Helpbook: Незаконно заселили се роми и прииждат още

Получихме сигнал и за площадка - средище на наркомани, алкохолици...
8 юли 2022 21:25, Анисия Иванова
34
Helpbook: Незаконно заселили се роми и прииждат още
Снимка: Helpbook

За масово нарушаване на обществения ред ще ви разкажем в днешния обзор на някои от сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info.

Оплакаха ни се от незаконно заселили се роми в район „Възраждане“, като според автора на сигнала непрестанно прииждат нови. Издигнали са постройки с подръчни средства, от които непрестанно се чува шум, крясъци, силна музика, включително и до малките часове нанощта. Комуникацията с тях е невъзможна и при опит за разговор стават агресивни, дори органите на реда изпитват затруднения да прекратят разправиите.

Писаха ни и от град Варна по повод подобен проблем: "Пиша ви като отчаян гражданин и много притеснен родител. Преди няколко години се преместихме със семейството ми в кооперацията, в която и днес живеем. Зад нея тогава имаше необлагородена площ просто с трева, храсти и дървета. Сега е това, което се вижда в първата снимка. Доста голяма промяна.

За жалост, основният проблем от преди си остана. Храстите, които се виждат, не се пипат от институции и затова са дом на отвратителни случки. До момента сме станали свидетели на безброй хора, които уринират или ходят по голяма нужда. Няколко случая имаше, при които се уговаряха сделки за продажба на наркотици и предоставяне на сексуални услуги. Последните сме ги и виждали доста ясно, за жалост. Освен това тъкмо днес един господин в рамките на час мастурбира, докато покрай него минаваха възрастни хора и деца. Никой от деятелите не се впечатлява при направена забележка, а дори и отвръщат и се карат.

За всеки един от случаите е звъняно на съответното РПУ и дори на 112. Единственият случай, в който се отзоваха (след 30 минути) беше, когато една жена беше колабирала след като беше употребила наркотици. Докато те дойдат, жената се свести и замина.

В допълнение, в тази добре изглеждаща градинка, която децата в района карат колелета и тротинетки, има постоянно присъствие на няколко господа с проблеми с алкохола. От ранният следобяд те седят на пейките и закачат децата. Дори един път станах свидетел на разговор на единия от тях с едно момиче втори клас, което беше седнало да си почине "колко много обичал малки момиченца като нея". Вечер пък е място за събиране на групи хора, които крещят и пият до 2-3 часа през нощта.

Надявам се да можете да помогнете, защото ние вече не знаем какво да сторим. Нищо не работи като реакция от наша страна, а нас ни е страх за децата ни. Отвратена и погнусена съм от тази ситуация (дори не споменавам, че служителите от чистотата именно там изхвърлят боклук от пометеното от улиците, за да не се разхождат до близкия контейнер или глутниците бездомни кучета).“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
страхливи българи само знаете да трешите като се напиете ***
23
0
 
0
 
! Отговори
тъй ще е преди 1 година
защото сте леш
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитахте ли с ДДТ.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...издъхнал върху пр0cтитyтка... аман от неграмотни драскачи
20
0
 
0
 
! Отговори
do 25 преди 1 година
Дядо ти Вазов е издъхнал върху *** от сърдечен удат, интересувай се малко преди да пишеш съчинения
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова по - добре Земята се приватизира да построят още няколко блока и така няма да има къде да ходят съмнителни типове
18
8
 
14
 
! Отговори
Док преди 1 година
До 17 Имах един колега, който гледаше огромен мъжки доберман в апартамента си. Кучето бе обучено да налита на всичко с много тиха команда. Та спира го един от малцинствата и го пита: уууу, батко, голямо куче имаш. С какво го храниш? А, как с какво, с роми естествено(и следва командата за нападение). Беше ги отучил да припарват в квартала, а също редовно закусваше с разни бездомни кучета. Гадно е, ама друга оправия няма. Властите обикновено реагират от мудно до никак в такива казуси.
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
киру няма ли да врътне една акция и там или го е страх да не загуби избирателите си?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бг в периода 1939-45 = пропуснати ползи
15
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Франция такива "музикални" нашенци ги ометоха с булдозери преди гидини. Ни гък, ни мък, но тука са почетни избиратели.
14
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено че ще оринират в храстите, къде иначе, ако махнете храстите ще оринират директно на улицата, това ли искате? Ама претенции ааа...
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Насред софия, в близост до Женския пазар и ЦУМ, по едно време гърмяха оглушителни уредби по Пиротска със сватбарски ромски маанета.
12
1
 
16
 
! Отговори
Решението е преди 1 година
Коктейл *** по незаконните постройки
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривай!
10
6
 
26
 
! Отговори
не ги барайте преди 1 година
Ама шведите са дошли на почивка ,на палатка .Те са цвета на герб.!!!
9
0
 
25
 
! Отговори
лесно преди 1 година
заплете ги !
8
3
 
30
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Единствения начин да се реши проблема (за Варна) е да се наемат двама професионални биячи. Достатъчно е само една акция и качесвен побой и няма да има никакви наркомани, шaвpaнтии и алкохолици. Xвърляйте 2 хилки, защото това, че са се навъдили педофили е доста притеснително. Да ги чeлacтрят само в бъбреците, чатала и колената. Няма ли сакати и умрели от тази пaплaч, на полицията не и пука.
7
0
 
35
 
! Отговори
Расист преди 1 година
Не ги понасям тия!
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са се намножили, ще станем ромски анклави. Не че не сме.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е процес от дълги години.В България Ромите са близо 1 милион.