Александър Дунчев: Забраната за дървесината е популистка

Продължава износът за ЕС
22 авг 2022 15:03, Росен Стойчев
17
Александър Дунчев:  Забраната за дървесината е популистка
Снимка: БГНЕС

"Има огромни разлики в цената на дървата за огрев, дървесина на пазара няма, но това не е заради забраната за износ, тази забрана е популистка и не се спазва, камиони за Гърция и Румъния продължават да си карат.

Още по темата
Тази забрана не може да забрани износа на дървесина в Европейския съюз", заяви за БНТ Александър Дунчев от "Продължаваме промяната".

По думите му България има много по-голям внос, отколкото износ и 50 процента от добитата дървесина се кара по местното население.

"Тази година износът е спаднал до един процент от добиваната в България дървесина. Зад тази забрана се крие идеята да си върнем добрите отношения с Путин и руската газ", допълни Александър Дунчев.

Според него има недостиг на дърва за хората, които чакат в последния момент.

"Има единични случаи, това са определени стопанства, в момента има страхотно търсене, защото хората са се уплашили, че няма да има газ. Хората в Ихтиман няма да имат дърва заради натиск на фирма. Фабриките плащат много по-висока цена, конкурсите трябва да са много по-прозрачни", добави Александър Дунчев.

 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Шу Мфу Шите преди 2 месеца
Най-големият популист всъщност е Дунчев ! Яд го е , че го и3дуxaxa от агенцията по горите и сега се пеняви като камила ...
11
1
 
1
 
! Отговори
Путин ли... преди 3 месеца
Много просто е несъдържателно изказване..!!!Нищо не разбрах, нито лексиката е издържана, да не говорим за правописа.Факта е, че лесовъдите имат последната дума! В БГ няма осъдени за незаконно изсичане, всичко е пародия.Безкруполното нарушаване на горските екосистеми е част от сушата, която сполети европа тази година..Помислете "Путин", преди безмозъчно да изричате празни думи.
10
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Под износ се разбира износът за държави извън ЕС,което е 1% от добиваната дървесина.Тази заповед има популистка стойност и нулева практическа.
9
5
 
2
 
! Отговори
Путин преди 3 месеца
О, болгарете... немате дърва? ;))) Заповядайте пак в Коми АССР!;))) Така кубика ша ви излей 20-30 лв.;))) и ша живейти, кат орътъ, па ся, аднмите изнасят, земат доларе и евро, а другите студуват! Де го *** на кирия? А, да Кирокури вече го видехме;))) Па, да не говора, украинки, рускини, как идваха в Коми, а ва топлат в студените самотни нощи;)))
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 1 стигнаха защото всичко се изнася на готова продукция , реално износа на дървен материал необработен може да е 2-3 % но като готова продукция е 80% от добивания дървен материал
7
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Няма дърва щото министъра от БСП разсипа горските стопанства от партийни назначения. Некадърник до недакърника.
6
7
 
17
 
! Отговори
перко преди 3 месеца
Пи.дал. Отиди из България и виж , хората търсят дърва, а такива няма! Където има се предлагат по 200лв за кубик.Къде са дървата на г-жа Лъжа за 65 лв за кубик като тази цена я нямаше още миналата година? Лъжци и измамници си развиват теории, а мииркките удобно незадават неудобните въпроси!
5
3
 
8
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 месеца
Дунчев или Дугин!? Защото работата е много, много сериозна.....! Партизаните шетат...!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
гледам по селата хората масово си берат дарва, мангасарините също и пак за без пари. Ко правим сега?
3
3
 
22
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Трябва да сте го гледали сутринта, за да разберете всичко, което обясняваше! Но, мафията се е настанила и окупирало толкова сериозно в този бизнес, че ще я има и след като България няма да съществува!
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Въобще не трябва да се изнася дървесина.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пелетите защо станаха 1200 лв. тона бе, като всичко си е наред? Тия от ПП са престъпник до измамник!