Държавата осигурява дърва за огрев за населението

Две министерства и агенция подписаха споразумение
24 авг 2022 19:07, Петя Славова
30
Държавата осигурява дърва за огрев за населението
Снимка: БГНЕС

Министерството на земеделието, Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане ще работят съвместно за осигуряване на дърва за огрев на населението. Това е основна цел на подписаното споразумение между министрите на земеделието Явор Гечев, на труда и социалната политика Лазар Лазаров и Румяна Петкова, изпълнителен директор на АСП.

Още по темата

"Гарантирането на дърва за огрев на населението е ангажимент, по който аз и екипът ми работим от първия ден на встъпването ни в длъжност. И подписването на този документ е поредна стъпка, доказваща, че действията в тази посока са последователни и ще изпълняваме поетите ангажименти", посочи министър Гечев. Той припомни, че сам в първите дни е поставил фокус върху темата, защото сега е моментът, в който е необходимо да се предприемат действия, за да няма хора на студено през зимата.

Аграрният министър уточни, че активно се търсят и решения за проблемите с добива на дървесина. По думите му има известни забавяния, но се полагат усилия за наваксването им. Продължават разговорите с Министерството на правосъдието по идеята хора, лишени от свобода, да се бъдат включени в дърводобива, предава БГНЕС.

Министър Лазаров от своя страна заяви, че ще се работи в партньорство за снабдяването на правоимащите групи. Той допълни, че ангажиментите, които са в компетенциите на институцията, ще се изпълняват навременно, за да се гарантира отоплението на хората през идващите студени месеци.

По силата на спогодбата Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията за социално подпомагане трябва да предоставя периодично на Министерството на земеделието справка за правоимащите лица, на които е издадена заповед от дирекциите „Социално подпомагане“ за отпускане на целева помощ за отопление с твърдо гориво за отоплителен сезон 2022- 2023 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Дрън-дрън , Пенке ле преди 1 година
Тя , държавата хубаво осигурява дърва , ама кой ще ги сече ?! Братята ромеи, дето разбират от резачки ,тръгнаха към чужбина , където взимат 3-4 пъти повече за същата дейност .И продължават да отиват още ! А тези , които остават , ги примамват общини и частници с по-високи надници и дървесината отива всякъде другаде , но не и у населението. А уж общинските горски стопанства ги създадаха , за да осигуряват дърва за населението , а се оказаха поредната схема на дървената мафия ...
19
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Държавата не осигурява нищо. Миналата година ми поискаха 200 лв за транспорт на 10 кубика на 15 км, и за 5 кубика казаха пак толкова. Оттогава разчитам на резачката, гората и брадвата.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То държавата накара хората да се прехвърлят от дърва и въглища на газ и пелети и веднага след като го направиха започнаха да вдигат цените. На мен лично ми изглежда предварително организирано за изнудване на народа.
17
0
 
1
 
! Отговори
Мария преди 1 година
Ха, куче влачи....диря няма .Трябва да се изсекат едни гори ..да се усвоят едни пари ...то тези помощи, до колко народ ще стигнат, някой дали ще брои ??
16
4
 
2
 
! Отговори
Радек от Боктор преди 1 година
Колкото пъти комунисти и ченгета се докопат до властта, толкова пъти народът страда и нещата в държавата се сгромолясват!!! То не беше Луканов, то не беше Виденов, то не беше Станишев, то не беше Орешарски, а сега Радев и неговата изметт КИРЦАТА И ОКОКОРЕНИЯТ!!! 200 лева на кубик дърва на метър и ги няма...как го докарахте до тук бе лелицата ви долна, продажна западняшка! Чиба от тук ***, Чиба, чиба от България!!!
15
0
 
4
 
! Отговори
Дървената мафия преди 1 година
Коментарите са излишни за всеки дето поне малко е запознат със българската дъвена мафия.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОДОБНО НА ***, НА КАЛЪП
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
държаВАТА ТОВА ДЪРЖАвата ОНОВА,ДА ВИ ПИkam НА СЕГАШНАТА ТАКАВА,ВЪВ Ютуба ВАЛЯЛО ОТ ВИДЕА КАК ДА СИ НАПРАВИШ *** та даже и от ***
12
0
 
13
 
! Отговори
кмето преди 1 година
заглавието звучи много хубаво но , не казва че за да получиш тези дърва трябва са попълниш едни документи , че трябва да кандидатстваш , и че трябва да чакаш да бъдеш одобрен ,,,, евентуално .
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споразумения работа не вършат доказано. Дърва няма, паднаха дъждовете, есента е на прага.Износът на дървесина си вързи за Гърция - хубавата, за бълтарите сопите .
10
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До АнонименДърва само за който гласува за нашата партия! Другите да *** от студ - не са важни...
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЪДЕ СА ТЕЗИ ДЪРВА САМО ПО ТЕЛЕВИЗОРА ГИ ГЛЕДАМЕ
8
0
 
21
 
! Отговори
Коя държава? преди 1 година
Щото нашата си е продадена територия!
7
2
 
18
 
! Отговори
Хйкл преди 1 година
350 лева тон
6
2
 
16
 
! Отговори
Уошингтън Ървинг преди 1 година
След светкавичната победа над КОВИД измишльотината през февруари, Путин предстои да отбележи втора победа - над ЗЕЛЕНАТА измишльотина. Абе, а електромобилите играчки ще може ли да си ги карат на дърва. Там май ще е греда
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекрасна новина! Апартамента в София го мислих за ток, газ и дърва. 3-фазния го смених с газ, но камината е в средата на хола, 10 кубика моля и за мен.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ве, да видя, да не повярвам. "Приказки под пипковия храст" (за до следвашите избори)
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Климатика ми няма отвор за вкарване на дърва. Нещо за намаляване на цената на тока след като сте толкова загрижени за населението?
2
2
 
32
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Европа се върна в 19 век благодарение на продажните политици.
1
2
 
26
 
! Отговори
х преди 1 година
Много зелено и еко решение. "Нула въглеродни емисии", а? Урсула питахте ли?