Масови откази на резервации от чужбина в Банско

По морето също има отказани почивки
26 фев 2022 13:58, Александър Попов
137
Масови откази на резервации от чужбина в Банско
Снимка: БГНЕС

Чужденци масово отказват резервациите си за Банско. Хотелиерите прогнозират, че заради войната между Русия и Украйна ситуацията ще се влошава. До края на зимния сезон бизнесът в Банско ще разчита предимно на българските туристи, каза пред БНР Малин Бистрин, според когото резервациите от Русия и Украйна ще бъдат отменени на 100%.

"Имаме вече реални канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които воюват, но при положение, че полетите са спрени, смятам, че на 100% от тук нататък всички ще бъдат канселирани. И не само зимните ни курорти, ами и с разговори с колеги, които пък очакват за морето, за един хотел, за лятото му са канселирани вече над 4 хиляди брой нощувки".

Има реален риск от загубата на повечето чужди туристи тази година, прогнозира още зам.-председателят на БХРА като основна причина е близостта на България до военните действия.

"Войната не е добра за никого. България е много близко, така че изключително сме притеснени. И за летния туризъм най-вече, защото където е близо война, нито един турист външен няма да дойде, да си позволи да дойде да почива при нас, и на Черноморието, и в планината ни при такива условия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите пак клекнахме на господарите. А после се чудите защо никой не ни иска за нищо. Ей за това - хора и политици без силата да ударят по масата и да заявят, че сме неутрални, понеже и украинци и руснаци са наши приятели. Турчина го направи и даде урок по дипломация. Срам Кириле, пълен срам. Но пък никой никога не е очаквал нещо друго от Кирчо....
46
7
 
13
 
! Отговори
МИГ преди 2 години
Петков и Джуджет Атанасова ще уреди туристи,Другия път да се гласув за правилния човек.СЕГА НЯМА .ПАК НА ПЛОЩАДА
45
9
 
27
 
! Отговори
българина преди 2 години
сащ 32 г ни лишават от търговия с Русия! до кога ще търпим ? останахме 5 млн за 32г ? какво си въобразяват налите ***? България изчезва до 20г какво не ви е ясно? или гоним американците или и третата българска държва приключва този век завинаги. няма българин който да не праща децата си в чужбина вече 32г! това е погром и нещо трябва радикално да се промени веднага. Козяк е винове за всичко!
44
7
 
37
 
! Отговори
долу сащ преди 2 години
българия изяде хурката при Югославското ембрго, изяде я и след урановите бомби до нашата граница, изяде е заради сирийските бежанци, сега ще я яде заради пак заради санкции и война до нас! докато България не се отърве от Козяк и базите, ше ядем хурки и курки до последния етнически българин! Зеленски е виновен зашото каза че ще слга атомно оръжие, кубинска криза 2! нонсега сащ не отстъпват щото не е до тях!
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не желаем туристи от сащ,те нямат пари,освен това защо да идват като за тези пари ще ще кацнат на гръцките острови ,но те предпочитат предимно мексиканската ривиера
42
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което наблюдавате по родните курорти като негативен аспект го отправете към управляващите! Родните курорти са прекрасни,но държавата не си е на мястото.Ще отидете в Турция - да ,но знаете ли ,че там всеки хотел е на държавата ,която го отдава под наем на арендатор,който е длъжен да поддържа ивицата в изряден вид и това е защото управниците им са си на мястото !
41
5
 
27
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Що така бе нали спряхме полетите от Русия ,няма никой да пречи на туристите от САЩ Украйна и въобще от цивилизования свят
40
0
 
15
 
! Отговори
Българин. Горд 24.05 преди 2 години
канселацииКаква е тая дума? Какво означава?
39
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил да се обажда на Путин и да се извинява ,както направи Ердоган ,в името на бизнеса и търговията между двете държави ,ако му пука за България.Не го е срам,ще ми осъжда той наляво надясно и ще осъмвам аз с враг в лицето на Русия.Отваряйте небето.Руския народ е братски народ,може да са лудетини,но са братски народи.
38
7
 
