Велико Търново посреща 2023-а с Б.Т.Р., "Мери Бойс Бенд" и хора́

За разлика от София, в старата столица ще има празнична заря
Обновена: 30 дек 2022 16:22 | 30 дек 2022 16:01, Красимир Ангелов
13
Велико Търново посреща 2023-а с Б.Т.Р., "Мери Бойс Бенд" и хора́
Снимка: Община Велико Търново

Б.Т.Р., "Мери Бойс Бенд" и Ансамбъл „Искра“ ще веселят жителите и гостите на Велико Търново в новогодишната нощ. На площада пред Общината ще има баница с късмети, вино, плодове и сладкиши за всички, съобщиха от общинския пресцентър.

Празничната програма започва още в 22:30 ч. пред сградата на Общината. Първата част – до полунощ, е отредена за група „Мери Бойс Бенд“. В 23:50 ч. ще бъде отслужен празничен благослов, а кметът Даниел Панов ще поздрави жителите и гостите на Велико Търново и ще посрещне заедно с тях Нова година.

В първите секунди на 2023-а година небето над града ще бъде обагрено от традиционните празнични фойерверки. Голямото новогодишно хоро ще бъде поведено от Ансамбъл „Искра“, след което на откритата сцена ще излязат рокаджиите от Б.Т.Р.

Подарък послучай настъпването на Новата година ще е и прожекция на аудиовизуалния спектакъл "Царевград Търнов – звук и светлина", която ще бъде излъчена на 1 януари от 18:00 часа.

От общината посочват още, че най-посещаваният исторически обект в страната, крепостта "Царевец", отново и по традиция ще работи в първия ден на новата година.

Първият посетител ще бъде официално посрещнат в 12:00 часа на входа на крепостта от директора на Регионалния исторически музей д-р Иван Църов. Туристът ще получи подарък, а при обиколката на историческата забележителност ще бъде придружен от екскурзовод, уточниха от музея.

Жителите и гостите на Велико Търново могат да разгледат историческата крепост и в последния ден на тази година, 31 декември, но само между 9:00 до 12:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Галена от големия парцел ако не се обади, не ги признавам:)
6
0
 
2
 
! Отговори
Велико Търново преди 1 година
Да Но. Животът тече 31 г.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Киро Брейка ще удари една съветска частушка!
4
1
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Чак в Търново научихме,че във Варна паяците щели да вдигат колите на връх нова година.
3
2
 
6
 
! Отговори
реалност преди 1 година
истинската столица на българия трябва да е ВЕЛИКО ТЪРНОВО....а най голямото село в българия ще софия-с най многото далавераджии,крадци,измамници,крадящи от еврофондовете пари предназначени за обществото,най големите пишман измамници български бизнесмени и работодатели са там,най крадящите чиновници са там,маХията"мой човек"най е най силна и с най голямо влияние в най голямото село софия...я не сакам аз да съм добре язе сакам комшийото да е зле...това не е българска поговорка а е шопска!!!
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами в София няма заря,щото идат избори и пари требат ,за да се плати вота на маалите -без тях Никога геП няма да спечели !
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и хора ХАХАХАХАААААААААААААААА