"Знак-хранилка" с ограничение 10 км/ч на главен път, че и нарисуван

След знака тринога, глобите солени
15 фев 2022 08:44, Ния Христова
176
"Знак-хранилка" с ограничение 10 км/ч на главен път, че и нарисуван
Снимка: БГНЕС
Пътен знак, нарисуван на ръка, ограничава до 10 км/ч скоростта на автомобилите и се е превърнал в "хранилка" за полицаи и бюджет. Знакът е сложен от пътните полицаи на изхода на град Килифарево на главния път, от който започва Прохода на републиката, съобщава в. Труд.
 
Естествено, на метри след знака седи камера на тринога, която за около месец е снимала над 400 нарушители. И глобите се оказват солени. В най-добрия случай превозните средства минават с превишение до 20 км/ч и дължат 100 лева, но има и случаи с над 40 км/ч и тогава санкцията става 400 лева.
 
От КАТ са решили, че разширение на пътя, на което е изградено временно КПП, е повод да наложат подобно ограничение. На него стои патрулка с двама-трима полицаи, които махат със стоп палка на автомобили, камиони и микробуси и проверяват дали в тях не се возят нелегални мигранти. 
 
На въпроси от местната полиция отговарят казват, че на това място имало 4 катастрофи, макар и без жертви и ранени. 
 
"На международен път знак от 10 км/ч е абсолютна предпоставка за пътно-транспортно произшествие. Регулирането на скоростта от 10 км става на око, което създава още по-голям риск, а водачът не може да се ориентира, защото показанията на повечето скоростомери на автомобилите започват от 20 км/ч", коментира експертът по пътна безопасност и преподавател но авто-мото подготовка Мариян Василев пред Нова телевизия.
 
Ограничение до 10 км/ч не противоречи на нашия закон и приетите общи норми в страните от Европа. То се отнася само за пешеходни зони, в които по изключение се допуска да влизат автомобили за зареждане на магазини или да преминават през участъци от зоната.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пътен знак, нарисуван на ръка "- И отговаря на всички изисквания по БДС ? Защото ако не отговаря ,значи е невалиден (не законен ) ? Ей тия полицаи големи художници .
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата държавна инфраструктура е в разруха,некачествена и липсваща маркировка,мантинелите са потънали под тонове ***(дори на околовръстното в София)и е абсолютно опасно човек да пътува нощно време,защото видимостта е под -0,да не говорим за мъгла с дъжд.Обаче на никой не му прави впечатление,нито на АПИ,нито на КАТ.Единственото,което ги интересува е да ни дерат кожите и нищо друго!Сложили фалшив знак,подпрян с камъни и дървьа?В Конго ли живеете бе?
52
1
 
21
 
! Отговори
бай Тодор преди 2 години
На входа на Бургас посока Созопол има знак 50км заради полицейски пост /караулка/, поста го премахнаха но знака остана/ хранилка/.
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бас слагам,че до седмица някой оправен българин ще го среже знака и ще реши временно поне проблема....Вече седмица се шуми около това безумно ограничение,но полицията спи и упорства,че е нормално!Затова е анархия в България!
50
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарисуван на ръка ли??? НАРЕДБА 18 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ Чл. 6. Пътните знаци и другите средства за сигнализиране трябва да отговарят на изискванията на БДС 1517 "Пътни знаци. Размери и шрифт" и на БДС EN 12899 "Неподвижно закрепени вертикални пътни знаци"." Всички наказания заради знака самоделка падат.
49
0
 
8
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
До Анонимен 53 ...... И трите знака ли са нарисувани или само този от 10 км, че такива не се произвеждат вече?
48
0
 
17
 
! Отговори
Dnеs.bg преди 2 години
Не плащайте - обжалвайте, катаджиите са достатъчно *** да си го вкарат сами. Например такова ограничение на скоростта по Закон трябва да е с предварителни стъпки, т.е. 80/60/40/10 км. и много други.
47
0
 
12
 
! Отговори
Обява преди 2 години
Продавам книжни пари от Монополи.Много ефикасни за разплащания на глоби от нарушение на нарисувани знаци.
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки гребе в тази държава, ток, вода, парно, а от А1 си измислили нова схема дарение 1 лв., никой не те пита искаш, не искаш, като си плащаш сметката ти праскат това дарение. Безконтролна работа навсякъде. Бързите кредити със сто процента работят, вземаш 1000 лв., връщаш 2000, че и отгоре, къде го има това законни лихвари.
45
4
 
14
 
! Отговори
Даааа! преди 2 години
Наглостта на полицаите, които са призвани да помагат на обществото се повишава ежедневно след идването на Рашков Дамаджаната. Успешно вървим към диктатура и скоро ще откриват лагерите е Белене и Ловеч. Просто Киро обеща арести на тонове !
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 км е прекалено тормозеща скорост за возило. Или трябва да буташ автомобила. Този знак нека да го има покрай детски градини и училища.
43
0
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
До колкото знам, катаджиите имат норма на ден за снимки, трябва да е на равен участък, камерата те хваща от далече, но те снима от по близо, май към 100-150метра, трябва да е равно, че където тресе не фокусира добре номера, та кат видите камера, чукнете спирачките, не се знае може да помогне поне за по малък фиш
42
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиян Рашков е зает с изфабрикуване на компромати. Тея неща са над него.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако кака Ния не преписваше от в. Труд а беше направила труда да се разходи до Въпросното КПП ще ше да види поредноста на знаците за ограничение на скороста. Първи знак 50км, след него втори знак 30км. и чак след това 10км.
40
1
 
19
 
! Отговори
? преди 2 години
Наистина ли още не са УВОЛНЕНИ виновниците за това министър Рашков?
39
2
 
19
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Рашков самосезирай се. Корупция.
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и искат увеличение на заплатите? нали КАТ, хахахаха дървото за вас
37
2
 
30
 
! Отговори
аз преди 2 години
Оставки на всички позволили тази гавра. А всички които са глобени да си наемат адвокат защото този знак не е по БДС (защото е нарисуван) => е невалиден
36
2
 
28
 
! Отговори
Начии преди 2 години
Другарят Рашков да командирова на място някой свой зам, който директно да уволни шефчето на КАТ Търново и да отвърти адм. шамар на директора на областното МВР. Събраните глоби да се върнат на пострадалите със съответни извинения. Да ама не, нали.
35
2
 
17
 
! Отговори
до 41 преди 2 години
Фишовете може да са необжалваеми, но който се смята за невинен или ощетен, казва, че не е съгласен с това и му пишат акт, който си е обжалваем. Дявола е в детайлите.