Варна е един от петте най-подценявани градове на Балканите

Списъкът е на списание Forbes
5 дек 2022 22:30, Нели Христова
118
Варна е един от петте най-подценявани градове на Балканите
Снимка: БГНЕС

Морската столица на България Варна влезе в списък на списание "Форбс" за "Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите". В списъка, публикуван на сайта на списанието, са включени и градове в Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония.

„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент – бреговата ивица. В слънчев ден, дългият плаж с бял пясък е перфектното място за плуване и слънчеви бани, докато близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища“, пише в статията.

В албанския град Берат туристите могат да се насладят на архитектурното разнообразие, река Осум, както и на главната атракция – замъка Берат.

"Форбс" посочват също Добой, град в босненската Република Сръбска, като един от подценяваните от туристите градове в Босна и Херцеговина. Там може да се види крепостта Добой, която „е изградена през тринадесети век по времето на Кралство Босна, въпреки че вековете на конфликти водят до нейното разрушаване, а след това и реставрация, осъществявана близо 20 пъти през годините“.

В Сърбия туристите могат да обърнат внимание на близкия до границата с България град Ниш, който впечатлява с историята си, започваща още от римско време, препоръчва списанието.

В Република Северна Македония град Охрид е посочен като една от най-подценяваните туристически дестинации на Балканите. Охрид приютява множество елементи от списъка на ЮНЕСКО като византийските църкви и Охридското езеро, в което живеят различни видове риби и водни растения, посочва "Форбс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 48 Само че чоджум, ако й заговориш на руски, оная ще ти отбърше яки два шамара, защото не иска и да чува руска реч. Мухахахахаа...
32
0
 
2
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Извинявам се! Песента се казва "Варненски химн" ( изп. оркестър "Дежа вю").
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до45.Не се ядосвай програмисте.Учи руски и може да ти излезе късметът.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 42 Не гледат външния вид, а гледат дали първо можеш да й говориш поне малко на руски. Ти на български не можеш да говориш, камо ли на руски.
29
1
 
3
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Поздравявам всички с песента на оркестър "Дежа вю" - "Химн на Варна"!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до39.Нормално е никоя украинка да не иска да ти върже.Те гледат външният вид а твоят явно е меко казано неугледен.Пробвай с ромка там може повече да ти излезе късметът.
27
1
 
4
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Град в Албания до река... ОсЪм, град в Сърбия с най-много българи до 1878-Ниш,града на Климент Охридски и Варна... Извод-България е много подценявана!
26
5
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Една красива морска градина има Варна. Наистина най-красивата в България. Друго няма какво да впечатли, като забележителност в моя роден град.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до30.Абе ти да не си от програмистите дето постоянно пишете глупави коментари в сайта.С украинка е най лесно да се запознаеш и въобще не са надути.Лесно става ама трябва да отодеш и да я заговориш.Не става със зяпане.Пари имаш като програмист печелиш достатъчно да я поканиш на кафе.
24
1
 
7
 
! Отговори
Warna преди 1 година
=WC
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БутгъЗ е по-хубав от Варна вече, но София си е класен...за това всички варненски селюни с някой лев в джоба се изсипаха тук
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 20 Какъв бонус са украинките във Варна? Къде си видял украинка сама някъде из Варна да се разхожда? Винаги е най-малкото с някоя приятелка до нея и дете. А ако е сама седнала на пейка, то до нея встрани има украинец наблизо отишъл да й вземе храна. от личен опит ти го казвам. Украинка не можеш да свалиш посмъртно. Това не са ти полякините от едно време у нас лесно достъпни. Митовете отдавна умряха.
21
2
 
5
 
! Отговори
ТНР преди 1 година
То във Варна, има повече руснаци, украинци, *** и турци, от колкото българи, ако реши, може да стане автономен.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БутгъЗ е по-хубав от Варна вече, но София си е класен...
19
2
 
7
 
! Отговори
Експерт преди 1 година
България-стан все повече замязва на разграден обор!
18
2
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 19 Живея в кв. Кайсиева градина. За 5 години от 10 000 жители станахме 20 000. За 5-6 години направиха 40 кооперацийки само в Кайсиева градина. Не остана един квадратен метър поляна.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 15.Разбира се има си недостатъци града.Но варненките са най красивите жени в цяла България.Като се добавят и многото украинки които дойдоха в града ще те заболи врата да се обръщаш и да ги заглеждаш във Варна.Украинките са бонус към цялата картинка.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нерегламентираното строителство скапа града. Стана като малката София. Сграда в сграда без никаква зеленина и пространства около сградите. Един бетон без градинки.
15
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 8 Тя Варна продължава да се счита за морската ни столица и до сега. А при бай Тошо Варна си беше наистина най-красивият град в България. Сутрин лятно време по булевард Карл Маркс..сегашния булевард Вл. Варненчик имаше рози и се поливаха, а булеварда се миеше с препарати, както и всички други булеварди. Сега лятно време минава една водоноска, а отзад един римлянин с маркуча само пръска вода за да отчете дейност. Плажът обаче е винаги бил мизерен на Варна.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13, не ми хареса щото обичам по-малките градове и предпопитам гори пред море