80% от българите недоволни от заплатата си и условията на труд

Те се чувстват и силно стресирани от работното си място
2 сеп 2022 08:56, Петя Славова
223
80% от българите недоволни от заплатата си и условията на труд
Снимка: БГНЕС

Заплащането, което получават работещите българи е неудовлетворяващо за 80% от тях. Също така хората смятат, че са подложени на силен стрес, показват данните от проучване за удовлетвореността на служителите, проведено в различни сектори от водеща платформа за кариерно и личностно развитие.

Още по темата

Българите масово изпитват неудовлетвореност от условията на труд, от ниските доходи и високия стрес на работното място. Искат 20% увеличение на заплатите и по-малко напрежение в работата.

Дори и в най-високоплатения сектор на IT-специалистите се наблюдават 65%, които смятат заплащането си за несправедливо и ниско, предаде БНР.

Най-недоволни са заетите в сектор "Бизнес и публична администрация", където близо 90 на сто посочват, че заплащането, което получават, не е справедливо.

70% от анкетираните биха сменили работата си за между 1/5 и наполовина по-висока заплата, а гъвкавото работно време и регулярните бонуси са най-предпочитаните придобивки на работното място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
1
 
! Отговори
Яна преди 1 година
Чакайте да пиша за БДЖ - безхаберие пълно. Тръгваме от София за Пловдив със 70 минути закъснение - нямали локомотиви (?!) От София до Пловдив пълзяхме над 4 часа. Съсипаха целия ден на десетки и стотици хора. Но това са обичайните практики на БДЖ. Те си мислят че фалита им е много далеч. Ще ги приватизират и новите собственици ще съкратят половината персонал на БДЖ който и без това нищо не върши.
190
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Фалшива държава по руски/мафиотски модел - какво очаквате? Мизерия, шуробаджанащина, насърчава се мързела. На всеки който му се работи гледат да пречат максимално с бюрокрации и държавни безумия.
189
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Имаме малък бизнес. Пробвах да наема още един човек. Ми не става - не може, не схваща, не разбира, само пречи и бави работа и после вика плащай. Платих де, ама повече да не ми се мярка
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми говорете как , ако работим повече ще взимаме повече . Работя в отделение в болница , ако днес приема много хора и работя повече , работодателя пак ми дава същото за деня , нищо повече . Повечето е за него .
187
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А спрете се с тия Ай Ти.Под всяка подобна тема коментират Ай Ти колко били добре платени. Явно избиване на комплекси.Щото имам познат Ай Ти ,който е на 35 години и гола жена не е виждал.А.и повечето му колеги са така.Не е нормално 90 процента от коментарите да са заплатите на Ай Ти.Ами останалите това не ни вълнува. Не съм чел коментари на адвокати,лекари или зъболекари под тия теми да се хвалят колко пари получават.А някои са милионери.Така че спрете се,щото тия теми не са за Ай Ти сектора.
186
2
 
2
 
! Отговори
Ай-тито преди 1 година
Аз съм IT и взимам само към 6 бона, а реално трябва да взимам повече , на запад за същото получават три пъти повече. И ме карат да ходя веднъж в месеца до офиса. Ужас. А вие за какво се оплаквате , споделете.
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова мулти милионери създадоха, трябва да са доволни.
184
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А доволни ли са от нивото си на компетентност и качеството на труда си?
183
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на работата е, да правиш нещо, за да акумулираш средства! Всичко са лъжи иизмами, деот ви учат в училище, за да сте покорни ...
182
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При мен е обратното - в магазините продавачките са ми винаги усмихнати, сервитьорите са на мига до масата ми и т н. Заслужават много повече от мижавите заплати, които получават.
181
3
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
За да има недоволни значи има проблем между......даване и вземане!Ако 80% от нас започнат да работят ...как да кажа.... по-ефективно, смислено, то скоро ще се усети това и в джоба ни!Но не, ние искаме и чакаме някой да дойде, да ни даде и ние да вземем!Това е проблемът ни, занего се иска време за да се преодолее!
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какво разбирам под ниско ниво мениджър?! То няма какво друго да се разбира, освен Engineering/Development Manager." - Какъв е варианта на "мениджър" от високо нво, на тези специалности? Осъзнаваш ли, какви глупсоти приказваш! Ти си като някой 8 годишен, дето майка му и баща му го завели на пиеса по Шекспир, и сега мята случйани думи, дето е чуло и едвам разбира.
179
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
154 от 114Правят го (папагалска дейност, по своята същност), защото това им е работата. За това им се плаща, с което те не се различават от обикновения бачкатор съществено. И това не е особено интелектуална дейност, от където и да го погледне човек. Само не разбирам, защо е това противопоставяне между " нормалния бачкатор" и " IT интелектуалеца". Смешно и жалко е. 90% от " интелектуалците - програмисти" в България са като морските свинчета (нито са морски, нито са прасета ;)))
178
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общо взето преди 20 години като започнах първата си работа в Бг беше така - ти се правиш ,че работиш, те се правят, че ти плащат! Има промяна - ти работиш като вол , те ти плащат да си - покриваш кредити, сметките, храната , евентуално почивка! Как да няма промяна !!! Добре,че дойдоха повече чуждестранни фирми , та почна да им става неудобно на нашите да ти предлагат минимално осигуряване на 2000лв. Под масата заплата!!!
177
0
 
9
 
! Отговори
до 185 преди 1 година
Аха, иначе казано в цивилизования свят селскостопанският работник взима много повече от архитекта, лекаря, програмиста, защото работи много? Айде по-сериозно. Или тираджията или склададжията, които опъват каишите по 14 часа на ден?! Айде по-сериозно, моля те. Черният труд е най-нископлатен по цял свят, защото не се изискват никакви качества за него и никакво вложение на усилия (образование, време, търпение, личностни качества, интелект).
176
4
 
0
 
! Отговори
до 187 преди 1 година
Нито една от трите изброени от теб компании не предлагат дори над средното заплащане у нас. Какво разбирам под ниско ниво мениджър?! То няма какво друго да се разбира, освен Engineering/Development Manager. За какви компании говоря? Малки консултантски, които си подбират кадрите. Например, до преди 2 години работих на подобна позиция в голяма американска компания за 13к месечно. Просто не си струваше усилията и се преместих за доста повече. На ниво Senior Manager.
175
4
 
8
 
! Отговори
Електра преди 1 година
Това са видимите резултати от финансовия хаос оставен ни от Ококорения. Ако тези мошеници, като Баджанака на Радеф, и чи.фута със звучното българско име Лорел, са умните и красивите, халал да са ви ***. На всички вече стана ясно, че без ППтата на Кирчо и Кокорчо, както и БСПдирастите на Гнома, Ристю и Краднелия, всички други партии са приемливи за управлението на държавата. С една дума, без психо десните и психо левите ортодоксални комуняци, другите горе долу стават...
174
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А и пиове - темата не е само за "ИТ сектора". Освен това, има още едно 98% от населението, където не са програмисти, меинджърина програмисти или бизнес интелиджънс/дейта саийънс и продобни.
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 182 - Няма смисъл - то не осъзанва, че без швейцарксото си образование, опит и възки, щеше да му е далеч по-различна ействителността, но сега се надул като пуяк и се прави на голяма работа.
172
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 183 - ЕС е голямо място и ще трябва да си малко по-конкретен. И немка говорим за конкретни позиции, а не за "ИТ хораат", че e прекалено общо казано, ами за конкретни позиции. "ниско ниво мениджър минава 20000лв" - Къде? Нито в Accenture, нито в HP, нито VMware ги има такива заплати на нсико ниво. Може ли маааалко конретика?