Забраниха износът на дървесина за три месеца

Причината - заплаха от дефицит на дърва за населението
18 авг 2022 12:34, Петя Славова
57
Забраниха износът на дървесина за три месеца
Снимка: БГНЕС

Служебният земеделски министър издаде заповед, с която се забранява износът на необработена дървесина. Забраната е за срой от три месеца, предаде БГНЕС.

В заповедта на Явор Гечев е записано, че заповедта влиза в сила още от днес, 18 август и ще важи до 17 ноември, включително.

Като причина за временната забрана е посочен заплаха от дефицит на дърва за огрев на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
14
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Пак ни излъгаха. Забранява се износа за трети страни, то и сега няма износ за Иран, Ирак и други трети страни. Износът за Гърция и Румъния, които не са трети страни си продължава. То е ясно, че скоро и дърва ще има ама по 250-300 лева за кубичен метър. А честито на печалившите.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога ще забранят преработката? На куково лято. Те се на близки до ДПС и Доган се грижи да имат работа. А простите българи ще чакаме евтини дърва за огрев
31
2
 
12
 
! Отговори
Ааа преди 1 година
Кой разреши на Германците да правят суровинен завод в България? И ако дървесината е намаляла да си закриват производството и да си ходят.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи не ви притеснява факта че половината население все още е принудено да се отоплява на дърва в 21 век? Ама иначе е важно да повтаряме че комунистите едно време били много глупави щото построили АЕЦ и планирали за втори АЕЦ. Да не говорим че тогава имаше и нафта без пари от Либия и Ирак.
29
0
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Хич не ми куца сметката. В Румъния си имат дърва.
28
1
 
18
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Тия от ДПС, изсякаха горите. Сега чакам вой, колко са дескриминирани, или ще пренасочат, бастисаните гори, към дървообработващите им фирми. България, става пустиня, това е положението.
27
1
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
ГЕРБ И ДПС вече са опскали тази трапеза. Сега всичко е законно но дървесина няма..
26
1
 
5
 
! Отговори
do 19 преди 1 година
в нормалне, в Румъния един резач, ще визма 150 Евро, в Гърция 170 евро. Ама тука е 75 евро. Нещо ти куца сметката.
25
1
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Един резач на ден взима. 100-150лева чисто. Това евтина работна ръка ли е?В кой свят си?
24
2
 
10
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Да спрат Кроношпан и всичко ще се оправи. Но е Немски, нали разбирате докато любимите европейци печелят няма как да имате гори.
23
1
 
16
 
! Отговори
От страната преди 1 година
Горите и полята на България са под твърдата ръка на ДъПъСъ от памтивека!На тях е дадено това парче от баницата!Парчето за газта и горивата е определено други да го ядат..наркотици,цигари и алкохол под друга шапка,туризма под трета и т.н.!Порциите така са разпределени и си имат негласното съгласие помежду си да не се пречкат един други!
22
0
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
Колко ми е разхода за хляб, ти по 6 хляба на ден ли ядеш? Или викаш добре да се ползва евтина работна ръка в БГ и да изнасяме в Евро, не е такава цената. За олиото нагушиха ли се всички производители на олио, чудят се коя кола да поръчат нова за по 200 к.?
21
3
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Само тези тирове ли бяха на магистралата?Няма забрана до колко часа да се движат. Те си имат превозни билети, които важат 12 часа.Всички са проверими в системата и снабдени с gps. Така че си влязъл в някакъв филм.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!Да не я и разрешат вече.
19
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Румъния е голям производител на прелети.Няма нужда да внася от тук. А при скъпа дървесина, заплати, ток искаш производителите да ти подаряват прелети ли? Просто това е цената.За хляба що не ревеш
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично за мисирките дошли от Ловешките и Троянските села е да членуват всяка дума както са говорили на село!Селска недоучила работа!
17
2
 
6
 
! Отговори
Истина преди 1 година
снощи имаше няколко тира с дърва по магистрала Тракия след 11 часа, може би за да не ги видят :) докато човека не се замени с машини контролирани от други машини и вторите контролирани няколко човека от двете страни на монетата няма как да няма незаконен трафик износ
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дървесината отива в заводите. Но това не могат да ви го кажат
15
1
 
8
 
! Отговори
Мисирките преди 1 година
Така е!Като се почне от Парламата до Мисирките по телевизии,радиа и интернета се вижда една крещяща неграмотност!Постоянно вместо "На кого" се натрапва" На кой"!
14
1
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
А може би отиват в завод тези тирове. В Кроношпан или Монди или Свилоцел. Защото. Там основно отива дървесината.