Обявиха частично бедствено положение в общините Любимец и Харманли

Причината е големият пожар
15 авг 2022 19:37, Красимир Ангелов
3
Обявиха частично бедствено положение в общините Любимец и Харманли
Снимка: БГНЕС

Частично бедствено положение е обявено за общините Любимец и Харманли заради голям пожар, заяви областният управител на Хасково Минко Ангелов.

Първоначално огнената стихия се разрази в землищата на селата Васково и Оряхово, като бяха засегнати площи със сухи треви. След това обаче пламъците навлязоха и в широколистна гора, заради което командите огнеборци бяха увеличени от четири на осем, а в гасенето се включиха също отряд доброволци от Свиленград и водоноска от Любимец, съобщава БТА.

В момента огънят напредва към харманлийските села Изворово и Дрипчево, уточни Ангелов.

Той вече е поискал тежка верижна техника от комплекса "Марица Изток", която вече е осигурена. Тепърва ще се координира и съдействие от Министерството на отбраната за осигуряване на военнослужещи в утрешния ден, допълни областният управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Съветник преди 1 година
Обявявайте пълно бедствено положение - "промяната" работи с пълна сила - пожари, безводие, режим на тока скоро , храната ще е само за богатите, бедните ще пасат трева ( ако не е изгоряла).....абсолютна "промяна" ! Честито !
2
1
 
1
 
! Отговори
Иглолистните гори преди 1 година
горят като факли !!! Бързорастящите СИКАМОР дървета нарастват с 60 см в година и достигат до 35 м. Поддържат прохладен климата през лятото, не изсушават и не отравят почвата както иглолистните гори. Издържливи са на суша, жега и студ.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Палят ги умишлено джунгалите то Сакара гори всяка година то дърво не остана от тая, дървена мафия