Програмата за настаняване на бежанците изтича, а има нова вълна

Хотелиерите се чудят какво ще правят след 31 октомври
191
Програмата за настаняване на бежанците изтича, а има нова вълна
Снимка: БГНЕС

След усилването на обстрела в жилищни райони нова вълна с бежанци от Украйна е тръгнала към България. За това сигнализираха хотелиерите от Слънчев бряг.

"Има около 220 души. Снощи пристигнаха още 20 бежанци. Хората са от Запорожие. Разказват как живеят в подлези с децата си и едва са избягали". Това сподели пред bTV Виолета Галева, хотелиер.

Още по темата

На 31 октомври изтича програмата, по която държавата подпомага бежанците, настанявайки ги в хотели. От Министерството на туризма завиха, че се обмисля как да се процедира покрай програмата, но това зависи от актуализацията на бюджета или приемането на този за 2023 година.

„Имаме два много прости въпроси – какво правим след 31 октомври? Не знаем дали ще бъде подменена програмата. Това са много хора. При мен са 220, но имам колежка с 1300 души. Трудно е да кажеш на хората, че след два дни трябва да напуснат“, добави Галева.

53 хиляди са бежанците от Украйна, които в момента са в България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
0
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ти" където предлагаш" - руски *** ,за тебе" груз200"
44
2
 
48
 
! Отговори
Antinwo преди 1 година
Аз на слънчака края на септември видях нови ,големи и мощни украински джипове ! А украинските мъже си пекоха дупетата по нашите плажове вместо да се бият за родината си . Това са най луксозните бежанци в цялата световна история а българите останали без домове след наводненията се молят на Бог за помощ. Никой не мисли за тях .
43
2
 
43
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Пращайте ги в банкя при борисов той е най големият застъпник на украйна - и в столична община там се вее техният флаг и при христо иванов и атанасов от - дб ще се намери място а на корал при канадеца е супер
42
2
 
19
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Гранична Полиция и Агенция Митници НЕ са регистрирали Бежанци от Украйна ?От къде се появиха ? Вътрешна Миграция от Хотелите в Банско в Хотелите на Слънчев Бряг ? Организацията е от няколко собственика на едни и същи Хотели - искат да ограбят Българските Работници . Трябва Институциите и Силовите Министерства да се Появят и да спрат тази Измама .
41
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в София е пълно с бездомни хора, които спят по пейките в парка. Сбъркана държава. Защо по времето на лошия социализъм нямаше клошари?!
40
6
 
3
 
! Отговори
България 2022 преди 1 година
Главният прокурор Гешев вкарва в психиатрия за лечение хомосексуалисти с полиция принудително, цялата Полиция помага на ур.ода Иван Стоименов Гешев!
39
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пacитo шe rи nocpeщa нa rpaницaтa ga им kaзвa "шaлoм", a aтлaнтичeckия kлyб шe им nлaщa cмeтkитe в Cлънчaka...?
38
0
 
20
 
! Отговори
група Сигнал преди 1 година
Пращайте ги на Боровец,Пампорово,Банско.Сега започва зимния туризъм.Догодина пак на морето.Лято пак ще има,тук на този бряг,Няма вечна зима ,няма вечен сняг.
37
1
 
38
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
Нека да помогнем, щом хората бягат от война, но не мислите ли че е малко странно все да бъдат насочвани към хотели по морето?! Това дори е направо абсурдно!!! Добре де, във Франция като идат по ривиерата ли ги настаняват все? Не знам, но това си е жив абсурд!
36
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от толкова украинки вече нашите бразилки почнаха да плачат че им пада драстично оборота и се подбиват цените.Срамота.
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха,големи вълни идват-ама към Слънчака,Поморие,Варна,Албена и т.н.!!Пак! Я,тя и зимата идва-ПАК!Ще си изкарат яко зимата-ПАК!А лятото ще се върнат да нахранят котката-ПАК!!
34
1
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Няма страшно! Евроатлантизмът отново спечели и евроатлантическа българия ще отдели няколкостотин милиона за украйна, за да докаже своята евпоатлантическа принадлежност. Настанявайте украинците в хотелите в Боровец! Ние, българскете евроатлантици ще ги платим с радост!
33
2
 
16
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Има ли вариант да купя украински паспорт от някой за да емигрирам от тук сьс статут в испания
32
2
 
13
 
! Отговори
Шума,шахти,бахти преди 1 година
Има много шума за метене.Шахтите са задръстени.Има работа.
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По морето има и украинска собственост, повече от достатъчно е да се настанят посоченото число бежанци. Това лято август месец базата им на Иракли пустееше, само дето вееха украинското знаме и бяха платили голям билборд против войната. Охрана по стар навик на всеки ъгъл. Кога отнеха почивната база на българските деца, за да построят бетонните си бункери, им оказаха пълно съдействие в разрез със закона.я
30
2
 
23
 
! Отговори
Митрофанова преди 1 година
Пасито да ги настанява.Агов,Ал.Йо и Н.Нейнски също ще помогнат.
29
0
 
15
 
! Отговори
Батя ви преди 1 година
Свърши летния сезон, и почнаха да плачат бетонните босчета!
28
0
 
1
 
! Отговори
с няколко имота преди 1 година
До SS 34 Е, тогава вече ще ме споменават в криминалната хроника.
27
1
 
28
 
! Отговори
В името на народа преди 1 година
Намерете им работа на тези бежанци! За почистване, заготовки и т.н. по заведенията примерно се търсят доста хора, паркове и градини също постоянно търсят работници. И съответно някъде извън града им сложете оборудвани фургони, като на нашите съграждани в Карлово!
26
2
 
15
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Кой ще приеме нас бьлгарските бежанци докато си стъпим на краката