—обственик на хотел: »дват едни ужасно изморени хора

—имеон √осподинов до този момент е приел 80 човека от ”крайна
28 фев 2022 09:48, Ќи€ ’ристова
52
 
ѕървите бежанци от ”крайна вече са в Ѕългари€, а хил€ди българи предложиха подслон и храна.
 
"„ух за едни момчета - българи, които ход€т да помагат със своите автомобили, аз н€мам тази възможност и реших да помогна с това, което мога. Ќе може да помогнем на всички, но всеки може да помогне на н€кой. “еоретично в хотела ми могат да се настан€т до 130 човека, тъй като взех спонтанно решение.  акто аз, така и повечето ми колеги в този момент извършваме ремонти. ¬ момента съм предоставил 10 стаи, които стават за обитаване и не са в ремонт. ƒнес ще почистим и ще оправим още стаи", разказа собственикът на хотел —имеон √осподинов пред Bulgaria ON AIR
 
“ой об€сни, че са приели 80 човека дотук, а снощи са пристигнали още хора.
 
"Ќе можете да си представите какво е измерението на тази ужасна война. ’ората, които идват при мен, са с най-различни съдби. —нощи късно дойдоха хора от ’арков, повечето са от ќдеса. »ма доста майки с деца, бременни жени. »ма хора, които са били по-заможни, защото идват със скъпи автомобили и само с дрехите на гърба си", об€сни √осподинов.
 
"»дват едни ужасно изморени хора. ѕътували са с дни. ƒруги са пътували през пътища, където е имало бомбардировки. ѕокъртителни разкази слушам от тези хора", об€сни √осподинов.
 
"”станових контакт през социални мрежи, асоциаци€ на българите в ”крайна. Ќавс€къде, където усп€х да намер€ н€какви контакти, об€вих възможността, че мога да приема хора. ¬еднага дойдоха хора. ≈динственото, което не съм ползвал по никакъв повод е държавата и до момента не € виждам никъде", каза той.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


52
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
40
0
 
0
 
! ќтговори
ufca преди 2 години
Ќ€ма он€ г***лпак министер на туризма каза, че туристи н€ма да има така че се гответе за ст€гане на коланите. ƒа не мислиш, че ти€ не£елници ще дадат помощи или ще поискат нещо от европа. —ервилни, сенилни невръ стеници това е държавата в момента
39
0
 
2
 
! ќтговори
гост преди 2 години
do √олеми сме лицемери»ма малка разлика между майки с деца и армии от мъже бежанци от Ѕ»
38
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
’ората, дето имат нужда и са гладни трудно искат. ќнзи ден една ц..  а ми иска стотинки, е дадох и 50ст, обаче се оплака че са малко. » аз и викам, че като иска повече, да си намери работа. ¬€рно е, че може и н€кой да има нужда, заради такива хората не дават вече.
37
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
80 човека в 10 стаи?
36
3
 
12
 
! ќтговори
»ван преди 2 години
колко злоба и простоти€ се излива тук..... говорим за беда каквато 75 години не се е виждала в ≈вропа, за безуми€ и страдани€. а вие пишете нелепици....
35
11
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ѕредостав€м за временно ползване на бежанци от ”крайна луксозна къща в Ѕарселона, ко€то Ќ≈ съм притежавал, Ќ≈ притежавам и никога Ќяћј да притежавам. »зц€ло обзаведена, с всичко необходимо, включително богат гардероб, организиран като моден бутик. ѕолзването ще е споделено с млада жена с дете, ко€то Ќ≈ познавам, и ко€то е щастливо омъжена за мъж, когото т€ не познава. ѕри интерес, само Ќ≈ на лични.
34
1
 
9
 
! ќтговори
ћарс преди 2 години
ƒо √олеми сме лицемери–азличават се по това, че имат същите христи€нски ценности като нас, както и по това, че са предимно жени и деца! ћъжете им останаха да си защитават страната! Ќещо което авганистанците не направиха!  акто и това, че повечето бежанци преди не б€ха отавганистанч а от други арабски страни.
33
2
 
9
 
! ќтговори
’емус преди 2 години
—хемата от сигурен източник е държавата плаща 80 лв на възрастен,20 лв на дете!
32
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
и за они€ с тъмната бо€ у българи€ които не могат да си напишат името им беше безплатно по хотелите две години подред!!! държавата им дава пари да ход€т на море!!!
31
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
само да попитам, донбас не беше ли суверенна украинска територи€, защо украйна ще стрел€ по собствената си територи€?
30
6
 
11
 
! ќтговори
Ѕоже! преди 2 години
≈ла си прибери вересиите! ѕутин е промил мозъците на пенсионерите и възрожденците за 100 години напред!
29
2
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
—коро тези хотели ще станат като град ѕрип€т ,храсти и треви ще ги покри€т.ƒъртите комунисти ,които заграбиха тази държавна собственост преди 30 годи ще реват с кървави сълзи за престъплени€та към народа си.
28
8
 
24
 
! ќтговори
Ѕлагородни€т преди 2 години
—обственик на хотел, коментира че държавата € н€мало. –азбирайте, че всички "благородни" хотелиери кан€т бежанците, защото зимата хотелите им са затворени и ще искат пари от държавата. ј л€тото, ще би€т шута на бежанците, защото н€ма да имат интерес.
27
13
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
» аз съм уморена до смърт от положението в тази страна: стрес, безработица, несигурност, пандемии, страх....не ми ли се полага почивка в хотел на морето?
26
3
 
8
 
! ќтговори
≈ƒ»  ќ…—» преди 2 години
» ƒЏ–∆ј¬Ќ»я –≈«≈–¬ ≈ ќ√Ћќ«√јЌ ќЅ–»„ј“ √» Ќј √Ћјƒ
25
8
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ќекадърните т.ролчета пак от рано пишат по десетки еднообразни мнени€ и не усещат колко са прозрачни и жалки. ѕожелавам им на т€х да им се случи подобна трагеди€, да ги вид€ тогава как ще реват и дано никой не им предложи помощ. »наче браво на хотелиера, а във ‘ейсбук вид€х че и стотици други българи предлагат помощ на бежанци от ”крайна - само уважение за подобни хора!
24
24
 
15
 
! ќтговори
√олеми сме лицемери преди 2 години
ћного ми е интересно с какво се различават бежанците от —ири€, јвганистан с ти€ от ”крайна. «ащо се см€та за нормално, да намерим измръзнали голи и боси јвганистанци и да се отнас€ме с т€х като с кучета, като ги хвърлим в приют, а ”краинците в хотел? Ќима съдбата и тежката болка на —ирийци и јвганистанци е по-малка от ”крайинската? Ќима за т€х услови€та в хотел са лукс, защото не са хора или не заслужават уважение? ѕросто сме лицемерни. ƒа войната е гадна, но всеки страда от не€, еднакъв аршин!
23
5
 
15
 
! ќтговори
..... преди 2 години
Ќие сме по зле и от война,крадливите български политици изгониха 3 ћ»Ћ»ќЌј »—“»Ќ— » ЅЏЋ√ј–»!!!!!!
22
14
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
¬ —ловаки€ вс€ко семейство приютило украини получава 200 ≈вр. помощ на месец от държавата. “ун нашето правителство не прави нищо за беженците защото е саботирано от про-руски€ си коалиционен партньор - Ѕ—ѕ.
21
14
 
4
 
! ќтговори
≈нисей преди 2 години
ƒа им дадат тук по един калаш и да си направ€т н€кой нац батальон като азов, айдар и десен сектор.