да се бяха затичали да я бяха вкарали, да я бяха погледнали или поне някакво внимание... Не знам и на най-големия си враг не пожелавам да ти отиде по толкова долен и гаден начин, да си в болницата и никой да не ти обърне внимание... Нямам думи просто... Да почива в мир, жената и сила и здраве на детето и бащата.
82
4
 
11
 
! Отговори
имонизиран преди 2 години
КАКВА ПРОВЕРКА БЕ ПА.Т.КО. ЖЕНАТА СИ Е ОТИШЛА ОТ ТОЗИ СВЯТ!!! ОСТАВКА КИРЧО РАДЕФ И ДС КОМПАНИЯТА!!!!ААААААААА??
81
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тук ли се намериха защитници на здравеопазването ни? Ей такива убиват хората.
80
3
 
25
 
! Отговори
До Ходете на била преди 2 години
Как да отиде на лекар човек, когато знае, че ше го карантинират, ще карантинират близките му и колегите му? Голяма част от хората живеят на ръба и не могат да си причинят тези карантини. Айде стига, не отишла на време на лекар глупости!
79
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починалата жена веднага е влязла в регистъра на починалите без придружаващи заболявания.