Ваня Григорова: Цената на хляба скача с дни

Призова за реални компенсации
13 май 2022 18:15, Росен Стойчев
43
Ваня Григорова:  Цената на хляба скача с дни
Снимка: БГНЕС

"Много хора вече си направиха сметката, че 50 литра с отстъпка 25 стотинки означава по същество 12,50 лева. На всеки е ясно, че това не покрива увеличените разходи. Цената на хляба дори се увеличи с около 20 – 23 % само през последните няколко дни.

Още по темата
Това по никакъв начин не се адресира през мерките, които се обсъждат в момента, защото в крайна сметка повишените цени на горивата се отразяват върху всички стоки и намалението с 12 лева на сметка, която би платил някой от нас на бензиностанция, категорично е недостатъчна, за да облекчи въобще товара върху домакинствата". Това обяви пред БНР представителят на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

Икономическият съветник към КТ "Подкрепа" призова работниците да се обединят в синдикати на работните си места и да се борят за увеличаване на техните възнаграждения.

"Компенсация за горивата, която да е ефективна и да нулира ефектите от санкциите и от прекъсването на доставките на руски горива, би трябвало да покрива цялата разлика, но това няма как да се случи", допълни Григорова.

Ваня Григорова добави още, че до момента няма официално заявление от страна на КТ "Подкрепа“ за участие в протеста на превозвачите и работещите в градския транспорт на 18 май:

"В понеделник има изпълнителен съвет, на който вероятно ще бъде обсъдена тази тема и ще стане ясно дали ще участваме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато, умни българи гласуват за новият спасител все ще е така. Голяма промяна ааааа!? Сега ходете и си ги свалете от власт, само да си знаете, че тези без бой няма да пуснат властта.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиони пъти съм казал - не са скъпи цените на продуктите . Ниски И мизерни са ни заплатите . Това е! Ако в имахме колкото немеца средно по 7000-8000 лв чисто ще ни е все тая че нензона е 3 лв или агнешкото 25 лв за кг .. макар и че в Германия няма такива скъпи цени за агнешко
34
4
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Кво бойкотираш ти не *** ? Сирене под 15 лв ИСТИНСКО няма и няма как да има . Ти да не искаш да ядеш истинско сирене за 4 лв ? Знаеш ли въобще как се прави от кво се прави и колко литра мляко са нужни за направата му ? Ял свинско и пилешко - ядеш най големите бо-клу-Ци! Личи си че нямаш грам култура на хранене и си про-ст но за сметка на това и си вярваш и си нагъл . Тъ-па кратуна която яде ГМО женски хормони и химикали в пилешкото и мазното вредно свинско .
33
3
 
3
 
! Отговори
Док преди 1 година
1.45.хляб в лидл. Каде скача тоди хляб? При ГЕРБ ли ?
32
1
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Глад иде бря . Колко пъти думам ? Зимъска гражданята гза ви пайджина жа фане ! Ама язе мислам дорде сопа не играй няаа дъ има упраяне ? У селу колко и скъпо ,а стане се жа изкараме ! Мясо има,ракия има,брашно също. Секи има резерва нафта от тряаа за тракторите кадя орем.Ко свърши иаме и каруци. Криза нина плаши !
31
0
 
2
 
! Отговори
Буги нощи преди 1 година
Ами -направете нещо ,цената скача и........
30
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
25, внимавай с бойкота, защото зъбите и костите искат млечни продукти с калций, месото не е достатъчно!
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен Изборите не помагат. Трябва да се смени цялата система и политиците досега в лагери в Белене.
28
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А, мерси, 90-те години бяхме всички милионери! Това новите управляващи не са го преживели! Не е добре! И едва ли си дават сметка за всичко, което се случва! Неподготвени са и ББ не им е виновен! На следващите избори, мислете каква промяна искате, но не се знае, кой ще ни измъкне от тресавището, в което ни натресоха!
27
4
 
4
 
! Отговори
решението. преди 1 година
Държавата трябва да национилизира Лидли и др. и сложи контрол на цените. Помощиите и данъците се прибират от търговците и гирмите и не намалят цените.
26
3
 
13
 
! Отговори
Досадна преди 1 година
Скок подскок-Ваня Григорок! От студио в студио,от медия в медия и....нищо съществено.
25
3
 
11
 
! Отговори
Хаджигенов преди 1 година
Всеки бьлгарин милионер както обещахме когато хляба удари -20 лв
24
7
 
11
 
! Отговори
ай стиа бе преди 1 година
това е цената на промяната която искахте , нема да се жалвате . а и имайте предвид че промяната ше продължава до като харвардците ни управляват .
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз отдавна бойкотирам сирене за 15 лв., хляб за 2,50, олио за 8.00 лв и прочие спекулативни продукти. Заплатата ми е достатъчно добра за да не ми дреме, но ме е яд. Ще се чувствам някак си обран. Наблягам на месото /пилешко и свинско/, което за сега не е скочило много. Ще ги видим тези дето надуват цените кой ще им купува продуктите.
22
6
 
7
 
! Отговори
Поправка: преди 1 година
Арабските страни зависят до 80% от украинско жито, но Черно Море е минирано от Одеса не могат да плуват кораби и Украйна не може да си извозва житото и земеделските стоки. Освен това, Русия краде храна и жито с тонове. На териториите от които отстъпва не остава и зрънце. Светът е пред хранителна криза но Крим е залят с евтини откраднати украински продукти. До каква диващина се стигна в 21ви век!
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рабските страни зависят до 80% от украинско жито, но Черно Море е минирано от Одеса не могат да плуват кораби и Украйна не може да си извозва житото и земеделските стоки. Освен това, Русия краде храна и жито с тонове. На териториите от които отстъпва не остава и зрънце. Светът е пред хранителна криза но Крим е залят с евтини откраднати украински продукти. До каква диващина се стигна в 21ви век!
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какъв ***. Киро ментата изкупи зърно за 1 милиард?
19
4
 
6
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Продьлжаваме промяната
18
7
 
5
 
! Отговори
2 преди 1 година
Въй, и Ванчето яко се ошопарила....тази не е никакъв експерт - цял живот на копанята на Подкрепа за сметка на работниците.
17
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая глупачka помня колко пъти плюеше правителството на Борисов. А тогава нямаше такава инфлация. Сега да отиде да се оплаче на арменския поп.