Палатков лагер на служителите на МВР пред МФ

Хората искат увеличение на заплащането с 25%
1 апр 2022 09:22, Петя Славова
42
Палатков лагер на служителите на МВР пред МФ
Снимка: БГНЕС

Служителите в МВР и тези, работещи в затворите у нас, готвят нов протест. Искането остава същото - увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи с 25% и стартиране на реална и цялостна промяна в МВР и специализираните дирекции в МП.

Досега синдикатите настояваха за 20% увеличение на трудовите възнаграждение, но от 1 април процентите нарастват на 25.

Още по темата
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) напомнят, че продължават да са в състояние на протест, поради липса на напредък и реални действия за промяна и подобряване на политиката по доходите в МВР, реализирана от управляващата коалиция, както и отказа от подходяща индексация в Министерство на правосъдието ( МП).

Въпреки организираните досега протестни действия в национален и регионален мащаб, представителите на изпълнителната власт продължават да неглижират двете основни искания на СФСМВР и ССЗБ за увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи с 20% и стартиране на реална и цялостна промяна в МВР и специализираните дирекции в МП, предава БГНЕС.

Въпреки декларираните намерения за стартиране на реформа в МВР, която да е консултирана с представителите на работещите в МВР и българските граждани, към момента не са предприети конкретни действия в тази посока.

Въпреки, че Република България е страна членка на ЕС, формалността, демонстрираното неуважение към социалните партньори и липсата на резултати, продължават да са основни принципи на работа в МВР и МП, които по никакъв начин не отговарят на основните европейски принципи и ценности.

Въпреки приетите спешни мерки, описани в Приложение 10 от Коалиционното споразумение, тя продължават да не се реализират.

Именно поради липсата на адекватни резултати и диалог, е очевидна необходимостта СФСМВР и ССЗБ да напомнят за пореден път на управляващите за своите искания.

Това „напомняне“ ще стартира на 1 април 2022 година в 12.00 часа с изграждане на палатков лагер пред Министерството на финансите в София. Първоначално лагерът ще се състои от една палатка, като при необходимост периодично ще бъдат добавяни други.

Считано от 1 април 2022 година, размерът на исканото увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи и Министерство на правосъдието ще бъде 25%. И ще продължи да се увеличава.

Датата на построяване на палатковия лагер не е избрана случайно.

В случай, че и тази форма на протест не доведе до задоволителен резултат, СФСМВР и ССЗБ ще предприемат необходимите действия и ще демонстрират своята категоричност, както и решителността на работещите в МВР и МП, като организира по-радикални протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: протестМВРзаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички служители в МВР които са на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно плюс цивилните трябва да се изчистят!Толкова много ли сме богати,че седма година тези продължават да са на работа,кой не иска така.Др.Чашков трябваше да ги изчисти,но уви много шум и НИЩО.....и той е на заплата и голяма пенсия,затова никога няма да се оправим заради такива като тях.
31
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Времето се оправи и започна сезона на палатките.
30
2
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Същите които подкрепяха статуквото и се подиграваха на тези протестиращи до сега са на протест.... Мога да им пожелая само и единствено неуспех и то грандиозен. Смешници.... Нека осъзнаят че са на дъното. И не не съм за правителството... Но точно тези *** биха протестиращи преди година/две нарушаваха закони и се правеха на невинни. Сега като опря до какъл нямат избор освен да прибегнат до това което освикрвкваха. Позор.
29
4
 
11
 
! Отговори
Мангъра преди 2 години
Най-голямата ОПГ след тази на ГЕРБ се обади. От палатковия лагер в един друг лагер трябва да ги преместят ...
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къф палатков лагер там, бре? То няма место и за една единична палатка покрай целото МФ
27
3
 
8
 
! Отговори
22 АПАРТАМЕНТА преди 2 години
Рашков, как ги придоби ????
26
2
 
15
 
! Отговори
Хи хи преди 2 години
Да им сложат един лост в лагера. Кой колкото коремни направи, толкова процента увеличение.
25
5
 
7
 
! Отговори
Дамаджангейт преди 2 години
Рашков, как ще изпълниш исканията на ПОЛИЦАЙТЕ ????
24
3
 
12
 
! Отговори
РАШКОВ, ДЪНИШ СЕ преди 2 години
От организираната престъпност предлагат ново увеличение на полицейските заплати
23
4
 
9
 
! Отговори
РАШКОВ, ДЪНИШ СЕ преди 2 години
Няма ли да преговаряш със стачкуващите чолицаи
22
2
 
9
 
! Отговори
БСП социалното минис преди 2 години
Тия пък какво искат....
21
7
 
7
 
! Отговори
РАШКОВ, ДЪНИШ СЕ преди 2 години
Бойко на свобода, Гешев непоклатим, народа мизерства, ПОЛИЦАЙТЕ недоволни...що така ????
20
8
 
14
 
! Отговори
THE EVIL преди 2 години
Някой милю ми сложил минуси, ще си я преместя в другия крачол... Абе мильо кажи как изработваш заплата, която получаваш, и си дръжен да ми се отчетеш, защото си бюджетен лежач и ти плащам заплата с моите данъци. НЕ МИ ИЗЛИЗАЙ С НОМЕРА ЗА СИВИЯ СЕКТОР, ЗАЩОТО се осигурявам на реалното и баш си ти плкащам заплата ти да лежиш. Надявам се да има съкращение с поне 50% в МВР че сте на хранилка и нищо не правите...
19
0
 
4
 
! Отговори
при преди 2 години
нас няма скрито покрито
18
1
 
0
 
! Отговори
е преди 2 години
41ви номер да не би да е малка
17
1
 
5
 
! Отговори
хоп преди 2 години
троп ама за тия калинки не са като ония калинкиработят ка4ествено за 6епа ориз
16
1
 
2
 
! Отговори
така преди 2 години
е розе живота е несправедлив
15
2
 
2
 
! Отговори
агресивния преди 2 години
продава4 на ков4ези и тьрговския пьтник
14
4
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 2 години
на служителите на МВР няма да им се получи палатковия лагер , само на ония дето системата ги убивала им се получи. абе верно , къде са врякащите,системата ги уби или сега живеят по осигурени ?
13
3
 
15
 
! Отговори
THE EVIL преди 2 години
Същите тези тюмбели ги виждам само когато си купуват дюнери , банички или като отиват на обяд, а да не забравя и сутрин на нон стопа за кафенце за добър старт на работния тежък изморителен ден в патрулката на сянка или в кабинетчето за по тлъстите крадци и бандити тези с по дебелите пагони...