Бурята събори 13 стълба на електропроводи в Поморие

Вятърът бил със скорост над 200 км/час
20
Бурята събори 13 стълба на електропроводи в Поморие
Снимка: Pixabay

Силен вятър със скорост над 200 км/час нанесе сериозни щети на съоръженията на ЕСО в района на град Поморие. Мощната буря е съборила 13 стълба на електропроводи 110 kV „Ветрен“ и „Ахелой“ и оставя без електрозахранване подстанция 110/20 kV “Хоризонт“. Аварията, причинена от стихийния вятър оставя без електрозахранване част от населените места около град Поморие, което късно вечерта е възстановено.

Проводниците на пречупените от вятъра стълбове на електропроводи 110 kV „Ветрен“ и „Ахелой“ препречват пътя между населените места Поморие и Каблешково. Веднага екипите на ЕСО отстраняват падналите на пътя проводници и още в късния следобед движението е възстановено.

Продължава съвместната работа на екипите на ЕСО ЕАД и Електроразпределение-Юг за отстраняване на щетите върху електропреносните и електроразпределителните съоръжения, нанесени от мощната буря в късния следобед на 17 септември в района на град Бургас и околността.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Поморие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
15, това за водата не е вярно, това се отнася за циклоните около екватора
12
0
 
1
 
! Отговори
дъждовна вода преди 1 година
13, силите на Кориолис са неизчерпаеми, магнитният момент на планетата е перманентен, само не е ясно защо силите на Кориолис карат водата, изтичаща в сифона в северното полукълбо, да се върти в посока обратна на часовниковата стрелка, а водата, изтичаща в сифона в южното полукълбо, да се върти в посока по часовниковата стрелка?
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Поморие обичат да ходят варненци, русчуклии и подобни. За софиянците това е тера инкогнита и много го бъркат с Приморско.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Металите в Земните недра на които се дължи магнитният момент на планетата благодарение на който планетата се върти около остта си с така наречените Кориолисови сили са неизчерпаеми и неизменни което гарантира че никакви изменения в климата не могат да се получат.Всичко това е масова психоза създавана с цел извличане на икономическа печалба
9
4
 
3
 
! Отговори
Си Дзинпин преди 1 година
За приморско съм чувал ама за поморие
8
2
 
2
 
! Отговори
До до 8 преди 1 година
Пpoстo си като жалкия фигурант
7
2
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Аааа, силно си ми е мисленето
6
4
 
4
 
! Отговори
До до 7 преди 1 година
Мисленето не е от силните ти страни
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези 13 стълба на електропроводи 110 kV Ветрен и Ахелой няма как да се възстановят бързо. Електрозахранването в Поморие частично е възстановено само в районите, където е било възможно да се превключи на резервно захранване от незасегнати подстанции.
4
5
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Виновни са за многото глупости за 12 годишното царуване.........
3
4
 
8
 
! Отговори
тъй де преди 1 година
До 5 Напротив, герП са виновни за мноооого от щуротиите в тази държава.
2
4
 
17
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Крадът кинтажа за подръжка и после кво стана Ветър! Тва от бай Тошо не е поглеждано, като ли инспекция и ала бала. Са Хората бедстват а тия пак си бичат Кражбалъка и тва е! Доброволци а.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
200 км./ч. наистина е доста силен вятър.