Масови откази на резервации от чужбина в Банско

По морето също има отказани почивки
26 фев 2022 13:58, Александър Попов
137
Масови откази на резервации от чужбина в Банско
Снимка: БГНЕС

Чужденци масово отказват резервациите си за Банско. Хотелиерите прогнозират, че заради войната между Русия и Украйна ситуацията ще се влошава. До края на зимния сезон бизнесът в Банско ще разчита предимно на българските туристи, каза пред БНР Малин Бистрин, според когото резервациите от Русия и Украйна ще бъдат отменени на 100%.

"Имаме вече реални канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които воюват, но при положение, че полетите са спрени, смятам, че на 100% от тук нататък всички ще бъдат канселирани. И не само зимните ни курорти, ами и с разговори с колеги, които пък очакват за морето, за един хотел, за лятото му са канселирани вече над 4 хиляди брой нощувки".

Има реален риск от загубата на повечето чужди туристи тази година, прогнозира още зам.-председателят на БХРА като основна причина е близостта на България до военните действия.

"Войната не е добра за никого. България е много близко, така че изключително сме притеснени. И за летния туризъм най-вече, защото където е близо война, нито един турист външен няма да дойде, да си позволи да дойде да почива при нас, и на Черноморието, и в планината ни при такива условия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
61
 
! Отговори
Гадна сура преди 2 години
Войната ще свърши хубава работа - колкото повече нагли и безмозъчни "хотелиери" и кръчмари фалират, толкова по-добре
86
3
 
32
 
! Отговори
60/40 преди 2 години
Ами, фалирайте! И, слава украинньi
85
1
 
63
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
Когато свалите цените с 500 % и станат като в страната се обадете. И ако обещаете да бъдете вежливи, културни и да не ни биете в хотелите, ски влековете, кръчмите или по пистите може и да помислим да дойдем при вас.ТОВА Е
84
16
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро каза, че трябва да накажем руснаците, че са много нагли. Чакайте сега туеисти, като спряха полетите и се включихме първа писта в рестрикциите. Турция и грузия не са тъппи като нашите продажници, да си съсипват икономиките.
83
3
 
56
 
! Отговори
бг турист преди 2 години
Не ме интересува Банско, Слънчака или кои да е друг от т.н курорти. Хотелиерите и ресторантьорите са изнудвачи и лъжци. Турция и Гърция са ми на 1 час разстояние и там почивката е почивка. Дори вече направих резервация
82
1
 
69
 
! Отговори
Мишо Хотела преди 2 години
Айиде българи, специално за вас -супа в Банско-30 лв., татарско кюфте -15 лв., студена вода-5 лв. Налитайте и не питайте! Имам промоция и на морския хотел, ама там разбираш ли е море та е малко по-скъпо.
81
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами време е да дадат цени за българи, че много скъпо.Иначе да фалират.
80
0
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 87 преди 2 години
Ко да прайш ? Свещена простотия
79
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идете да се оплачете на "просто Кирил" и той ще ви даде по една екологична пастичка от сладкарницата на жена си и ще ви обясни,че не постъпвате демократично...
78
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ъъъъъъ? "канселирани"
77
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за 30 лева една супа, не заслужавате и българите да ви стъпят
76
0
 
66
 
! Отговори
H преди 2 години
Аз тия от Банско съм ги канселирал отдавна. Сигурно е същата простотия и алчност като по БГ Черноморието.
75
3
 
45
 
! Отговори
хаахх преди 2 години
Пълни глупости се намекват в статията! Защо не питат хората защо се отказват? Защото сезона е към края си! Условията в зимните курорти отиват към водни занимания, а не за ски.Отделно на Банско се подиграват с хората и тази кабинка. Нарочно не я пускат с нормална скорост за да дразнят хората.
74
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение, че полетите са спрени, на 100% от тук нататък всички резервации ще бъдат отменени. Това лято на нашето море няма да стъпи нито един руснак.
73
1
 
50
 
! Отговори
Какво е канселации преди 2 години
О неразумни човече, защо се срамиш да пишеш на български.
72
1
 
37
 
! Отговори
Габи до 71 преди 2 години
Няма безплатен обяд. Хотелиерите на морето са преставили своите оферти за настаняване. Държавата пак ще бъде доста добре изнудена, за уж доброто на хитреците.
71
30
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам аз да съм добре. Искам на Путин да му е супер мега и гига зле. Дано пропадне вдън земя тоя агресор
70
24
 
25
 
! Отговори
Бебе до 77 преди 2 години
А ти как му казваш на държавник заповядал да сестреля и убиват хора?Може би миротворец. Русия да се примири с това което е имала преди създаването на СССР. До къде са стигали границите на България-на три морета. Явно руския диктатор днес е далеч от цивилизацията.
69
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха вижте сега,краварите докъде ни докараха.На байданчо сина му прави бизнес в украйна и си е добре,да му мислят нашите хотелиери.
68
35
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв умопобъркан агресор сънуваш ***,Украйна е административна територия на бившия ссср и днешна Русия,тъй като не е регистрирала границите през 1991 ,което става със съгласие на всичките и съседи и на първо място Русия.За това Русия има думата и никой не смее да влезе там,защото руснаците са си в правото.