"Знак-хранилка" с ограничение 10 км/ч на главен път, че и нарисуван

След знака тринога, глобите солени
15 фев 2022 08:44, Ния Христова
176
"Знак-хранилка" с ограничение 10 км/ч на главен път, че и нарисуван
Снимка: БГНЕС
Пътен знак, нарисуван на ръка, ограничава до 10 км/ч скоростта на автомобилите и се е превърнал в "хранилка" за полицаи и бюджет. Знакът е сложен от пътните полицаи на изхода на град Килифарево на главния път, от който започва Прохода на републиката, съобщава в. Труд.
 
Естествено, на метри след знака седи камера на тринога, която за около месец е снимала над 400 нарушители. И глобите се оказват солени. В най-добрия случай превозните средства минават с превишение до 20 км/ч и дължат 100 лева, но има и случаи с над 40 км/ч и тогава санкцията става 400 лева.
 
От КАТ са решили, че разширение на пътя, на което е изградено временно КПП, е повод да наложат подобно ограничение. На него стои патрулка с двама-трима полицаи, които махат със стоп палка на автомобили, камиони и микробуси и проверяват дали в тях не се возят нелегални мигранти. 
 
На въпроси от местната полиция отговарят казват, че на това място имало 4 катастрофи, макар и без жертви и ранени. 
 
"На международен път знак от 10 км/ч е абсолютна предпоставка за пътно-транспортно произшествие. Регулирането на скоростта от 10 км става на око, което създава още по-голям риск, а водачът не може да се ориентира, защото показанията на повечето скоростомери на автомобилите започват от 20 км/ч", коментира експертът по пътна безопасност и преподавател но авто-мото подготовка Мариян Василев пред Нова телевизия.
 
Ограничение до 10 км/ч не противоречи на нашия закон и приетите общи норми в страните от Европа. То се отнася само за пешеходни зони, в които по изключение се допуска да влизат автомобили за зареждане на магазини или да преминават през участъци от зоната.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАТ пак си свършиха работата на ниво, а резултатите са 30 години първи по умрели на пътя.
113
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като заведеш дело към КАТ и го спечелиш, пак ти с твойте данъци плащаш разноските по делото. На тях не им пука, ако мине номера мине, вие трябва да се занимавате с нерви, загуба на време и пари. За това и няма много дела, хората предпочитат да си платят глобите и безобразията продължават.
112
1
 
15
 
! Отговори
Абе? преди 2 години
Тва не са ли част от убийците на Милен Цветков? кат
111
1
 
18
 
! Отговори
Роко Скиавоне преди 2 години
Час по скоро съкращение на служителите в МВР ,пожарната и гражданска защита които вепе са с памперси но продължават да работят(някои по цял ден играят белот) включително и въттешният министър.Да не се чудят защо заплатите им са малки,ако трима бачкат на терен,двама седят на бюро и анализират
110
1
 
22
 
! Отговори
Ах миличките преди 2 години
До Полицай с Пистолет: ...норма имали, а аз какво ще ям? След всеки акт търсете свестен адвокат. Аз не само, че не платих акта, ами РПУ-то плати 320лв на адвоката ми, вместо мен. Така че само това е пътят :)
109
0
 
24
 
! Отговори
Све преди 2 години
Само да кажа че това си е чиста хранилка. Нямат право да слагат там камера .Слет новия закон камера може да има но на места с концентрация на ПТП но нали катаджиите нямат началници,пък и е в тяхна полза що не.
108
10
 
4
 
! Отговори
Полицай с Пистолет преди 2 години
Вижте сега хора, полицаите не са виновни, виновни са началниците им, т.е. МВР и баш шефът му защото полицаите имат НОРМА за издаване на актове. Точно така - имат НОРМА, за районът на Велико Търново нормата е 20 акта на ден, т.е. дори всички шофьори да са изрядни трябва да се намери причина за да се изпълни нормата, иначе следва наказание, няколко наказания с предупреждение следва дисциплинарно уволнение. Полицаите отдавна не слагат нищо в джома заради новите мерки, камери и т.н.
107
0
 
20
 
! Отговори
Да нарисуван збак B2 преди 2 години
Няма ли да се накрадат тия КАТ-аджии, да оставят най-накрая тоя изстрадал народ, бедност ни би, ковид ни би, инфлации ни би, сега война! Оставете ни на спокойствие малко, то се е видяло че сме се родили и ще умрем в калта, като най-бедните и най-нещастните, оставете ни да си пием ракията на спокойствие вече!!! НЕ СЕ ЛИ НАКРАДОХТЕ?
106
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...пътен знак, нарисуван на ръка...", "...Знакът е сложен от пътните полицаи...", "...изградено временно КПП..." - Всичко това "мирише" на полицейщина и държавен рекет! На какво законно основание е поставен упоменатия знак - протокол, решение на местния шериф, кмет, бирник??? И интересно - за периода на действието на така нареченото "художественно произведение" колко нелегални мигранти са хванати на временно изграденото КПП? Какво тогава правят митнически и граничен контрол?
105
0
 
34
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Добре дошли У България !
104
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От долния край на паркинга на метростанция Мизия има един подобен 5km/h, който нарушава още алинея, че числото на знака трябва да е кратно на 10. Да не говорим, че сигурно и всички пешеходци го нарушават.
103
8
 
4
 
! Отговори
Сложител на бензин преди 2 години
Аз работя на бензиностанция и има много нарошители който минават на пряко и то над 10км.Тази бензиностанция се намира на разклонението на К. Величков и Въскрасение, посока Кр. Поляна. И сам ги питал полицай за техните нарушение. Но без точен отговор
102
19
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Пътищата бяха умишлено спрени. Парите откраднати от ококорения г*ей. Сега ще висим по задръстванята и ще псуваме.
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хоясан, в общи линии си прав, но грешиш в последното изречение. Не си се нагледал, следват още.
100
0
 
10
 
! Отговори
БВЗ преди 2 години
Същият знам го имаше и на входа на Бургас лятото.(*** защо ми триете коментарите?)
99
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При ББ шефът на полицията там вече да е изхвърчал. При Рашков - плащайте.
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То за това няма прогрес в борбата с престъпноста и камикадзетата по пътя, защото все се гледа хранилката.
97
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия комунисти бе.33години минаха от соца,но за някои още са виновни "комунистите".Не са те,виновни са некадърните управляващи,без значение от коя партия са.За тоя.случай се коментира повече от седмица-достатъчно време да се вземе решение да бъде премахнат знака,ако имаха желание.
96
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите крадливи комунисти казаха, че няма да строят магистрали, но не са казвали, че няма да има знаци хранилки.
95
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАРЕДБА 18 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ Чл. 79. (2) Когато допустимата максимална скорост предстои да се ограничи с повече от 20 km/h, тя се намалява постепенно, неколкократно с 20 km/h, като пътен знак В26 се поставя на разстояния съгласно приложение 16.(3) Когато допустимата максимална скорост на движение се ограничава с 30 km/h, намалението е еднократно.