34
 
! Отговори
А преди 2 години
Гласувахте за тоя американски слуга сега се оплаквате.Знаят акулите ,като не става с вакси и ковид става със санкции.Диларката и дъртия козел потъркват ръчища.
37
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските туристи са по мексиканските плажове и островите.Англичаните предпочитат Гърция островите и петзвездната част на Турция,Белгия почиват по Испания и Португалия.Най лошо е да си мислиш ,че живееш сам на остров и да вземаш *** решения като това да съсипеш съвсем бизнеса на хората които разчитат на тези туристи.Позицията на България е меко казано смешна,ненужна и разрушаваща отношенията ни с Русия
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Wеднага да се предвиди в бюджета да им се даде няколко милиарда помощи, че кой кола ще купува, кой вила ще прави. Няма да им излязат сметките и ще почне едно напрежение и протести...
35
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сасамо туристите ***,България има пазар с русия не само в тази сфера.В тази криза не може и не трябва да имаме врагове и най много враг в лицето на Русия.Изперкахте ли бе? Отваряйте небето,това срамота! Кой му е казал на Кирил ,че осъждаме Русия??? Кой??? От къде на къде?Кой му е КАЗАЛ ЧЕ ВСИЧКИ ИСКАМЕ ДА СЛУШАМЕ ЗАПАДНИ ГЛУПОСТИ И ДА МИ ИНТЕГРИРАТ ЗАПАДНИ ИДЕОЛОГИИ??? ОТВАРЯЙТЕ НЕБЕТО ЗА РУСИЯ И НЕ ПРЕЦАКВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ДА ГУБИ ОТ ТОЗИ ПОГРЕШЕН ХОД .
34
1
 
9
 
! Отговори
морски преди 2 години
Предплатилите висок наем за обект печалбари направо изгорЕха! 100 пъти писах да мислят...много мислят и накрая да плащат! Но алчниците веднага предплащаха от късна Есен. Тези които са дали само капаро, имат донякъде късмет. При добра воля, наемодателя може и да го запази за друг по-добър Сезон...някъде в близко бъдеще...
33
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви туристи мечтаете света започва да се тресе, на хората няма да им е до туризъм особено в държава пълно с русопоклоници и почти на фронтовата линия.
32
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Боко да беше сега на власт и той щеше да постъпи като Кирчо. Неведнъж се доказа, че се навежда пред западните си приятели.
31
5
 
14
 
! Отговори
Не е много ясно преди 2 години
Как ще постъпят руските инвеститори в Банско и комплексите край Разлог. Чини ми се много апартхотели ще последват съдбата на събрата си на разклона за Разлог, а други ще останат недостроени и недоразпродадени. Въпреки дъмпинг цените от по 250-300 евро квадрата. А и руските израелци се поосвестиха. Дори РСМ-ци започнаха да продават.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26Първите заклани винаги са разни многознайковци без 2лв. в джоба в BMW Е60, като тебе.////Мерси.Все пак призна, че Путин,ще прати чеченци и ще колят не зависимо кой!
29
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво реват, да се молят Путлера да не реши да даде урок като удари най-слабата и най-удобна за нападение страна членка на НАТО.
28
14
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала Кириле ,смотльо туристите ни ще ги дръпнат Турция и Гърция,а нашите хора да изнемогват Евала ви на промяната.България е прецакана от некадърници.Веднага отваряйте небето.Русия не ни е враг! Ние имаме пазар с Русия НЕ ВИ Е СРАМ!БЪЛГАРИТЕ ЗА ТОВА НИ МРАЗЯТ ВСИЧКИ СЪСЕДИ,ЗАЩОТО ВИНАГИ СМЕ НА ГРЕШНАТА СТРАНА И ТОВА С НИЩО НЕ ПАЗИ МИРА НА БАЛКАНИТЕ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ НЕУТРАЛНА И В НИКОЙ СЛУЧАЙ ДА НЕ СЪДИ