Забраняват домашните любимци по плажа във Варна

Решението е валидно от 15-и май до 1-и октомври
10 авг 2022 22:51, Петя Славова
69
Забраняват домашните любимци по плажа във Варна
Снимка: БГНЕС

Нова наредба за обществения ред, която налага забрана за разхождане на домашни любимци по плажа, гласуваха днес на своето заседание общинските съветници във Варна.

Забраната е валидна за периода 15 май - 1 октомври. Собствениците вече няма да имат право да разхождат любимците си и на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на спортни площадки, предава БТА.

В новата наредба са заложени правила за ограничаване на шума в жилищните сгради, парковете и градините между 14 и 16 часа, както и след 22 часа през нощта. Ремонтите и свиренето с музикални инструменти са допустими извън тези часови ограничения. С тези правила трябва да се съобразяват и хората, които вдигат сватби или друг тип тържества.

С новата наредба влиза в сила забрана за движението на каруци във Варна. Тя не е валидна за селата в общината, но се налага изискване стопаните да се грижат животните да не замърсяват пътното платно или тротоарите. В град Варна отглеждането на селскостопански животни е забранено. Това е валидно и за разхождането на диви животни, включително с цел изнасяне на представления или търговия.

Нарушителите на новата наредба ги грози глоба между 100 и 500 лева. Ако правилата не спазва фирма, санкцията е от 1 000 до 5 000 лева. При повторно нарушение глобата за гражданите може да достигне до 1000 лева, а за фирмите – до 10 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
1
 
! Отговори
Гена преди 1 година
Значи за домашни кучета е забранено, а за улични кучета и *** не е??? Със сигурност домашните любимци по-често ги къпят, подстригват и решат от ромлянските чаавета, и домашните не ги изпишкват на плажа..
37
2
 
3
 
! Отговори
Vlado преди 1 година
Деца не гледате кучета да ума , *** кучкарника където стана навсякъде, нека да дойде зимата да ви видим кучетата или вие трябва да има рестарт на тази прогнила. система
36
0
 
0
 
! Отговори
КОй преди 1 година
До Веселинъ 7112136860Ти някога излизал ли си от вас? Знаеш ли че това са определени заведения,знаещ ли че на плажовете даже е забраненно да се пуши? Знаеш ли че почти няма платени чадъри, а за качеството на храната и обслужане да не коментарим.....Айде първо излез и проветри малко празната глава. Тогава коментирай кой какъв е....А да забраих, хората сега са си освободили пътищата от такси(Временно), при теб как е 100лв винетка имаш ли?
35
1
 
0
 
! Отговори
до 60 преди 1 година
определено е по човек от тебе.
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най сетне! Отивам една сутрин рано на офицерския плаж във Варна да си направя селфи как посрещам изгрева, ми че то не мога да се добера до морето от тичащи и серящи наоколо мастиии, собствениците им даже на си водят добитъка на каишка ами го пускат да се разхожда свободно, някои породи са от агресивнивните.
33
3
 
5
 
! Отговори
Кьосев преди 1 година
В Бургас това е факт отдавна! *** на охраняван плаж= на 300 лева глоба! Звъниш на 112 казваш на кой плаж и къде е мастията и след малко идват,глобяват и гонят!)))
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, това е за лошите домашни животни, а какво ще правим с бездомните кучета и котки, как да им забраним на тях да ходят по плажа и да дефекират, общината ще глоби ли себе си за тях?
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
забранени са представленията с животни в цирковете, но е разрешено всеки, на който му хрумне, да си завъди кучета и котки в дома. невиждам откъде накъде се дава това право което води до създаване на цяла огромна напълно излишна индустрия.
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като цяло гледането и развъждане на градски кучета и котки е просто каприз на разглезени човеци в повечето случай и би трябвало да е забранено освен може би след лекарско предписание ?!
29
4
 
7
 
! Отговори
Иво преди 1 година
A в София кога,крадливия Фандък мълчи.
28
6
 
16
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Вместо да се чуди, какви забрани да налага, да беше помислил как да направи повече удобства за почиващите. По-лесно е да се забрани, отколкото да се инвестира в почистване, озеленяване и подддържаме на чистота. Типичен мързел е този кмет.
27
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората цапат повече. Ако искат да им е чист плажа, тогава да забранят хората.
26
3
 
13
 
! Отговори
Морето преди 1 година
Плажът не е на варненци а на всички. Т.е. ако нещо ще се забранява трябва да стане на общодържавно ниво. Нека варненци решат въпроса с един мръсен канал и една отходна тръба
25
1
 
11
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Ами ся тоя дзвер тъщата къде ше го водя на плаж. Все се надявах да я отнесе някоя вълна та чак в Одеса да се паркира, да плаши руските нашественици.
24
5
 
9
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 година
Това го няма никъде по света.
23
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на локдауна кучккарите бяха така привилегировани да ходят навън включително на плажа, че, като поотпуснаха хората да излизат, кучккарите взеха да вият, че плажа не бил само техен като преди и да си искат привилегиите! Децата бяха блокирани вкъщи 45 дни без право да излизат на улицата, а долните пссета баха навън от първия ден. това беше положението в Испания на слънчевия бряг. Всичко е осрррано под палмовите дървета. Навсякъде куччккарите са еднакви. Не събират лаййнната на псеттата си.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още може да се направи- масов отстрел на чайките,масово са навсякъде в страната,нагли са , ровят в казаните,нчмат естествени врагове,и след пет ,десет години,ше бъдат повече от хората
21
2
 
5
 
! Отговори
Грета Тунберг преди 1 година
Ужас!!! Ами аз сега къде ще си разхождам моя бенгалски тигър като дойда на почивка в България?
20
7
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Всички, които мразят животните гледат куче.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, едно свястно нещо. Наскоро едно домашно куче на подпийнал нашенец ухапа едно момиченце украинче ли, русначе ли беше не знам и няма значение, бащата май българин. Колко плака горкичкото, а така хубаво си играеше на плажа...