Д-р Брънзалов призова за тежки наказания за посягане на медици

Той заяви, че лекарите в България трябва да бъдат съхранени
6 юни 2022 08:50, Петя Славова
50
Д-р Брънзалов призова за тежки наказания за посягане на медици
Снимка: БГНЕС

Пореден сблъсък между лекари и недоволни пациенти. Този път случаят е от Самоков, където разгневени роднини на починал агресивно поискаха да се саморазправят с лекуващите го медици.

"Съответните органи ще проведат разследване и ще се установи истината за случая в Самоков". Така коментира пред БНТ д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

По думите му лекарите преценяват какво ще се прави с пациента в съответното отделение.

Още по темата

 "Това е пореден случай на агресия, лекарите в България трябва да бъдат съхранени. Защо се допуска те да бъдат малтретирани - това води до тяхното намаляване. До момента, без да е минала и половината година, нападенията над медици са колкото цялата минала година. Няма респект от държавата и законите ѝ", допълни д-р Николай Брънзалов.

Той призова за тежки наказания за тези, които посягат над медик на работното му място. Според него е необходимо да бъдат взети спешни мерки.

 "Има обучение по време на следването как се поднасят лошите новини, няма оправдание срещу агресията върху лекар, който изпълнява задълженията си. Необходими са адекватни решения, които да бъдат приложени. Това отношение е недопустимо и трябва да бъде наказано", добави д-р Николай Брънзалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Силва преди 1 година
А кога ще има защита на пациент от некомпетентен,неадекватен,и безсъвестен лекар в България. И да попитам Д-р Брънзалов: Колко лекари има осъдени и подведени под отговорност за бездушно и некомпетентно отношение което е довело до трайни и фатални последици за пациента? Или наказанията да носят само пациентите.
43
3
 
4
 
! Отговори
Защо в чужбина преди 1 година
НЯМА посегателства над лекари? Защото системата там е такава, че лекари, които са убили или осакатили пациенти, НЕ работят спокойно и без притеснения в болниците, а са в затворите! Тук е обратното, хем ще те уморят, убият или осакатят близък, или теб самия, и пак няма да бъдат под отговорност тия скапани "лекари"
42
3
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Хората не са и длъжни да ти се молят, ! Дано другите държави да направят това правило: местните хора да бъдат лекувани само от местен човек, а не от чужденец!
41
3
 
4
 
! Отговори
Брънзалов, нагло преди 1 година
прасе, т.нар. "лекари" МРАЗЯТ хората, това са отвратителни гнусни човеконенавистници! Самата идеология на "лекарското" "изкуство" ги прави предварително такива!!! Тия МРАЗЯТ болните, независимо последните какви са по пол, етнос, заплата, положение в семейството и обществото!
40
3
 
4
 
! Отговори
Брънзалов, нагло преди 1 година
прасе, когато бг "медиците" посягат и бият пациенти одобряваш? Същата тая "лекарско -медицинска - санитарска" па-пла-ч завързваше пациенти, това не е нормално, нито е човешко спрямо хората, които се лекуват.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медиците са най-големите убийци на света. Медиците са убили повече хора на света от всичките серийни убийци в историята комбинирани заедно в името на това да взимат пари. Ако на тоя дебелия негова близка или роднина стане жертва на медик друга песен ще запее
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя много противен!!!А за медиците ще има ли тежки наказания при неспазване на правилника и неизпълнение на служебните ангажименти?!
37
2
 
7
 
! Отговори
лекарско лоби преди 1 година
Лекарите мразят хората.
36
2
 
7
 
! Отговори
лекарско лоби преди 1 година
Колкото и наказания да налагате над хората, лекарите няма да станат по- възпитани, няма да станат по- отговорни, няма да станат по- компетентни. Хората се възмущават и губят контрол пред лекарската некадърност и бездушие.Здравеопазването загива. Точат се милиарди през НЗОК. Лекарите стават все по- богати и по- некадърни, а народът умира.Докога?!
35
3
 
8
 
! Отговори
До32 преди 1 година
Къде и кога България е била на 49 място по смъртност преди пандемията?От десетина години насам България винаги е била в първата тройка по смъртност в света а пандемията просто показа за сетен път че родното здравеопазване е тотално деградирало тоест,кръгла нула и никакви мерки,рестрикции,наказания и прочие защити в полза на родните медици нямат шанс да го направят по добро!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взел съм решение - ще умра и без "помощта" на лекар.
33
4
 
8
 
! Отговори
Напълно прав е! преди 1 година
Нека обаче не поставяме една група хора по подразбиране в позиция на "все-прави". Тази група хора през последните години демонстрира отвратително отношение не само към етносите или хора с нисък доход! Тези хора демонстрират гнусно отношение към всички! Време да има наказание за лошо отношение и от страна на лекарите.Вярвате или не, хубаво е да се разходите до спешните центрове и да видите за какво иде реч.Не един и два пъти родилки са съобщавали дори за насилие надскачащо вербалните нагрубявания
32
8
 
9
 
! Отговори
Лекар в чужбина преди 1 година
Ето затова няма се върнем в България! Четейки форумите разбирам, че сме направили прекрасен избор да работим там, където дето ни ценят, уважават и плащат.
31
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България беше на 49 място по смъртност преди пандемията. Благодарение на антиваксърите се качи на второ място. След Перу.
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще изгоните и малкото читави лекари, които са останали в България. Хак ви е!
29
3
 
16
 
! Отговори
тТт преди 1 година
Дядо ми, лека му пръст, с инсулт чака от 09.00 ч в Бърза помощ Стара Загора. Приеха го успешно... в 12.30 ч!!! Уважавам професията лекар, но 90% от тях са просто търговски дружества.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и да приемем смъртно наказание за всеки един който си позволи да кажа лоши слова или вдигне ръка над медик,Българското здравеопазване си остава в трагично състояние,за справка България вече над десет години е в челото по смъртност в света!
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарските грешки ги заравят.Затова и близките протестират.За да не се допусне лекарска "грешка" (смърт поради "милосърдие").Просто е като бобена чорба.Трябват органи за Украйнината.Зловещо звучи, но как се регулира тази дейност.Щом 500 мл. от литър кръв струва 1000 лева?Колко струва един орган ? Да вземем например сърце ,черен или бял дроб?Как се регулира тази търговия?Щото това си е търговия,ксквото и да се говори.
26
3
 
15
 
! Отговори
История преди 1 година
Живея до 17та поликлиника в София. Този доктор всеки ден си спира колата в нарушение, пуши си цигари и гледа лошо. Като го гледам как е и 152кг та всеки сам да си прецени този нахален дали е нормален лекар и дали може да му се има доверие.
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо тежки наказания за убийствата ниричани лекарски грешки и тогава за нападенията над лекари.