Сгрешен тест за наркотици остави мъж без книжка и доходи, пил аулин

Милен Лаков от Горна Оряховица казва, че ще съди МВР
10 фев 2022 10:37, Ния Христова
51
Сгрешен тест за наркотици остави мъж без книжка и доходи, пил аулин
Снимка: БГНЕС
Мъж от Горна Оряховица е категоричен, че ще съди МВР, а причината е, че от Пътна полиция му взели книжката заради положителен тест за наркотици, информира Нова тв.
 
Седем месеца по-късно мъжът е оневинен, след като кръвната му проба е отрицателна. Установено е, че е пил обезболяващо заради болка в зъба. Човекът обаче 7 месеца останал без работа.
 
29-годишния Милен Лаков в следобедните часове на 4 юли миналата година е спрян за рутинна проверка от Пътна полиция. Поискали да му направят и тест за наркотици. 
 
"Направиха ми и ми показа бензодиазепин. От един аулин ми показа бензодиазепин. Задържаха ме за 24 часа и ми казах, че като дойдат кръвните проби, всичко отпада и ми се връща книжката. Отидох в болницата, дадох кръв, но не знаех, че се чака толкова дълго време - 7 месеца", разказа Милен Лаков.
 
Милен е професионален шофьор. След като останал без книжка, останал и без доходи.
 
"В смисъл, не са ме изгонили, но без книжка не мога да карам и седем месеца останах без работа", обясни Лаков.
 
Д-р Борислав Генчев е в списъка на вещите лица, които дават становище по дела за употреба на алкохол и наркотици.
 
"Някои от тестовете реагират на медикаменти, които се изписват дори с обикновена рецепта от лекуващ лекар, като по-разпространени обезболяващи, а и на много медикаменти, които общопрактикуващите лекари изписват така наречените зелени рецепти. За много от тях е отбелязано, че могат да се използват и при шофиране, но при повишено внимание", обясни д-р Борислав Генчев.
 
"И аз имам пациенти, които са се оплаквали по този повод. Оказва се, че някои от тестовете на полицията, които дават за пет наркотика положителен тест, оказва се, че след кръвна проба, която е бавна, скъпа, сложна, пациентът или засечения с обвинение за наркотици, е използвал медикаменти, които са разпространени в аптечната мрежа. Трамадолите. От групата лекарства, които съдържат парацетамол, някои леки седативни средства могат да реагират. Понякога и аулина и други подобни аналгетици от по-висш клас могат да реагират", обясни д-р Генчев.
 
Медикът съветва, как да реагират шофьорите в подобни случаи.
 
"Да съобщават какви медикаменти са използвали на органите на реда. Те биха съобразили, предполагам, този факт и биха решили, как да процедират с човека", каза д-р Генчев.
 
Милен Лаков твърди, че никога не е ползвал наркотици.
 
"Не е проблем да те тестват. Проблемът е какво им показват машините или по-бързо да излиза този кръвен тест, а не 7 месеца", заявява Милен Лаков. Той вече се е върнал на работното си място – тежкотоварен камион за разнос на хранителни стоки и подготвя съдебната си жалба си срещу МВР за пропуснати ползи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
22
 
! Отговори
Доо 22 - боб с марли преди 2 години
Мен куките не ме тормозят. Даже с единия от квартала сме приятели от дете и си пушим заедно. Големия потърпевш е народа, който не вижда и стотинка от парите на работещите и пушещи трева. Нали се сещаш че редовно пушим над 200-400хиляди българи и че даваме по 300-1000 за пушене на месец. За последните 15 години МВР и дилърите са "скрили" над 10 милиарда лева от очите на данъкоплатците за нещо дето можем да си го гледаме в къщи. Целия народ страда от тази забрана, но който не пуши не го осъзнава.
23
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво да направят полицаите като теста е положителен?Да го оставят да кара ли?Ами ако наистина е дрогиран и утрепе някой човек като тоя,който уби Милен Цветков?
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги съди до дупка. В същото време всеки град в провинцията знае кои са полицаите охраняващи наркодилърите.
21
4
 
29
 
! Отговори
Bob Marley преди 2 години
Свобода за конопа. Легализация. Не може да ревете, ама виж ги на запд как са , какво правят. Ами вижте какви са законите на запад относно Канабиса. До кога нашата полиция ще тормози хора които пушат Трева? ЛЕГАЛИЗАЦИЯ и гонете истинските престъпници
20
2
 
