Лято 2022 идва: Ситуацията с украинците по родните хотели остава неясна

Колкото са притеснени бягащите от войната, толкова са притеснени и хотелиерите
10 май 2022 15:03, Росен Стойчев
124

"Не е разумно хотелите да се разделят на части - за украинците и туристите, защото ще създаде дискомфорт на тези, които идват на почивка. Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото не знаят къде ще преместят украинците, които пребивават в нашите хотелски бази.
Още по темата
Ситуацията е крайно неясна. От една страна хотелите, които очакват гости или вече са посрещнали първите такива, ще настояват на 31 май да бъде освободена хотелската им база, защото за тях започва летният сезон." Това обяви пред Bulgaria ON AIR Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг.

По думите ѝ украинците искат да останат, но не искат да работят.

"Срещаме отказ при желанието ни да ги наемам на работа. Хотелите от западната зона, хотелите в планината, от своя страна биха желали тази програма да бъде удължена, защото те нямат крайни договори, солидна подготовка и обезпеченост от гледна точка на заетост", добави Елена Иванова.

"Колегите от източната зона на Слънчев бряг не отказват резервации и за мен това е изключително неразумно - да откажем резервации за летния сезон, който тепърва предстои. Това са очаквани гости, за които се подготвяме цяла зима по сключени от предходната година договори", посочи Елена Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Базите на МВР и ведомствата , дето още ги има са пълни с бежанци.Нали все се плюе, че имали привилегии(наще ора) , та сега - плащайте си и ходете с всички! Хубаво де, ама те за чий бяс работят "в системата" ??? Поне да почиват, а то.....вече и туй няма. За хотелите се пише. Я напишете нещо и по таз тема, да ви видим ....
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 71, ако познаваше руснаци и украинци щеше да знаеш какво имам предвид! АМа явно наистина си ги виждал само на телевизор! И едните, и другите се счита "за висша раса"!!!!! Едните се назовават руска раса, другите ункраинска раса! Дребни душици като теб, които са и необразовани могат да пишат моментари с по две думи, защото толкова ви е капацитета! Учи и чети, че ставаш смешен!
53
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е ясна даже. Ситуацията е чемодан, вокзал, Киев! Безплатната почивка свърши! Отивайте си!
52
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно ще е да се види, как ще изгонят бежанците от хотелите. Ще е шоу без завеса.
51
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63.Казвам само това което виждам на Златни пясъци.Има много майки с деца но има и много сами жени пристигнали на групи по няколко.Повечето сутрин тръгват към Варна на разходка,по магазини,други може би да си търсят работа.А че вече почнаха да ходят и на плаж може да дойдеш да се убедиш че е така.
50
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво стана? Пуснахме ги по черноморските хотели и не искат да си тръгнат. Май трябва да дойдат руснаците, те знаят как.
49
1
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
добре де, защо са на морето, само там ли има хотели? - може ли някой да ми отговори?
48
0
 
41
 
! Отговори
Телерик преди 1 година
Нека всички беженци ги настанят в бараки или палатки в специално отделени територии извън границите на градовете. Да има на тези територии полеви медицински пунктове и санитарни зони, бани и военна полиция за охранване както тях, така и от тях! Така е във всички миграционни лагери. Ако не са съгласни, да си вземат крушите и да с връщат от където са дошли!
47
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
хубаво ще ги разберете какви са украинските мафиоти, ама късно, путин добре ги гони, кирчо ги приема на курорт, а ние ще копаем домати и пипер да ги хрантутим!...далновидна политика на превратаджиите!
46
0
 
34
 
! Отговори
Бъдещ преди 1 година
Къде да се пиша украинец?
45
0
 
32
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Тука по селата е пълно с празни дачи!Да заповядат..с градини..да копаят..да сеят...къщи много!Си гънте ги изкупуват на килограм без пари!Да идват и да се заселват!
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раса? Ти не си добре.
43
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи нещастници коментират тук.
42
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое е неясното - или да плащата или ги гонете. Има си бежански лагери, мъжете може да ги депортирате обратно да се бият с лошия Путин и така.
41
0
 
34
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
Ми, да си обгрижват чаветата във Военна Рампа. Или за да обгрижваш дете, непременно ти трябва джакузи в стаята и гледка към морето от първа линия? Мен как едно време ме обгрижваха при баба на село без джакузита?
40
2
 
29
 
! Отговори
aa преди 1 година
е нали търчахте да лапате по 40 лв на ден, сега какво квичите ба
39
43
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименПрестанете да сеете омраза към хората в нужда. Украинките са тук с по няколко деца, свои и чужди. Имате ли представа как се обгрижват и каква отговорност се носи за чужди деца. Стига с този плаж и това море, вие ходил ли сте на плаж с няколко деца. Да знаете, никак не е голям кеф. Не знам защо го правите, или не сте хора или ви плащат за да пишете глупости.
38
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинките на Златните казват че вече свикнали на хотел и се чувствали у дома си.Там им харесвало искат да останат там колкото може ако може и една година.Сега започват да ходят на плаж защото времето е подходящо.Разходки и плаж най много им харесват.
37
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе оставете ги хората на мира, майки с деца са и възрастни. Да платят на хотелиерите режийните и нещо като наем от парите дето идват от Европа, да не ги крадат и ще се решат въпросите. Дано на нас нени се случва да търсим убежище, че като гледам как се представяме сега, съмнявам се, че някой ще ни иска. Бъдете първо хора и после търговци и не гледайте в чуждата чинийка, щото не знаете какво има зад нея.
36
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото за всички бежанци, такова и за тях. С какво са по-различни? По три очи и два корема ли има или имат рога на главите?