30 служители на МВР са командировани в Банско

Има и трима чуждестранни полицейски служители
17 яну 2023 09:17, Нели Христова
12
30 служители на МВР са командировани в Банско
Снимка: БГНЕС

С цел осигуряване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата, както и противодействие на престъпността, в ски зона "Банско" и курортните селища са командировани допълнително за сезона 30 служители от Столичната дирекция на вътрешните работи и областните дирекции на МВР. С оглед очаквания голям брой туристи от Румъния и Гърция, в районно управление Банско са командировани и трима чуждестранни полицейски служители – двама от Гърция и един от Румъния, за съвместна патрулно-постова дейност.

Това каза в отговор на депутатски въпрос служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде репортер на БГНЕС.

От Министерството на вътрешните работи са предприети всички необходими мерки за гарантиране спокойствието на жителите и гостите на общините Банско и Разлог през зимния туристически сезон 2022/2023 г., заяви министър Демерджиев. Той подчерта, че от ОДМВР-Благоевград и Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" се осигуряват ежедневни допълнителни наряди за контрол на пътното движение и опазване на обществения ред. За обезпечаване на сигурността и противодействие на престъпността, на входно-изходните пътни артерии на Разложката котловина денонощно се разполагат полицейски екипи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Пламена преди 1 година
Всичко ще мине по мед и масло, сигурна съм. Успех!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не ги пратите гламарчетата неуки на морето,там да пазят пясъка. Или няма далавера. Ушев е там където има кинти, няма ли пара,не го търси за нищо.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 От повече от 30 години не сме в комунизма, има бедни и богати както във всяка капиталистическа държава, където има и бездомници и working poor. Не че е хубаво, но да не забравяме как стоят нещата.
6
0
 
2
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Иска ми се да има сняг обаче ако няма сняг може би е по-добре да има сняг но тези ски които са за сняг могат да стават и за без сняг но ако има сняг по-добре да няма сняг но ако нямаш сняг по-добре да има сняг снегът е здраве а здравето е смях смях трябва да има даже и в банско когато има сняг дори без сняг.Говоря пълни глупости. Сигурно е от РИКИЯТА...
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска ми се да има много сняг, но като чета такива новини, ми се иска снега да се стопи и да няма сняг цяла зима...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как върви почивката в Банско, а - падат ли бакшиши от богаташите
3
1
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Ама пратете ги барабар с жените и децата им бре - те се жертват за нас все пак - няма да разделяме семейства я.... Даже и ски картите ще им платим бре няма ядове - да наблюдават по пистите някой да не се спуска с превишена скорост.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще баят и ще извършват тайни милиционерски ритуали за сняг или ще ядат и пият като казаци на държавни разноски...Хем безплатна ваканция хем си на работа - така обичат младите ни пенЦионери, лошото е, че ваканцията не е безплатна, ами ще я платим ние. То сняг няма, камо ли туристи ама ги пратили нашите апаши пардон стражари да "пазят"!!!!! Лятото къде ще ги пращате? На Слънчака или на Златни Пясъци?!?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а така - на повка у банско докат редовия българин са бъхти за минимална 780 лв., те се редуват да ходят по курортите