29
 
! Отговори
Баста преди 2 години
Само 7 месеца, а моя син беше без книжка цели 14(четиринадесет) месеца, докато му излезе отрицателната проба от кръв и урина. А на всичкото отгоре го накараха и да плати пробите при положение, че когато са отрицателни се заплащат от органа ,който ги е назначил. Опитахмесе да ги съдим ,но "непоткупните" съдии ни заявиха, че за забавянето КАТ нямали никаква вина.
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги съди в Страсбург...нашата Темида, верно си е кьорава....
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато бях малък на 14 майка ме хвана, че пуша трева. Забрани ми да излизам с приятели след училище докато не покажа отрицателен тест за пушене. Минали бяха 2 месеца от както не бях пушил и си купих. Пиках пред ***. Теста показа положителен и останах шокиран от тогава знам, че са измама. Пуша си и до ден днешен. Първоначално майка ми я беше страх да не ме хванат, но вече знае, че си пазарувам от куките и че забраната съществува единствено с цел източване на кинти от данъкоплатците.
17
0
 
12
 
! Отговори
Тези преди 2 години
тестове грешат много често, в Европа не се използват за доказателство!
16
3
 
6
 
! Отговори
До10до8 преди 2 години
Ми като ти се надуе зъбът и отидеш при зъболекар,той ти предписва обезболяващо.Аулинът е с рецепта.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аулина не е наркотик и не съдържа наркотици, а е нестероидно противовъзпалително средство. Като обезболяващо е добър, но иначе е отвратително лекарство с много странични ефекти. Но е факт, че много лекарства съдържат макар и малки количества, но наркотици с тях трябва по-внимателно, при нормална употреба едва ли ще станете наркомани, но не трябва да се прекалява или предозира.
14
1
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
хаиде сега преглед на обществената поръчка на тестовете кои ги е поръчал на каквацена всичко подробно
13
4
 
8
 
! Отговори
наивник, преди 2 години
или ни прави на и.д.и.о.ти.Да съобщаваме и можели от КАТ да проявят разбиране.Значи всяко наркомане. може да каже,че го заболял зъб и пил обезболяващо и трябва да му вярват.Да прецизират тестовете, а кръвната проба да не се размотава 7м.и човекът без книжка.В случая ще загуби делото с МВР,защото са спазили предписанията.По-скоро да съди държавата за вреди,но първо трябва да мине през всички съдебни инстанции.Пожелавам му здрави нерви и търпение.Плащаме солидарно,персонална отговорност нЕма.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10калъф ако зъболекара е в крантина какво правиш?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9Естествено че не.Но ако "куката" наруши правилата, процедурите и законите това го прави престъпник и би трябвало да бъде подведен под отговорност с цялата строгост на огромният тромав но мачкащ държаван апарат.А не като сега - вътрешна проверка която винаги ги изкарва по чисти от папата в Рим.
10
24
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Като ти се"надуе зъба" отиваш на заболекар а не се тъпчиш с билки успокояващи!
9
4
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Доста тъпо изказване! Сякаш куката отива и той взима теста от аптеката и си го избира.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 Това е противовъзпалително бе пъпеш какъв наркотик ти се привижда.Като ти се надуе зъбът пиеш такова за да спадне оттокът и температурата.Не е срамно да си неука невежа.Срамно е да измисляш псведонаука.
7
0
 
43
 
! Отговори
Хах преди 2 години
"Органите на реда биха съобразили, предполагам..." Ох, на някой май не му се е налагало скоро да се занимава с нискочели катаджии. Да светна, да му кажа пил съм аулин, да ме потупа по рамото и да ме изпрати по живо, по здраво - да го видя, няма да го повярвам!
6
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то аулина е вид наркотик, служи за обезболяване п същия ефект като повечето наркотици, ама не е в забранителния списък! Обаче - Как може да казвате това публично! Сега всички олепени с накотици ще казват, че са пили аулин и затова теста им е положитен! Пфуууу
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сироп за кашлица Тусирол съдържа етилморфин, с обикновена рецепта, но го продават навсякъде, ацефеин, солпадеин, съдържат кодеин и са без рецепта и ище десетки позитивират теста за опиоиди, все едно си на морфин или хероин...