Детето, блъснато в Старосел, се нуждае от кръвопреливане

Състоянието му остава тежко
19 юли 2022 09:32, Петя Славова
8
Детето, блъснато в Старосел, се нуждае от кръвопреливане
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

6-годишното дете, което бе блъснато от кола в Старосел продължава да е в тежко състояние и се нуждае от кръвопреливане и в момента се търсят донори от всички кръвни групи, са обяснили семейството му.

Детето е с травма на белия дроб.

Още по темата

По първоначална информация то е притичало пред автомобила, а зад волана е бил кметът на селото Матея Гудев. Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. Той е бил задържан и впоследствие освободен. Детето остава с опасност за живота.

Пострадалото момченце е настанено в Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Желаещите да дарят кръв за него могат да го направят в болницата, като името на детето е Михаил Ивайлов Николов.

"То е в тежко състояние, с двустранни тежки изменения, контузионен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет", каза пред Нова тв проф. Пенка Стефанова.

"Убеден съм, че кметът е карал бавно и случилото се е случайност. Той кара изключително внимателно. Хората го уважават и обичат", коментира Иван Берберов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Ето сега ми хрумва, преди 1 година
направил си беля, няма как и не можеш да върнеш времето назад. Но ако наистина се чувстваш виновен и искаш да помогнеш, поне *** и дари кръв. Помоли и роднините си, вместо да се скатаваш и криеш. А и една законодателна инициатива, обвързваща участниците в ПТП със задължение към обществото под формата на даряване на кръв, може би си струва да се обмисли по-сериозно. Най-малкото заради факта, че същото това общество ще похарчи сериозен публичен ресурс за елиминиране и намаляване на последиците...
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По скоро се нуждае да не се беше раждало в тая държава
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За митю дзъркела тиквата осигури сто литра кръв,да не би случайно да се затрие,а за едно дете премазано от държавен хрантутник, няма.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да не покрият пак по партийна линия? Смърт и затвор за връзкари и политици!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баси и държавата да търсят кръв по вестниците и да оставят роднините да се оправят да плащат на ромеите за една банка, 1000 лв
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметът как е със зрението? Сега той,доктора издал медицинското и местният шуробадженашки шериф в панделата. Местните хора говорят че от години е кьорав.