Мъж загина при катастрофа между лек и товарен автомобил

Пътният инцидент е станал край Стражица
13 ное 2022 17:10, Красимир Ангелов
2
Мъж загина при катастрофа между лек и товарен автомобил
Снимка: БГНЕС

Възрастен мъж е загинал при катастрофа между лек и товарен автомобил на пътя Стражица - село Николаево, станала около 14:00 ч.

По първоначална информация лекият автомобил се е ударил в задната част на аварирал камион, превозващ дърва. На място е загинал пътник в автомобила и е пострадала жена, също возеща се в него, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Движението в участъка се осъществява в едната лента. Причините са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.  

Също днес е пострадала жена след катастрофа в стражишкото село Камен, тя е с фрактура на ръката.

Това е третата катастрофа, възникнала във Великотърновско през последното денонощие. Както е известно, трима възрастни и шест деца са настанени във Великотърновската болница след тежка катастрофа в Прохода на Републиката тази нощ. Инцидентът е станал малко след полунощ, когато тежкотоварен камион с турска регистрация е блъснал пътнически микробус, в който са пътували деца, които са се връщали от състезание в Румъния.

От областната болница уточниха, че шофьорът е 73-годишен мъж и е приет в реанимация с травматичен шок. По спешност му е направена черепно-мозъчна операция. Мъжът е в тежко състояние, с опасност за живота.

В хирургия са приети трима души - две жени - на 45 и 50 години, и едно дете. Жена на 50 години е приета с гръдна травма. Детето, прието в хирургията, е с травма на далак. В неврохирургията са приети пет деца с мозъчно сътресение, в добро общо състояние, без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се завърши Хемус може и такива злополуки да се избягват. Ама нали е по-важно първо Струма, Люлин, Тракия и т.н., всичко само в София, пък хората в северна България да ***
1
1
 
9
 
! Отговори
Едикойси преди 1 година
"..., че шофьорът е 73-годишен мъж..." - Стига де! Хората на тази възраст трябва да си почиват активно, не да въртят геврека... нощем! С пълен с деца бус. Как ги е сварила тъмнината по пътя, на Дунав мост ли са ги забавили, средства никакви ли са нямали за едно пренощуване в някой малък град по пътя?... Ужас! Дано всички се оправят!