Предлагат сериозно поевтиняване на газа за февруари

Поевтиняване от 24% се разглежда
11 яну 2023 16:37, Росен Стойчев
14
Предлагат сериозно поевтиняване на газа за февруари
Снимка: БГНЕС

„Булгаргаз” внесе в КЕВР заявление за утвърждаване на цена на природния газ за м. февруари 2023 г. Цената, в размер на 135,38 лв./MWh или 69,22 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), e образувана в съответствие с чл. 17 от Наредба № 2 от 19.03.2013 г. за регулиране на цените на природния газ, съобщи НОВА.

Предложената от „Булгаргаз“ ЕАД цена е с 24.51% по-ниска от утвърдената регулирана цена за м. януари 2023 г.

Още по темата


Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за м. февруари 2023 г. ще бъде депозирано в КЕВР на 01.02.2023 г., отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 31.01.2023 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Някой до 9 преди 1 година
И си прав и не си прав. Доста голям процент от германците например са доста стиснати и цепят цента на две въпреки, че имат. И при тях мисленето в много неща е шантаво и по-различно от нашето шантаво. Затова не могат да ни разберат. В някой неща ги разбирам за други съм свръх изумена, за трети няма разбиране. Шантави са като цяло много. При тях хубавото е, че са крали мнооооого пари и е измислена социалната им политика и институции като болница, съд, полиция и др., Но всичко съсипват, извратено
13
0
 
6
 
! Отговори
a преди 1 година
Тая газ по-волатилна от биткойнът. Вчера +50%, днес -28%, вдругиден +34%... ХАХАХАХАХА.... ЗАКРИВАЙ!!!!!
12
0
 
11
 
! Отговори
игрите на глада преди 1 година
само игри с тоя газ, не се наядоха и само глупости, на които и малки деца вече не вярват. Типияно за БГ
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите мразят подобни новини. Умря опорката, че ще умрем гладни. Опорката че ще седим зимата на студено и тъмно също умря. Сега е наред опорката за скъпия газ да умре. Обзалагам се че следващата опорка ще е: "ама като дойде следващата зима, ще видите вие какво е без руска газ." Муахахахааааа
10
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 1 година
А цените на всичко останало с 50% надолу, КОГА??? *** спекуланти!!! Само рецесия ще ви оправи вас, скапани БГ "бизнесмени"!!!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Интересува ме на какво основание спряха отстъпката за горивата щото нямало пари" - ЕС не давал. Като им кажеш, че намаляш горивата с 13 евро цента, те се кикотят. Особено полииците им. Той ония не е виждал монети от дете. Няма да се наведе, ако види 50 евро на земята.Как да обяснишна аткъв главанак, че 10-ина леав спестени тоя месец, са ти две хаванки тоя месец!!!
8
2
 
2
 
! Отговори
сакън преди 1 година
не мойм се изявява кат русофилисти кът орта, отиде ни подпорката
7
0
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 година
За мене темата за газа вече не е актуална за която и да е държава. Пълно е със спекула и извратеняци. Където и когато да го намалят и увеличат едва ли ще ми намалят наема или цените на хранителните продукти. Да вървят всички замесени по-дяволите.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газ не ме интереасува. Интересува ме на какво основание спряха отстъпката за горивата щото нямало пари, а дариха 500 млн лева на чужда държава?!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един месец + 50%, другия -30%, следващия +20%, после -25%...това е пълна безумица!!! Едно време като имахме дългосрочен договор цената се променяше много рядко и обикновено с малки стъпки. Така човек можеше да си направи разчети, да планира разходи и всичко останало. Сега всеки месец ново двайсе и човек не знае кога какво плаща... С тока ще стане същото след 2026 под натиска на ЕС...
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само горивата но и цените на всички стоки и услуги трябва да намалеят с 50%, с толкова ги надуха спекулантите, а на някой стоки и със 100%
3
1
 
6
 
! Отговори
sss преди 1 година
кое му е сериозното като преди месец беше 40 процента нагоре.
2
0
 
6
 
! Отговори
е браво преди 1 година
За януари го вдигнаха с толкова, така че чак пък да е много голямо..... но е добре
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това изкуствено намаляване на цената означава че би готвят да приемем коалиция герб + пп. След сватбата пак ще я вдигнат.