Дете с травма на главата било принудено да чака за регистрация

За случая в Пловдив сигнализира бащата
8 фев 2022 09:26, Ния Христова
54
Дете с травма на главата било принудено да чака за регистрация
Снимка: БГНЕС
Дете с травма на главата е било принудено да чака за „регистрация” в Спешното отделение в Пловдив. За случая сигнал подава бащата Петър Янев.
 
"Живеем е едно село близо до Пловдив и реших да транспортирам сина си със собствен превоз, защото практиката е показала, че линейките се бавят. Докато пътувахме, детето беше доста изтощено – трудно се държеше на краката си и трудно комуникираше", разказа пред Нова тв бащата.
 
Той казва, че е отишъл на регистратурата и помолил да бъде насочен към спешен кабинет. 
 
"Дамата там не си направи труда дори да стане от стола, за да погледне детето, което е по-нисичко и не се виждаше от позицията й зад регистратурата. След това бях попитан за ЕГН-то на детето", посочва Янев.
 
След това насочили бащата и детето към спешния кабинет, където имало много чакащи.
 
От болницата твърдят, че според записи от камерите семейството е стояло 6 минути в здравното заведение, след което си е тръгнало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Три пъти съм хоспитализиран в болница. И трите пъти ми казаха да съм там в 8 сутринта. Отивам аз, едва стоя на краката си, пред мен още 15 човека, които чакат за същото. Мен ме приеха малко преди 12, 4 часа съм чакал прав, без тоалетна, защото отделението е на десетия етаж, а тоалетна има само на първия или вътре в отделението, до което нямаш достъп, ако не си приет. Пълна ИДИОТИЯ е всичко при нас.
25
0
 
17
 
! Отговори
D преди 2 години
Опашките са такива заради ромите, които не са здравно осигурени и търчат в спешното, защото няма друг лекар, който да ги прегледа. Само там има опашки от тези малцинства.
24
0
 
18
 
! Отговори
Van преди 2 години
Живея в областен град, но детето ми пострада на село, при баба му и дядо му. Веднага го закарахме в спешния кабинет в областния град, където дори не пожелаха да погледнат за какво става въпрос. Обясниха ми, че щом не сме докарани с линейка, не сме спешни. А истината е, че ако шофьорът на линейката не е от съответното село, е абсурд да се ориентира, та даже и с google maps. Самата система е сбъркана, но и повечето хора работещи в болниците са ***.
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбърква си кафенцето на гишето и вика:''Лична ката или системата казва НЕ!''И чака да намериш личната карта.Не я ли намериш мреш!
22
0
 
17
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Точно така е в UK, ние от тях взехме примера за здравната система, само че в България не сме свикнали на такова чакане.
21
1
 
5
 
! Отговори
до Стария Джо преди 2 години
Много лесно в моргата ще те регистрират и няма да ти пука колко ще чакаш.Няма и да те погледнат!
20
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромите ни показаха как трябва да се действа.Бой,бой ама як бой!И ще започнат да дестват бързо,иначе бой!
19
2
 
13
 
! Отговори
Стария Джо преди 2 години
Ако съм в кома с политравми как ще ме регистрират?
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бащата надали се е изразил "Дамата" за изродясалата кокошка на рецепция. Триаж е *** дума тук. Очаквам скоро време да искат мейл телефон или акаунт във фейсо за регистрация.
17
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
що не си си гледал "бясното дете "бе..ако имаше превантивни шамари и ред у вас нямаше да дращиш тук.
16
5
 
7
 
! Отговори
хах преди 2 години
До Анонимен"Жалкият фигурант и шайката му" са виновни, че е имало опашка в спешното, така ли?
15
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето персонал са намръщени изнервени и недружелюбни с изражение Мразя СИ РАБОТАТА. Ами кой ви е карал на сила да работите в болница? Молове и барове колкото искаш търсят персонал,там и да си кисел не можеш да навредиш, но трябва човешко отношение и съчувствие за да работиш с болни
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че никъде в България в спешната помощ не се спазват законовите разпоредби за процедура при спешен прием. Първо, пациента трябва да мине през триажна (която в никоя болница няма), където да се прегледа от лекар, за да се определи нивото на спешност и чак тогава да се попълват документите му.
13
10
 
22
 
! Отговори
гр преди 2 години
Ейй, сензации да стават само... Бащата беше пуснал снимки във Фейсбук - повърхностна рана и абсолютно нищо, което да изисква хеликоптер, самолет и целия персонал на болницата. Съгласен съм, че е стресиращо да видиш цялата глава на детето ти в кръв, но нека да бъдем реалисти!
12
0
 
18
 
! Отговори
Глас от чужбина преди 2 години
Вай вай, и ако оня вземе че изпълни заканите и спре сурат-тефтеръ?! Как ще научаваме подобни фейкове, с какво ще пълнят сайтове като този
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 40-50 години, много от семействата живееха по 3 поколения заедно, уважаваха съветите на родители и баби.
10
7
 
15
 
! Отговори
Елена преди 2 години
До АнонименМного правилно, първият пък когато заведох детето след удар го носих заспало и се събуди само да повърне- веднага ни приеха преди всички. Вторият път само повърна, но беше на крака и изглеждаше добре ни оставиха да чакаме. Така че в повечето случаи правилно преценят кое е спешно.
9
20
 
28
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Като плюете без основание и по малкото останал медицински персонал в тази държава, скоро и по 8 дни ще се чака за спешна помощ!!!!
8
12
 
34
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Стояли 6мин и си тръгнали....много тежък случай ще да е било! И как е завършил случая? Майката промила раната, бащата си сипал ракия и тръгнал да се жалва у фейса...
7
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спешна помощ при нас дойде след повече от 8 часа, а единия път въобще не дойде. Хора оставени сме на произвола на съдбата, няма здравеопазване, няма.