Дете с травма на главата било принудено да чака за регистрация

За случая в Пловдив сигнализира бащата
8 фев 2022 09:26, Ния Христова
54
Дете с травма на главата било принудено да чака за регистрация
Снимка: БГНЕС
Дете с травма на главата е било принудено да чака за „регистрация” в Спешното отделение в Пловдив. За случая сигнал подава бащата Петър Янев.
 
"Живеем е едно село близо до Пловдив и реших да транспортирам сина си със собствен превоз, защото практиката е показала, че линейките се бавят. Докато пътувахме, детето беше доста изтощено – трудно се държеше на краката си и трудно комуникираше", разказа пред Нова тв бащата.
 
Той казва, че е отишъл на регистратурата и помолил да бъде насочен към спешен кабинет. 
 
"Дамата там не си направи труда дори да стане от стола, за да погледне детето, което е по-нисичко и не се виждаше от позицията й зад регистратурата. След това бях попитан за ЕГН-то на детето", посочва Янев.
 
След това насочили бащата и детето към спешния кабинет, където имало много чакащи.
 
От болницата твърдят, че според записи от камерите семейството е стояло 6 минути в здравното заведение, след което си е тръгнало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спешните състояния не се определят според истерията на майката ,както повечето такива си мислят
45
2
 
3
 
! Отговори
за някои от преди 2 години
така наречените доктори, протокола е по-важен от човешкото отношение..
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
май малкия няма да следва... тва че са го забавили малко му е последния проблем.
43
1
 
2
 
! Отговори
Т.Петков преди 2 години
До Анонимен А ти ако отиваш КАТ или в паспортно бюро без лична карта ли отиваш, тъсиш ли я като застанеш на гишето или вече ти е в ръката!
42
1
 
3
 
! Отговори
ссс преди 2 години
До гр. За каква глава цялата в кръв говорите! Вие видяхте ли изобщо снимката. Няма и един см. и то засъхнала. Малко одраскване и нищо друго. Този наглец и на спешна помощ звънял, а през това време някой с инфаркт или инсулт умира,
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човешкият живот зависи от едни 6 минути! Какво се случва в България? Гледаме минути, ЕГН-та, тестове, бонуси, пътеки, ваксинационно покритие, постковидпътеки, карантини на здрави хора, ЗС, но не гледаме дали случайно болния в спешното няма нужда от СПЕШНА НАМЕСА?? Пък с скачат и съскат по форумите, ако някой си позволи да развенчае тяхната гениалност и незаменимост!
40
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах го тоя се*ски агент. Разбирам, че е бил много притеснен за детето, но да не се лъжем-една пукната глава на фона на десетките чакащи пациенти, от които поне няколко са почти на умиране, а доктора е един, повод ли е за викане на телевизия?! Който не е чакал пред спешни кабинети, да не коментира, защото като се нагледаш многократно на случаи и гледки направо ти се променя психиката.
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните търсещи слава
38
3
 
19
 
! Отговори
Добре де! преди 2 години
До До Добре де! Абсолютно никога не съм се наранявал! Живял съм в буркан и нищо не ми се е случвало! И хората, като са от село, някой виновен ли е, че нямат елементарни неща /бинт, марля, левкопласт, риванол, сулфатиецол и т.н./ за първа помощ в къщи? Бащата, след като има свидетелство за управление на МПС, би трябвало да е научил нещо за оказване на първа помощ! При такива контузии винаги първо трябва да се спре кръвотечението!
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми като гледам има само рани, не прекалявайте, има и други болни, няма как всички да се гледат на минута та. Дори хора за операция се налага да изчакат за събиране на екип или да минат часове, ако са яли наскоро. Щом са си тръгнали не е било спешно.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо бащата се е помотвал за едни имена и ЕГН цели 6 минути? Сигурно е държал да си каже репликите.
35
4
 
14
 
! Отговори
До Добре де! преди 2 години
Кръв от главата не се спира лесно. Явно никога не си си сцепвал глава или вежда. Там винаги шурти много кръв и в 90% от времето е за шев или лепене. Хората са от село, не очаквай да правят компреси и вероятно вкъщи имат първак за дезинфекция и разтриване и толкоз. Въпросът е защо това е новина щом като според записите в болницат са си тръгнали сами след 6 мин. Журналистите изглежда искат да очернят здравната система, но не е ясно защо.
34
10
 
11
 
! Отговори
тахната ма.. преди 2 години
Ами така е антиваксърите са по-важни от децата те са с предимство в спешното щото са най-нагли.
33
7
 
16
 
! Отговори
Добре де! преди 2 години
Тези хора не знаят ли как да си окажат първа помощ? Най- нормалното преди да търсиш линейка е да спреш кръвотечението, след това да почистиш около раната с кислородна вода и риванол, да погледнеш раната , дали е за шев или не и тогава ако се налага да посетиш здравно заведение. Ако не можеш да прецениш правиш една превръзка и отиваш в болница. Не може да грабнеш детето с течаща от главата кръв и да хукнеш към болницата.
32
6
 
8
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Ама не може бе, не може да го лекуват ако няма зелен сертификат !
31
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им пука бе.Мутрите ги научиха на пари когато се стреляха и избиваха.Гледат те и ако не им бутнеш край!Не ти обръщат внимание дори да умреш пред тях.Обаче извадиш ли пачката стават много бързи и внимателни!
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакал е 6 минути. Шест! И после като е видял опашката е отишъл на друго място.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е от години, не разбирам защо се правим, че болниците и спешната помощ са били като по американските филми, но изведнъж нещо се е променило. Според мен не ни обръщат внимание за да не ходим да им "досаждаме".....Няма ги старите лекари, това е проблема. Младите завършат и хукнат по света за пари и напълно ги оправдавам. Тези на средна възраст не могат да се класират вече по света и тук каквото могат гледат да добавят към мизерните си заплати, но ако може и да не работят....Нямаме здравеопазн
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължава ли сега промяната?
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
искам да ви кажа че тук няма нищо а просто поредната драа на някоя си дама мислеща се за център на вселената. В САЩ е абсолютно същото, приемат те ама първо ти преглеждат застраховка имаш ли, и накрая ти сервират 1500$ сметка. А тук искат за безпари и веднага че и скандали правят. Колко персонал има и колко болни се тълпят всеки ден крещящи че са център на вселената. Хайде у лево